Kalfslever volgens milanees recept

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram macaroni
  • 4 theelepels zout
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram Parmezaan geraspt
  • 6 eetlepels olie
  • 4 dikke plakken kalfslever á 160 gr
  • ½ theelepel witte peper
  • snufje majoraan gedroogde
  • 3 afgestreken eetlepels bloem

Instructies

  • Kook de macaroni in ruim water, waaraan 2 theelepels zout zijn toegevoegd 'al dente', dus niet te gaar.
  • Giet het water af, laat de pijpjes uitlekken en schud er, voor ze zijn afgekoeld,
  • de gesmolten boter en Parmezaanse kaas door.
  • Houd de macaroni op een warme schaal goed op temperatuur.
  • Laat in een pan de olie heet worden.
  • Wrijf de plakken lever in met een mengsel van het resterende zout, de peper en de majoraan en bestuif ze daarna zorgvuldig met bloem; de plakjes lever moeten met een egaal laagje bloem worden bedekt (schud de overtollige bloem eraf), anders krijgen ze een onooglijk korstje.
  • Schroei de plakken lever direct in de hete olie dicht en bak ze in totaal 5 minuten goudbruin.
  • Dien ze op de macaroni op.
  • Daarbij past: tomatensaus met snippertjes ham en veel fijngehakte peterselie en Italiaanse rode wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vlees
Land van herkomst Italië