Kalkoengehaktballetjes met rode kool

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rode kool
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel melk
  • 200 gram kalkoen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade

Instructies

  • Kook de rode kool ± 5 minuten in een pan met weinig water en de azijn.
  • Pel intussen de sjalot en snijd hem klein.
  • Meng de sjalot en de melk door het gehakt en rol ± 10 balletjes van het gehakt.
  • Verhit de boter in een pan en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Laat de rode kool in een vergiet goed uitlekken.
  • Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de rode kool met het kaneelpoeder en de
  • marmelade al omscheppend ± 2 minuten.
  • Leg de gehaktballetjes op de kool en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur nog
  • ± 5 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er rösti bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten