Recept afdrukken
No ratings yet

Vispie

Aller Hande 1997
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
  • Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Kappertjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
  • In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
  • In steelpan rest van boter verhitten.
  • Bloem toevoegen.
  • Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
  • Crème fraîche toevoegen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vormpjes invetten.
  • Vis over vormpjes verdelen.
  • Saus over vis verdelen.
  • Rösti bovenop visragout leggen.
  • Bestrooien met geraspte kaas.
  • Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tournedos met gorgonzolasaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen.
  • Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten.
  • Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
  • In (koeken)pan boter verhitten.
  • Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Tournedos bestrooien met zout en peper.
  • Met scherp mes in dunne plakjes snijden.
  • Saus over borden verdelen.
  • Tournedosplakjes in saus op borden leggen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bloemkoolroosjes en tagliatelle (lintmacaroni).

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnroomsaus met pasta

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In hapjespan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Courgette toevoegen en al
  • omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
  • Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatentaartje met kappertjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Met uitsteekvormpje 8 rondjes uit brood steken.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
  • water en ontvellen.
  • Tomaten in blokjes snijden van ca. 1 cm. In wok of hapjespan olie verhitten.
  • Tomatenblokjes met snufje zout in ca. 5 minuten op middelhoog vuur al omscheppend bijna gaar bakken.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Van oregano 4 kleine topjes van takjes afknippen voor garnering.
  • Rest van blaadjes van takjes rissen.
  • Tomatenblokjes op smaak brengen met zout, peper en oregano.
  • Broodrondjes dik besmeren met tomatenmengsel.
  • Kappertjes erover verdelen.
  • Telkens twee broodrondjes als taartjes op elkaar zetten.
  • Taartje op bordje zetten.
  • Garneren met oregano.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met tonijn

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Brunch, Lunch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • In zeef tonijn goed laten uitlekken.
  • Citroen uitpersen.
  • In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tonijn in grove stukken verdelen.
  • Tonijn en sjalot door dressing scheppen.
  • Geheel afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten intrekken (= marineren).
  • Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.
  • In zeef fetablokjes laten uitlekken.
  • Fetablokjes halveren.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.
  • Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.
  • Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen. Fetablokjes erover verdelen.
  • Olijven en -peterselie erover strooien.
  • Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood)

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich vitello tonnato

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Tomaten wassen en in 16 plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In keukenmachine tonijn met citroensap, mayonaise en basilicum pureren (of in kom met vork fijnprakken).
  • Kappertjesdoor tonijnmengsel roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Korstjes van brood snijden en sneetjes dun besmeren met boter.
  • 8 Sneetjes brood op besmeerde kant beleggen met helft van tomaatplakjes.
  • Telkens 2 plakjes kipfilet erop leggen.
  • Tonijnmengsel erover verdelen.
  • Afdekken met rest van tomaatplakjes.
  • Rest van sneetjes brood met besmeerde kant naar beneden erop leggen.
  • Met scherp mes sandwiches diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijncrème

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Artisjokharten in zeef goed laten uitlekken.
  • Tonijn afgieten.
  • Korstjes van brood afsnijden.
  • In schaaltje tonijn en Italiaanse kruiden door crème fraîche roeren.
  • Mengsel pittig op smaak brengen met zout en peper (= tonijncrème).
  • Sneetjes brood dik besmeren met tonijncrème.
  • Artisjokharten in vieren snijden.
  • Artisjok en kappertjes over 2 sneetjes verdelen.
  • Rest van sneetjes met besmeerde kant onder erop leggen.
  • Sandwiches met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met courgette

Recept categorieën: Pasta, Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

voor de dressing

Bereidingswijze

  • Breek de spaghetti of linguine in stukken van 10-12 cm lengte en kook ze, volgens de gebruiksaanwijzing, in ruim kokend water met zout beetgaar.
  • Giet de pasta af en bewaar 2-3 eetlepels kookvocht.
  • Spoel de pasta met koud water af en laat heel goed uitlekken.
  • Was de courgette en schaaf hem met een kaasschaaf of in de keukenmachine in dunne plakjes.
  • Was en droog de rucola.
  • Ontpit de olijven, hak ze fijn met de kappertjes en de pijnboom- of zonnebloempitten tot een tapenade.
  • Mocht de tapenade te dik zijn, voeg dan iets olijfolie toe tot de massa mooi smeuïg is.
  • Meng de pasta met de courgette, de rucola en de olijventapenade.
  • Klop de dressing van de olijfolie, het citroensap, het kookvocht (probeer eerst 2 eetlepels, proef en voeg eventueel een derde lepel toe), de Parmezaanse kaas, het fijngeknipte basilicum, zout en peper.
  • Meng de dressing door de salade en serveer met extra Parmezaanse kaas.

Tips / Opmerkingen

Variatietip 1

Vervang de rucola door fijnbladige spinazie of heel lekker door (dubbel gedopte) beetgaar gekookte tuinbonen of door gekookte verse doperwtjes.

Variatietip 2

Vervang de Parmezaanse kaas door harde Hollandse geiten- of schapenkaas.

Variatietip 3

Houdt u niet van rauwe courgette, snijd dan dikkere plakjes en blancheer die 1-2 minuten in ruim kokend water.
Spoel ze vervolgens met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Info:

Courgettes zijn eigenlijk jonge, langwerpige groene pompoenen, die worden geoogst voordat ze te groot zijn.
Koop niet te grote, maar ook niet de heel kleine exemplaren, deze hebben minder smaak. Het lekkerste zijn stevige, glanzend groene courgettes van
15-20 cm lengte. Door de weinig uitgesproken smaak zijn de mogelijkheden in de keuken met deze vruchtgroente talrijk. Rauw, koken, (roer)bakken, stoven, frituren, ovengerechten, puree, koekjes, enzovoorts.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pestosaus met tomaat en kappertjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom pesto en mayonaise door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tomaatjes wassen,halveren, met theelepel zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne partjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Tomatenpartjes en kappertjes door pestosaus roeren.
  • Peterselie erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij rollade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van geroosterde paprika

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Salade
Land van herkomst: Griekenland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C .
  • Leg de paprika's op een rooster en schuif het rooster in het midden van de oven. Rooster de paprika's 25 minuten.
  • Leg de paprika's in een kom, dek de kom af met deksel of vershoudfolie en laat ze ca. 15 min. staan.
  • Snijd de paprika's in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadjes.
  • Leg de paprikastukken op een platte schaal en strooi de ansjovisfilets, knoflook, kappertjes en oregano erover.
  • Sprenkel de olijfolie erover.

Bereiden

  • Laat de smaken minstens 30 min. bij kamertemperatuur intrekken.

Tips / Opmerkingen

Paprikarolletjes: verdeel over elk stuk paprika wat verkruimelde geitenkaas en oregano en rol ze op.
Zet de rolletjes met cocktailprikkers vast.
In het hele Middellandse Zeegebied is salade van geroosterde paprika een geliefd gerecht.
Dit is een Griekse versie.
Het wordt geserveerd als bijgerecht of mezze.