Hertenbiefstukjes met chocoladesaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 4 hertenbiefstukjes
  • 3 dl rode wijn
  • ½ rode peper
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g hazelnoten
  • 2 pruimen gewelde
  • 50 g boter
  • 2 takjes tijm
  • ½ theelepel piment
  • ½ tablet vleesbouillon
  • zout
  • 30 g chocolade pure
  • peper

Instructies

  • Ui pellen en halveren.
  • Helft in ringen snijden, andere helft fijn snipperen.
  • Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met uiringen.
  • Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Tomaat wassen en in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Hazelnoten en pruimen grof hakken.
  • In pan helft van boter verhitten.
  • Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Tomaat, hazelnoten,pruimen, tijm, piment, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen.
  • Saus ca. 15 minuten laten sudderen.
  • Tijm uit pan nemen, saus met staafmixer glad pureren.
  • Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten.
  • Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.
  • Chocolade breken en in saus laten smelten.
  • Saus zachtjes doorwarmen.
  • Vlees en saus over borden verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gegratineerde aardappels en zuurkool.
 

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 31 g | Vet: 26 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Wild
Land van herkomst Nederland