Kalfsoesters in sinaasappel port saus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 50 gram boter
  • 1 glas rode port
  • 1 dl bouillon
  • 2 eetlepel(s) sinaasappelmarmelade
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 1 sinaasappel

Instructies

  • Wrijf de kalfsoesters in met peper en zout en bestuif ze met wat bloem.
  • Verhit de boter en bak de oesters aan iedere kant in ca. 3 min goudgeel.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Roer de aanbaksels los, schenk de bouillon, sinaasappelmarmelade en de port erbij.
  • Laat dit boven hoog vuur even inkoken.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en bind hem eventueel met wat gladgeroerd aardappelmeel.
  • Schil een sinaasappel zo dik dat al het wit verdwenen is. 
  • Snijdt de sinaasappel in dunne plakken en warm deze even mee in de saus.
  • Schep wat saus op voorverwarmde borden, leg het vlees erop en garneer met plakken sinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Feestdagen etc Kerst