Recept afdrukken
No ratings yet

T-bone steak

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: America
Auteur: Frans Huits

Equipment

Bereidingswijze

  • Vermeng de olie, het limoensap, de knoflook, peper en tacokruiden, bestrijk de Tbone steaks hiermee en laat ze ca 2 uur in de koelkast marineren.
  • Rooster het vlees op de barbecue 5-10 minuten; heer het halverwege.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde zalm met koriander pesto

Recept categorieën: Barbecue, Zalm
Auteur: Frans Huits

Equipment

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.
  • Smeer de moten zalm in met een beetje sesamolie en rooster ze in ca 10 minuten aan beide zijden gaar.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper en schep er 1 el koriander pesto op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango-kokostompouce

Recept categorieën: Gebak

Bereidingswijze

  • Roer er de maïzena en dan de hete melk door en laat al roerend 5-6 minuten
  • zachtjes koken.
  • Laat afkoelen.
  • Bladerdeeg:
  • Snijd de plakjes deeg doormidden.
  • Prik de plakjes met een vork in en bestrooi ze met suiker.
  • Bak ze 10 minuten in een oven van 200°C.
  • Zet de temperatuur terug naar 165°C en bak ze nog 10-15 minuten.
  • Saus:
  • Breng 40 gr suiker met de wijn, de limoenrasp, het limoensap en het
  • vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten trekken.
  • Verwijder het vanillestokje, maar voeg het merg weer toe.
  • Laat afkoelen.
  • Afwerking:
  • Snijd de mango's in dunne plakjes.
  • Bedek een deegplakje met een laagje crème en een plakje mango.
  • Bouw zo verder en dek af met deeg.
  • Geef er de saus bij.