Sinaasappel Yoghurt
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1000 g dikke yoghurt of turkse yoghurt
- 30 g rozijnen boerenjongens
- 30 g fijngehakte noten
- 7½ g vanille-extract of vanillesuiker
- 50 g honing
- 1 stuk geraspte sinaasappel
- 500 g vers geperste sinaasappel
- 2 eetlepels cointreau
- 12 g gelatine
Bereidingswijze
Bereidingswijze:
- Giet de yoghurt in
- een schone theedoek en laat deze uitlekken.
- Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
- Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
- Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
- Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
- vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
- Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
- Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
- Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
- Geraspte sinaasappelschil en walnoten.
Voor de garnering:
- geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).