Hoendervorm

Uit het Kookboek verzamelde recepten – Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hoender
  • 200 gram tong
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • 1 deciliter azijn
  • 2 gram nageltjes
  • 30 gram gelatine

Instructies

  • Kook die hoender sag, snij die vlees van die beene af, snij in mooie stukkies.
  • Sit die stukke vlees mooi netjes in ’n vorm, met lage tong tussenin, dan weer lage hardgekookte eier.
  • Peper en zout tussen elke laag.
  • Kook die beene in die nat nog een uur, voeg zout, peper, nageltjes en ei bij.
  • Sijg [zeef] door een doek.
  • Los gelatine goed daarin op, gooi dit dan oor die vlees in die vorm en sit weg op ’n kou plek om stijf te word

Notities / Tips / Wijnadvies

Presenteer slaai hierbij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Afrika