Recept afdrukken
No ratings yet

Superhamburger

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korsten van brood snijden.
  • Uit 12 sneden brood rondjes steken van ongeveer 10 cm doorsneden (bijvoorbeeld met leeg
  • conservenblik).
  • Rest brood in keukenmachine verkruimelen.
  • Gehakt mengen met zout, peper, 1 ei en broodkruim.
  • Van gehakt 8 platte schijven vormen van ca. 10 cm doorsnede.
  • Rest eieren in 7 minuten hard koken.
  • In koekenpan margarine verhitten.
  • Hamburgers in 8 min bruin en gaar bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Tomaten in plakjes snijden.
  • Sla schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Dressing roeren van mayonaise en azijn.
  • Eieren pellen en in plakjes snijden.
  • Grootste deel sla mengen met plakjes ei, helft van tomaten en dressing.
  • Van broodrondjes 4 op borden leggen.
  • Deel van sla erop leggen.
  • Gehaktschijf erop leggen, plakje tomaat erop leggen en tomatenketchup erop spuiten.
  • Afdekken met broodrondje en alles herhalen.

Tips / Opmerkingen

Hamburger met salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bacon cheeseburgers

Allerhande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamburgers halveren en er 4 hamburgertjes van vormen.
  • Sjalotjes en augurken zeer fijn snipperen en met elkaar mengen.
  • Sla wassen en in smalle reepjes snijden.
  • Bakbacon halveren, broodjes opensnijden.
  • Hamburgertjes, sjalot/ augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op schaal leggen.
  • Fles ketchup erbij zetten.
  • Hamburger op hete grillplaat bruin en gaar grillen.
  • Tegelijkertijd plakje bacon op grillplaat knapperig uitbakken.
  • Hamburger in pannetje leggen, bacon en cheddar erop leggen.
  • Pannetje onder grillelement schuiven tot kaas gesmolten is.
  • Intussen broodje op snijvlak op grillplaat leggen en kort roosteren.
  • Broodje beleggen met reepjes sla, cheeseburger, wat van sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi met houmous en lauwwarme sesamvinaigrette

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Andere peper tussen handen rollen, in stukken snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Kikkererwten afgieten en met vissaus, peperreepjes en helft van knoflook in mengkom doen.
  • Kikkererwten grof pureren.
  • Terwijl machine langzaam draait in dun straaltje zoveel olie toevoegen tot gladde, smeuïge massa ontstaat.
  • Houmous tot gebruik afgedekt op kamertemperatuur bewaren.
  • Scampi aan rugzijde insnijden, darmkanaal verwijderen.
  • Sjalot pellen en fijn snipperen.
  • In pan sesamolie zachtjes verwarmen.
  • Sesamzaadjes toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen tot geur goed los komt.
  • Maizena oplossen in teriyakimarinade.
  • Marinade, azijn en sjalotje toevoegen en dressing op laag vuur iets laten binden.
  • Geheel laten afkoelen.
  • Scampi volgens gebruiksaanwijzing onder stromend water ontdooien.
  • Scampi voorzichtig pellen, staartje laten zitten.
  • Scampi droogdeppen met keukenpapier.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet, arachideolie over panbodem laten uitvloeien.
  • Scampi op hoog vuur ca. 1 minuut bakken. Omschudden, rest van knoflook toevoegen en opnieuw ca. 1 minuut bakken.
  • Oestersaus en stukjes peper erdoor scheppen, nog 1-2 minuten bakken tot scampi gaar zijn. Intussen sesamvinaigrette en houmous zachtjes verhitten, tot lauwwarm.
  • Houmous op warme borden scheppen.
  • Blad ijsbergsla erop leggen.
  • Garnalen en stukjes peper met schuimspaan uit wok scheppen en over borden verdelen. Sesamvinaigrette erover schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met groenten

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom gembersiroop, azijn, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Worteltjes schoonmaken, wassen en boven kom met sausje grof raspen.
  • Radijsjes schoonmaken en wassen.
  • 4 Radijsjes in plakjes snijden, rest in dunne reepjes snijden.
  • Gemberbolletjes in dunne reepjes snijden.
  • Maïs afgieten.
  • Maïs, radijs- en gemberreepjes door wortelmengsel scheppen.
  • Kiwi's schillen en in plakjes snijden.
  • Blaadjes sla wassen, droogslaan en op maat van sneetjes brood snijden.
  • Sneetjes brood roosteren en dus besmeren met boter.
  • Sneetjes op vier bordjes leggen.
  • IJsbergsla erop leggen en goed aandrukken.
  • Salade erop scheppen.
  • Garneren met plakjes kiwi en radijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene salade

Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 8 personen
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Was de veldsla grondig.
  • Meng de slasoorten met de maïs.
  • Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Garneer de salade met de feta, de geroosterde pitjes en de alfalfa.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk vlak voor het serveren over de salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante kaas kalkoenburger

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Kaas, Kalkoen, Lunch
porties: 4 personen
Calorieën: 380kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan olie verhitten en kalkoenburgers in ca. 10 minuten gaar bakken. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Burgers op bakplaat leggen (bij bereiding lang van tevoren burgers eerst in bakpapier verpakt in koelkast bewaren).
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Stilton in plakjes snijden en over burgers verdelen.
  • Sla in flinterdunne reepjes snijden.
  • Broodjes en kalkoenburgers in oven schuiven.
  • Na ca. 5 minuten broodjes uit oven nemen en bijna geheel opensnijden.
  • Binnenkant besmeren met ketchup.
  • Hete kalkoenburgers uit oven nemen, in broodjes leggen, garneren met slareepjes.

Nutrition

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 28g | Eiwit: 23g | Vet: 19g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van konijnerugfilets met witbier

Recept categorieën: Salade, Vlees, Wild
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Open het flesje bier geruime tijd van te voren, zodat het koolzuur kan ontsnappen en voeg daarna de azijn, de gehakte sjalotjes, peper, out, de mosterd en de fond toe.
  • Voeg tenslotte druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat een goede menging ontstaat.
  • Zet de slasoorten enige tijd in ijskoud water,
  • zodat ze knapperig worden en dresseer de sla op de bordjes.
  • Bak de reepjes spek in de roomboter bruin, haal ze uit de pan en bak de konijnerugfilets in het overgebleven vet in enkele minuten krokant.
  • Haal ze uit de pan, snijd ze in dunne plakjes en leg die samen met de spekjes rondom de salade.

Tips / Opmerkingen

Schenk er voor het opdienen de dressing over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rauwkostslaatje

Vegetarisch
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de wortel.
  • Snijd de sla in fijne lange reepjes en de komkommer en de tomaten in ronde schijfjes.
  • Maak van de radijsjes mooie bloempjes.
  • Kook de prinsessenboontjes beetgaar.
  • Snijd de pijpajuin extra fijn.
  • Schik alles op een bord en kruid lichtjes met versgemalen peper en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado met bloemkool en kroepoek

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
  • Maak de wortel schoon en snijd in plakjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes en plakjes wortel ca. 5 minuten in kokend water met zout.
  • Afgieten.
  • Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  • Laten schrikken onder koude kraan.
  • Pel eieren en snijd in plakjes.
  • Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Snijd sla in stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bloemkool, wortel en peperringetjes 5 minuten.
  • Meng de inhoud van het potje gado gado in een steelpannetje met 2 dl water en breng al roerende aan de kook.
  • Even laten pruttelen.
  • Leg sla, groente en ei met gado gadosaus op een grote schaal.
  • Strooi er uitjes en kroepoek over.
  • Geef de rijst erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische salade van snijbonen en ijsbergsla

Recept categorieën: Groenten, Salade
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Onbekende Auteur

Bereidingswijze

  • Snij de snijbonen in schuine stukken en kook ze in wat water met zout beetgaar.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Schil intussen de rettich en snij hem in stukjes.
  • Snij de tomaten in plakjes en de ijsbergsla in reepjes.
  • Klop een dressing van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de sambal, de ketjap, de olie en wat zout en peper.
  • Leg de ijsbergsla onderin een lage, brede schaal.
  • Verdeel daar de snijbonen, de stukjes rettich en de plakjes tomaat over.
  • Druppel de dressing erover en bestrooi de salade met seroendeng.