Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
  • Laat zeker 1 uur staan!
  • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
  • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
  • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
  • Zet het vuur uit en draai de zalm.
  • 2 min laten liggen.
  • De huid eraf halen!
  • Opdienen samen met de groente en de rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado Galdo met vegetarische kip

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alle groente in 1 ruime pan met klein beetje water en beetje zout, behalve de taugé en de komkommer
  • Even aan de kook brengen en nu de hoisin saus erbij
  • 1/2 laten koken op kleine pit en doe de kip er nu bij
  • Maak intussen de saté saus warm
  • Pak nu 1 grote schaal en verdeel de groente erover
  • nu ook de komkommer en de taugé erbij
  • Doe er nu de saté saus erover.
  • Doe nu de kroepoek en ei erover en als laatste de seroendeng erover

Notities

Heerlijk met basmati rijst

Hwo Sien Jioeng Boen Joe Lau
Recept afdrukken
No ratings yet

Hwo Sien Jioeng Boen Joe Lau

gebakken vis met Hoisin-saus
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Spoel de visfilets af onder koud stromend water.
  • Maak ze droog met keukenpapier.
  • Verhit de olie en fruit hierin de gepelde knoflooktenen zolang tot ze goudbruin zijn.
  • Schep ze uit de olie en verwijder ze.
  • Bak de visfilets gedurende 4 a 5 min. aan alle kanten bruin in de hete olie.
  • Schuif hierna de visfilets naar een zijde en voeg de sojasaus toe.
  • Roer er dan de geraspte gemberwortel door.
  • Schuif dan de visfilets naar het midden van de wadjan en leg er een passend deksel op.
  • Laat alles 1 à 2 min. op een matig vuur staan.
  • Voeg vervolgens de Hoisin-saus toe.
  • Verdeel daarna alles over vier verwarmde borden en strooi er wat gesnipperde voorjaarsui of prei overheen.

Notities

Geef er witte rijst bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken zeeduivel met prei en paprika

Recept categorieën: Groenten, Vis
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm. 
  • Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes. 
  • Snipper het gepelde knoflookteentje fijn. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de vis ca. 3 minuten.
  • Schep de vis met een schuimspaan uit de pan.
  • Roerbak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en gember ca. 1 minuut. 
  • Voeg de paprika en prei toe en roerbak het geheel nog ca. 5 minuten.
  • Roer de hoisin saus, sojasaus en sherry door de groenten en schep de vis erdoor. 
  • Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Laat het geheel nog ca. 5 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Breng het gerecht op smaak met peper.
  • Lekker met rijst of aardappelpuree.

Notities

Variatietip: In het recept staat 250 gram vis voor 2 personen. Dit vind ik wel erg weinig. Ik heb alle ingrediënten verdubbeld voor 2 personen. In plaats van zeeduivel heb ik gewoon Tilapia filet gebruikt, want zeeduivel is erg moeilijk aan te komen.