Honingkoekjes
Equipment
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 375 gr honing
- 80 gr suiker
- 50 gr boter of margarine
- 80 gr gemalen noten (bijv. hazelnoten)
- 10 gr koekkruiden
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt anijspoeder
- 50 gr rozijnen
- ½ kopje sterke koude koffie
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de honing zodat het iets vloeibaarder wordt.
- Meng er de overige ingrediënten door en kneed er een soepel deeg van.
- Leg het ingepakt een nacht in de koelkast.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200°C (hetelucht 180°C).
- Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ½ cm en steek er met een koekvormpje allerlei vormpjes (bijvoorbeeld hartjes) uit.
- Leg ze op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met wat verdunde honing.
- Bak ze 20-25 minuten in het midden van de oven.