Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met appelen

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Rijst
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de rijst in water af,giet ½ liter water in een pan en kook de rijst daarin 15 minuten.
  • Voeg de melk toe en kook de rijst gaar.
  • Dek de pan af en zet het vuur laag.
  • Klop de eidooiers los.
  • Neem de rijst van het vuur en meng er al roerend de eidooiers en de suiker door.
  • Schil de appels en overgiet ze met het sap van de citroen.
  • Maak een suikerstroop van 3 dl water en 150 gr suiker, leg de appels hierin en laat alles gaar worden.
  • Klop het wit van de eieren met de poedersuiker stijf.
  • Stort de rijst in een vuurvaste schotel,leg de appels er bovenop,vul de booropeningen met jam en leg op elke appel stijfgeslagen eiwit.
  • Plaats de appels 10 minuten in een warme oven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse bollen

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
  • Verwarm de melk even. Meng de gist met de lauwe melk en giet deze in het kuiltje.
  • Roer er een gedeelte van de bloem door.
  • Voeg nu de eieren, de suiker en de boter toe en kneed alles door elkaar.
  • Laat het op een warme plaats een half uur rijzen.
  • Vorm van het deeg bolletjes van ± 3 cm.
  • Verhit het frituurvet en bak de bolletjes knappend bruin.
  • Snijd ze in tweeën en besmeer ze met jam.
  • Bestrooi ze met poedersuiker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

dessert
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienroomkwark

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer alle ingrediënten door elkaar en serveer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Verjaardagstaart

Recept categorieën: Taart, Tractaties
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Beboter een springvorm en bestuif hem met bloem.
  • Klop de eieren met de suiker in een verwarmde kom tot een dikke, luchtige massa.
  • Vermeng hierna 90 gram bloem en 30 gram maïzena en een snuifje zout voorzichtig met de eiermassa en giet het in de vorm die hoogstens voor ⅔ gevuld mag zijn.
  • Plaats de vorm in een matig verwarmde oven en laat de taart in 3040 minuten gaar en lichtbruin worden.
  • Klop ondertussen 2½ deciliter slagroom stijf.
  • Snij de taart, nadat ze is afgekoeld, in 3 lagen en leg op de snijvlakken een laag jam en een laag slagroom.
  • Bestrijk ook de zijkanten met jam en rol de taart door een laagje geroosterde amandelsnippers.
  • Bestrijk de bovenkant met slagroom, zet kaarsjes in houdertjes erbovenop, garneer met de vruchten, en bespuit de taart ten slotte nog met slagroom.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zachte broodjes

Recept categorieën: Broodjes
Land van herkomst: Marokko
porties: 16 stuks

ingrediënten

Nodig:voor 16 stuks

Voor het garneren:

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem voeg,suiker,ei boter,gist en beetje bij beetje de melk dan het zout.
  • Alles goed kneden tot een zacht deeg
  • Verdeel het deeg in 16 porties deze uitrollen tot een sliert en een vorm geven als op de foto.
  • Op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen en 1 uur laten rijzen
  • Oven voor verwarmen op 250 graden en 10 min bakken.
  • Boter smelten ,de suiker en vanillesuiker mengen.De gebakken broodjes met gesmolten boter bestrijken en door de suiker halen.
  • Of met warme jam bestrijken en wat kokos erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Verwarm de oven voor dat je begint 5min op 50graden en zet hem dan uit.
Doe de bakplaat met broodjes in de oven.Zet onder in de oven een bord met gekookt water en laat de broodjes rijzen.
De broodjes rijzen sneller en drogen niet uit door het damp van het water.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roombroodjes

Recept categorieën: Broodjes, Gebak
Land van herkomst: Marokko
porties: 4

ingrediënten

Extra: vulling naar wens laat je fantasie maar gaan.

