Hollandse garnalensoep met sherry

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 grote kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 2 visbouillontabletten
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 2 bakjes Hollandse garnalen a 100 g
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • ½ doosje tuinkers

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor mengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl kokend water toevoegen.
  • Soep 8-10 minuten zachtjes laten koken tot aardappel gaar is.
  • Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren.
  • Soep pureren.
  • Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen.
  • Garneren met tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met knapperig stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland