Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Wild
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en halveren.
  • Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen.
  • Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Tomaat wassen en in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Hazelnoten en pruimen grof hakken.
  • In pan helft van boter verhitten.
  • Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Tomaat, hazelnoten,pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen.
  • Saus ca. 15 minuten laten sudderen.
  • Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer glad pureren.
  • Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten.
  • Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.
  • Chocolade breken en in saus laten smelten.
  • Saus zachtjes doorwarmen.
  • Vlees en saus over borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
 

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 31g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Roerbakken / Wokken, Wild
porties: 2 personen
Calorieën: 420kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken.
  • Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca.2 min rondom bruinbakken.
  • Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
  • In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen.
  • Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken.
  • Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree.
 

Nutrition

Calorieën: 420kcal | koolhydraten: 16g | Eiwit: 44g | Vet: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes

AH Feestelijke buffetten en borrelhapjes
Recept categorieën: Hapjes, Vlees, Wild
porties: 8 stuks
Calorieën: 205kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie.
  • Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen.
  • 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken.
  • Plakjes spek dun bestrijken met olie.
  • Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen.
  • Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken.
  • Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren.
  • Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

 

Paprikasausje:

Serveer de spiesjes met een paprikasaus. Pureer 4 geroosterde paprika's uit pot met 1 gefruit teentje knoflook, 1 theelepel rozemarijnnaaldjes en zout en peper naar smaak. Verdun eventueel met Griekse yoghurt.

Nutrition

Calorieën: 205kcal | Eiwit: 13g | Vet: 17g