Bereidingswijze

  • Meng suiker,meel,gist en bakpoeder samen doe het ei,kwark en boter erbij en de melk beetje bij beetje erbij, kneed het deeg goed door.
  • Laat het deeg 30-45min in de voorverwarmde oven met een pannetje heet water rijzen.
  • Kneed het deeg nog even goed daar en maak er balletjes van(20)en laat ze 30min weer in de oven rijzen.
  • Bestrijk ze met ei en bak ze in de voorverwarmde oven op 220graden voor 8-10 min.
  • Laat de broodjes afkoelen, snij het dekseltje eraf hol ze uit en vul ze met de gewenste vulling, bestrooi met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

* je kan ze ongevuld in de vriezer doen tot gebruik,makelijk als je bezoek krijgt.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes de chandeleur

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Doe in een kom de bloem, snufje zout, olie en de eieren.
  • Meng dit door elkaar.
  • Voeg een kwart van de melk toe.
  • Mix dit goed door elkaar met een handmixer of de keukenmachine.
  • Meng net zolang tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe.
  • Het beslag is nu klaar.
  • Laat het beslag nu minimaal een kwartier rusten!
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan.
  • Veeg met een keukenpapiertje de olie over de gehele bodem van de koekenpan.
  • Giet een dun laagje beslag in de pan.
  • Wals de pan een beetje rond zodat het beslag de gehele bodem van de pan bedekt.
  • Leg op het beslag het garnituur wat jij het lekkerst vindt.
  • Wij kozen voor stukjes ham, spek en geraspte kaas.
  • Zodra het beslag droog is aan de bovenzijde, draai dan de pannenkoek om.
  • Ik doe dat met behulp van een pannendeksel.
  • Laat de pannenkoek erop glijden.
  • Keer het deksel om boven de pan en laat de pannenkoek weer in de pan glijden.
  • Na een minuut of 4 is de andere zijde ook gaar.
  • Laat de pannenkoek op een bord glijden.
  • Leg er een tweede bord omgekeerd bovenop, om de pannenkoek warm te houden.
  • Bak de rest van de pannenkoeken, met het door jou gewenste garnituur, of naturel.
  • Leg de pannenkoek op een bord en garneer met wat halve kerstomaatjes en wat peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Berliner bollen 3

Recept categorieën: Gebak
Land van herkomst: Duitsland
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
porties: 24

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Los de gist in 4 eetlepels lauwe melk op. voeg 1 theelepel suiker toe en laat het gistmengsel staan tot zich bellen vormen.
  • Zeef de bloem, maak een kuiltje in het midden, doe de gistoplossing, de rest van de melk, de rest van de suiker, het zout, de citroenschil, het ei, de eidooiers en de boter in het kuiltje en kneed dit met de handen tot een samenhangende deegbal die loslaat van de kom.
  • Laat het deeg afgedekt ± 45 minuten op een warme plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Kneed het deeg nog even door, deel het in tweeën en rol elk deel tot een lap van ½ cm dikte uit.
  • Schep op 1 deeglap met 6 cm tussenruimte lepeltjes jam en leg de tweede deeglap hierop.
  • Druk het deeg rond de jam aan en steek er rondjes uit van 6 cm doorsnede en druk de randen aan.
  • Verhit de frituurolie tot 160°C en bak de bollen in gedeelten in 5-7 minuten goudgeel en gaar.
  • Keer ze halverwege.
  • Laat de bollen op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met poedersuiker.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij een glas Weisse Rössl.
U kunt de bollen in plaats van met jam ook met (ontpitte) pruimen vullen.
 


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Crostata di Luigina

Een Crostata is simpelweg de Italiaanse ‘platte’ variant van de Nederlandse appeltaart.Maar dan met een vulling naar keuze.
Een recept wat ik van een goede Italiaanse vriendin, Luigina, heb geleerd. De eerste keer bij haar thuis samen uitgeprobeerd.
Zij gaf aan dat de keuze voor margarina of roomboter heel persoonlijk is. Het recept is met beide varianten zeer goed te maken.
 
