Zalmpakketjes met Spinazie en Knoflook
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g spinazie
- 500 g aardappels
- 600 g zalmfilet
- 2-3 takjes peterselie
- 2-3 sjalotjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 2-3 eetlepels boter
- 2 bollen knoflook
- 1 onbespoten limoen
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes.
- Dep de zalmfilet droog en verdeel deze in vier gelijke stukken.
- Was de peterselie en snijd deze fijn.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Snijd de kappertjes klein.
- Meng peterselie, sjalotjes en kappertjes door de boter.
- Snijd de knoflookbollen doormidden.
- Spoel de limoen af, dep hem droog en snijd hem in schijfjes.
- Leg vier grote stukken bakpapier neer.
- Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van het bakpapier.
- Bestrooi met zout en peper.
- Leg de spinazie en de zalm erop.
- Verdeel de kappertjes boter in stukjes over de zalm en leg een schijfje limoen erop.
- Voeg een halve knoflookbol toe aan elk pakketje.
- Vouw het papier goed dicht aan de randen.
- Bak de vispakketjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.