Superhamburger
porties: 4 personen
ingrediënten
- ½ bruinbrood
- 450 g rundergehakt extra mager, ca.
- 3 eieren
- 4 eetlepels margarine
- 2 tomaten
- 1 ijsbergsla
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels tomatenketchup
Bereidingswijze
- Korsten van brood snijden.
- Uit 12 sneden brood rondjes steken van ongeveer 10 cm doorsneden (bijvoorbeeld met leeg
- conservenblik).
- Rest brood in keukenmachine verkruimelen.
- Gehakt mengen met zout, peper, 1 ei en broodkruim.
- Van gehakt 8 platte schijven vormen van ca. 10 cm doorsnede.
- Rest eieren in 7 minuten hard koken.
- In koekenpan margarine verhitten.
- Hamburgers in 8 min bruin en gaar bakken.
- Halverwege keren.
- Intussen broodrondjes roosteren.
- Tomaten in plakjes snijden.
- Sla schoonmaken en in reepjes snijden.
- Dressing roeren van mayonaise en azijn.
- Eieren pellen en in plakjes snijden.
- Grootste deel sla mengen met plakjes ei, helft van tomaten en dressing.
- Van broodrondjes 4 op borden leggen.
- Deel van sla erop leggen.
- Gehaktschijf erop leggen, plakje tomaat erop leggen en tomatenketchup erop spuiten.
- Afdekken met broodrondje en alles herhalen.
Tips / Opmerkingen
Hamburger met salade serveren.