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Italië
Auteur: iltramonto

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten en laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
  • Het deeg is voldoende voor b.v. een bakblik van 38 x 25 cm.
  • Rol iets minder dan 2/3e van het deeg tussen 2 vellen bakpapier tot een dunne plak.
  • Neem 1 vel bakpapier eraf en laat het deeg op het andere vel zitten en leg dit in het bakblik en maak hier de bodem van met een hele kleine opstaande rand (5-7 mm).
  • Prik met een vork over de gehele bodem gaatjes in het deeg.
  • Smeer de inhoud van de pot jam uit over de bodem.
  • Maak van het resterende deeg ‘strepen’ om de crostata af te dekken.
  • Bak de crostata in een oven van 180 graden in 15-25 minuten geelbruin.
  • Vooral niet bruin laten worden.
  • De crostata volledig koud laten worden in het bakblik.
  • Bij voorkeur serveren in kleine stukjes die je heerlijk uit het vuistje opknabbelt!

Tips / Opmerkingen

Let op: het gebruik van de eieren luistert bij dit recept heel nauw (gebruik je kleine of grote eieren). Het beste is om te beginnen met 4 eidooiers en wanneer het deeg te droog is, kan alsnog het 5e (desnoods het 6e) eigeel toegevoegd worden. Net als bij appeltaart moet het deeg stevig worden en toch kneedbaar om later te rollen met de deegroller. Is het deeg te plakkerig dan kan uiteraard een beetje bloem worden toegevoegd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tarta arancione di ricotta con marmellata

Oranje Ricotta Taart
Een eenvoudig klaar te maken dessert (snel en weinig ingrediënten) met ricotta en vruchtenjam.
Ricotta is een Italiaanse kwarkachtige kaassoort. Het is een bijna sneeuwwitte zachte kaas met weinig vet en zout met een milde zachte, bijna zoete smaak. Daarom leent deze kaas zich goed voor een echt Italiaans dessert.
(in onze reportage op il Tramonto kun je zien hoe ricotta gemaakt wordt)
Door het gebruik van ricotta (en geen boter) is dit gerecht niet machtig en redelijk verantwoord voor mensen die op de calorieën letten. De oranje kleur komt enerzijds door de verse eieren van de boer en anderzijds door de oranje jam, bijvoorbeeld de worteljam, waarover we eerder het recept publiceerden op il Tramonto. Uiteraard kun je ook b.v. abrikozenjam gebruiken. Bij sinaasappeljam moet je er rekening mee houden dat deze (redelijke harde) stukjes sinaasappelschil bevat.
Auteur: iltramonto

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Rol het bladerdeeg met de deegroller iets uit en leg het inclusief bakpapier in een springvorm en drapeer het deeg over de rand van de springvorm.
  • Prik met een vork op een aantal plaatsen in het bladerdeeg.
  • Splits de eieren en sla het eiwit met een snufje zout stijf.
  • Sla met een mixer het eigeel met de suiker stevig op,
  • voeg dan alle overige ingrediënten toe.
  • Meng alles tot een crème-achtige massa.
  • Spatel heel voorzichtig het stijfgeslagen eiwit door het mengsel en verdeel het over het bladerdeeg.
  • Vouw het overgebleven bladerdeeg over de ei-ricotta-massa en zet de springvorm net onder het midden van de oven.
  • De ei-massa heeft de neiging om snel aan te branden, dus blijf in de buurt.
  • Verlaag na 15 minuten de temperatuur tot 160 graden en vervolgens na 10 minuten naar 120 graden.

Tips / Opmerkingen

Deze oranje-ricotta-taart kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Wijntip:
Vin Santo, Verduzzo, Pedro Ximénez of zoete witte port. Wij hebben er zelf Picolit bij gedronken. Een hele bijzondere en ook best dure zoete witte wijn uit Friulië.
*1) in Italië koop je overal kant & klaar bladerdeeg, zelfs in ronde vorm opgerold in bakpapier. Uiteraard kun je ook kleine vellen bladerdeeg samen tot een groter vlak rollen