Kalkoenfilet met een citroenkorst

AllerHande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sneetje witbrood oud
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à la minute
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Rooster het brood en maal het fijn in de keukenmachine.
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf.
  • Meng de citroenrasp met het broodkruim, breng op smaak met peper en zout en schep het
  • mengsel op een bord.
  • Klop het ei los en schenk dit op een ander bord.
  • Paneer de lapjes kalkoenfilet door ze eerst door het ei te halen en vervolgens door het citroën broodkruim.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet aan iedere kant in 2-3 minuten op
  • middelhoog vuur goudbruin.
  • Sprenkel nog wat citroensap over de krokant gebakken filets.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken