Pikante kaas kalkoenburger
Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante kaas kalkoenburger

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Kaas, Kalkoen, Lunch
porties: 4 personen
Calorieën: 380kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan olie verhitten en kalkoenburgers in ca. 10 minuten gaar bakken. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Burgers op bakplaat leggen (bij bereiding lang van tevoren burgers eerst in bakpapier verpakt in koelkast bewaren).
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Stilton in plakjes snijden en over burgers verdelen.
  • Sla in flinterdunne reepjes snijden.
  • Broodjes en kalkoenburgers in oven schuiven.
  • Na ca. 5 minuten broodjes uit oven nemen en bijna geheel opensnijden.
  • Binnenkant besmeren met ketchup.
  • Hete kalkoenburgers uit oven nemen, in broodjes leggen, garneren met slareepjes.

Nutrition

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 28g | Eiwit: 23g | Vet: 19g

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van konijnerugfilets met witbier

Recept categorieën: Salade, Vlees, Wild
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Open het flesje bier geruime tijd van te voren, zodat het koolzuur kan ontsnappen en voeg daarna de azijn, de gehakte sjalotjes, peper, out, de mosterd en de fond toe.
  • Voeg tenslotte druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat een goede menging ontstaat.
  • Zet de slasoorten enige tijd in ijskoud water,
  • zodat ze knapperig worden en dresseer de sla op de bordjes.
  • Bak de reepjes spek in de roomboter bruin, haal ze uit de pan en bak de konijnerugfilets in het overgebleven vet in enkele minuten krokant.
  • Haal ze uit de pan, snijd ze in dunne plakjes en leg die samen met de spekjes rondom de salade.

Tips / Opmerkingen

Schenk er voor het opdienen de dressing over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rauwkostslaatje

Vegetarisch
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rasp de wortel.
  • Snijd de sla in fijne lange reepjes en de komkommer en de tomaten in ronde schijfjes.
  • Maak van de radijsjes mooie bloempjes.
  • Kook de prinsessenboontjes beetgaar.
  • Snijd de pijpajuin extra fijn.
  • Schik alles op een bord en kruid lichtjes met versgemalen peper en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado met bloemkool en kroepoek

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
  • Maak de wortel schoon en snijd in plakjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes en plakjes wortel ca. 5 minuten in kokend water met zout.
  • Afgieten.
  • Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  • Laten schrikken onder koude kraan.
  • Pel eieren en snijd in plakjes.
  • Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
  • Snijd sla in stukjes.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bloemkool, wortel en peperringetjes 5 minuten.
  • Meng de inhoud van het potje gado gado in een steelpannetje met 2 dl water en breng al roerende aan de kook.
  • Even laten pruttelen.
  • Leg sla, groente en ei met gado gadosaus op een grote schaal.
  • Strooi er uitjes en kroepoek over.
  • Geef de rijst erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische salade van snijbonen en ijsbergsla

Recept categorieën: Groenten, Salade
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur Onbekend

Bereidingswijze

  • Snij de snijbonen in schuine stukken en kook ze in wat water met zout beetgaar.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Schil intussen de rettich en snij hem in stukjes.
  • Snij de tomaten in plakjes en de ijsbergsla in reepjes.
  • Klop een dressing van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de sambal, de ketjap, de olie en wat zout en peper.
  • Leg de ijsbergsla onderin een lage, brede schaal.
  • Verdeel daar de snijbonen, de stukjes rettich en de plakjes tomaat over.
  • Druppel de dressing erover en bestrooi de salade met seroendeng.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische salade van snijbonen en ijsbergsla

Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: genietenvanvers.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de snijbonen in schuine stukken en kook ze in wat water met zout beetgaar.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Schil intussen de rettich en snij hem in stukjes.
  • Snij de tomaten in plakjes en de ijsbergsla in reepjes.
  • Klop een dressing van het citroensap, de uitgeperste knoflook, de sambal, de ketjap, de olie en wat zout en peper.
  • Leg de ijsbergsla onderin een lage, brede schaal.
  • Verdeel daar de snijbonen, de stukjes rettich en de plakjes tomaat over.
  • Druppel de dressing erover en bestrooi de salade met seroendeng.

Recept afdrukken
No ratings yet

IJsbergsla met oestersaus

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: China
porties: 4 Stuks
Calorieën: 70kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Krop ijsbergsla halveren en helften in repen van 4 cm breed snijden.
  • Stoneleeks in stukken van 5 cm snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Stoneleeks 1 minuut roerbakken.
  • Sla in gedeelten toevoegen en op hoog vuur al omscheppend in 4-5 minuten laten slinken, de sla moet wel helder groen blijven.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Overdoen in warme schaal en oestersaus erover scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij visgerechten.

Nutrition

Calorieën: 70kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tarwe met pittige kip

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tarwe koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kipblokjes mengen met tabascosaus en ca. 5 minuten afgedekt laten staan.
  • Intussen peultjes schoonmaken en wassen.
  • In wok of braadpan olie verhitten.
  • Kipreepjes al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Peultjes erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Sla wassen, in reepjes snijden en mengen met dressing.

Tips / Opmerkingen

Tarwe serveren met kip-groentemengsel en salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taco's met geitenkaas

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Taco's & Nacho's
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten.
  • Ratatouillemix ca. 3 minuten bakken.
  • Seasoningmix (uit doos) en 1½dl water toevoegen en mengsel ca.10 minuten zachtjes koken.
  • Olijven toevoegen.
  • Tortilla's (uit doos) verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Geitenkaas raspen.
  • Sla schoonmaken en in repen snijden.
  • Aan tafel tortilla's vullen met sla,groentemengsel, kaas, yoghurt en tacosaus (uit doos) en opvouwen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Super ceasarsalade

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Eieren in 8 minuten koken, onder koud stromend water afspoelen en pellen.
  • Kip bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en kip in 5 minuten gaar en bruin bakken.
  • Tomaten in partjes snijden.
  • In grote schaal sla, tomaten, olijven en dressing (uit pak) mengen.
  • Eieren in partjes snijden.
  • Ei en kip over salade verdelen.
  • Salade met croutons (uit pak) en kaas (uit pak) bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met brood.