Kalfsschnitzel Lucullus

Kalfsschnitzel Lucullus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kalfsschnitzel
  • 2 plakjes serranoham
  • 2 plakjes cheddarkaas
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 15 gram boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit in een koekenpan de olie met de boter.
  • Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.
  • Bak de schnitzels aan beide zijden.
  • Afhankelijk van de dikte 3 à 4 minuten aan beide zijden.
  • Ik heb ze graag nog rosé.
  • Haal uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Bedek elke schnitzel met een plak ham en kaas.
  • Deglaceer de pan met het sap van de citroen. Verdeel over de kaas.
  • Kalfsschnitzel Lucullus
  • Schuif de ovenschaal in de oven en gratineer tot de kaas is gesmolten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik serveerde de schnitzels met doppertjes en worteltjes en aardappelbolletjes uit de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees