Kalkoengehaktballetjes met rode kool
Ingrediënten
- 250 gram rode kool
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel melk
- 200 gram kalkoen
- 2 eetlepels boter
- 1 mespunt kaneel
- 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
Instructies
- Kook de rode kool ± 5 minuten in een pan met weinig water en de azijn.
- Pel intussen de sjalot en snijd hem klein.
- Meng de sjalot en de melk door het gehakt en rol ± 10 balletjes van het gehakt.
- Verhit de boter in een pan en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
- Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.
- Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
- Bak in het achtergebleven bakvet de rode kool met het kaneelpoeder en de
- marmelade al omscheppend ± 2 minuten.
- Leg de gehaktballetjes op de kool en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur nog
- ± 5 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er rösti bij.