Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappel Yoghurt

Recept categorieën: Nagerecht, Zuivel
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

  • Giet de yoghurt in
  • een schone theedoek en laat deze uitlekken.
  • Laat de yoghurt 3 uur of een nacht in de koelkast staan.
  • Verwarm 100 g sinaasappelsap tot het kookpunt en los daar de geweekte gelatine in op.
  • Neem 300 g sinaasappelsap en schenk dit bij de warme sinaasappelsap.
  • Schep de uitgelekte yoghurt in een middelgrote kom en meng de rozijnen, cointreau, noten,
  • vanille-extract, honing en groot deel v/d geraspte sinaasappelschil erdoor.
  • Verdun de yoghurt met de afgekoelde sinaasappelsap.
  • Verdeel dit over 6 coups met tussen een laagje van 15 g verse sinaasappelsap.
  • Garneer dit gerecht met stukjes sinaasappel, rozijnen,
  • Geraspte sinaasappelschil en walnoten.

Voor de garnering:

  • geraspte sinaasappelschil, rozijnen en noten (naar keuze).

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige pannenkoeken met parmaham

Recept categorieën: Pannenkoeken, Varkensvlees

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus.
  • Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus.
  • Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf.
  • Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken.
  • Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout.
  • Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.
  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
  • Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Tips / Opmerkingen

Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen bovenop een pan kokend water. Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi dat met de peterselie en amandelen. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken ananas met honing en kokos

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Bedek de bodem van de mand met bakpapier.
  • Laat aan de randen 1 cm ruimte vrij.
  • Snijd de ananas in de lengte in tweeën en verwijder de schil en bruine puntjes.
  • Verwijder de harde binnenkant.
  • Snijd elk stuk in de lengte in 4 parten.
  • Meng honing en limoensap in een kom.
  • Bestrijk de ananasstukjes met het mengsel en doe ze in de mand van de Airfryer.
  • Bestrooi met kokos.
  • Schuif de mand in de Airfryer en stel de timer in op 12 minuten.
  • Wanneer u de timer hoort, is de ananas warm en goudbruin. .
  • Serveer de ananas stukken met een royale schep ijs of sorbetijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme appels

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroen trekkertje of dunschiller
  • een smal reepje uit de schil.
  • Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken.
  • Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter.
  • Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.
  • Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnen mengsel.
  • Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.
  • Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste
  • kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Tips / Opmerkingen

Laat ze uit de oven iets afkoelen.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vijgen wortelmuffins

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hartige taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout.
  • Wortelrasp en vijgen erdoor mengen.
  • In andere kom eieren loskloppen.
  • Honing, wortelsap en olie erdoor roeren.
  • In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel
  • spatelen (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
  • Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat.
  • Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanille mangomoes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de mango's met een dunschiller.
  • Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in blokjes.
  • Meng in een kom de helft van de mangoblokjes met het sinaasappelsap, de honing en het
  • gemberpoeder en laat dit minstens 10 minuten staan.
  • Pureer de rest van de mangoblokjes in de keukenmachine of in een hoge kom met de
  • staafmixer.
  • Meng de mango puree door de vanillekwark en schep deze mangomoes in vier wijde glazen.
  • Verdeel de mango stukjes (inclusief vocht) erover.
  • Steek de ananas reepjes in de glazen.

Tips / Opmerkingen

Als je gembersiroop in huis hebt, kun je de honing en het gemberpoeder door 1 eetlepel
gembersiroop vervangen

Recept afdrukken
No ratings yet

Slagroomijs met mango en rode peper

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, IJs
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Snijd de steelaanzet van de peper, snijd vervolgens de peper in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes.
  • Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit.
  • Halveer de plakken.
  • Roer in een kom de honing los met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder.
  • Schep de mango en peperringetjes erdoor.
  • Verdeel het mengsel in een kleine lage ovenschaal en schuif deze 10 cm onder de hete grill.
  • Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om.
  • Let op dat de peperringetjes niet verbranden.
  • Verdeel het ijs over vier schaaltjes en schep de mango met rode peper erover

Tips / Opmerkingen

Bevalt deze bijzondere combinatie?
Probeer dan ook eens toetjes in combinatie met kruiden, zoals tijm of basilicum.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelsalade met champagnesorbetijs en sinaskrullen

AllerHande 2004
Recept categorieën: IJs, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • (In magnetron) boter smelten en laten afkoelen.
  • Schil van kwart sinaasappel schoonboenen en fijnraspen.
  • In kom eiwit, suiker, bloem en rasp door elkaar roeren.
  • Afgekoelde boter erdoor scheppen en beslag even laten rusten.
  • In steelpan sinaasappelsap, honing en gemberwortel op laag vuur tot siroopdikte laten inkoken.
  • Gemberwortel verwijderen en siroop laten afkoelen.
  • Sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen en in ronde plakken snijden.
  • Sinaasappelplakken over vier borden verdelen en met siroop besprenkelen.
  • Borden tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden, op enige afstand van elkaar 6 bergjes beslag scheppen en met lepel tot cirkel uitsmeren.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en koekjes ca. 5 minuten bakken, tot rand bruin kleurt.
  • Bakplaat uit oven nemen en koekjes met paletmes of dunne spatel voorzichtig op deegroller of fles leggen, om krulvorm te verkrijgen.
  • Laten afkoelen en intussen van rest van beslag op zelfde wijze koekjes maken.
  • Afgekoelde sinaskrullen in trommel bewaren; ze blijven maar enkele uren knapperig.
  • Borden met sinaasappelplakken tijdens hoofdgerecht uit koelkast nemen.
  • Vlak voor serveren in midden van elk bord bol sorbetijs scheppen.
  • Sinaskrullen in ijs steken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappels uit de oven

AllerHande 2005
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers 1 sinaasappel uit en halveer 4 sinaasappels.
  • Snijd met een puntig mesje of grapefruitmesje het vruchtvlees los van de schil en snijd de partjes los.
  • Leg de sinaasappels met het snijvlak naar boven in een ovenschaal.
  • Verkruimel de bitterkoekjes (in keukenmachine) en verdeel het kruim over de sinaasappels.
  • Verwarm in een steelpan de boter en honing al roerend tot een siroop.
  • Schenk driekwart ervan over de sinaasappels en roer het sinaasappelsap door de rest van de siroop.
  • Schenk dit mengsel op de bodem van de schaal.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en laat de sinaasappels in 25 minuten zacht en warm worden.
  • Leg de sinaasappels op vier borden en schep op elk wat Griekse yoghurt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolstamppot van AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep nog een eetlepel olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 minuten tot deze begint te geuren.
  • Bak in een koekenpan in de rest van de olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Schenk de wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen.
  • Schep de chipolata's uit de pan.
  • Breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appelblokjes door de puree.
  • Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.