Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmpakketjes met Spinazie en Knoflook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • Schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Dep de zalmfilet droog en verdeel deze in vier gelijke stukken.
  • Was de peterselie en snijd deze fijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snijd de kappertjes klein.
  • Meng peterselie, sjalotjes en kappertjes door de boter.
  • Snijd de knoflookbollen doormidden.
  • Spoel de limoen af, dep hem droog en snijd hem in schijfjes.
  • Leg vier grote stukken bakpapier neer.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van het bakpapier.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de spinazie en de zalm erop.
  • Verdeel de kappertjes boter in stukjes over de zalm en leg een schijfje limoen erop.
  • Voeg een halve knoflookbol toe aan elk pakketje.
  • Vouw het papier goed dicht aan de randen.
  • Bak de vispakketjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met Kappertjes- en Pijnboompittendressing, Prei, Limoenpuree en Geroosterde Paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten in een dikke bodem pan tot ze lichtbruin zijn.
  • Dep de kappertjes droog.
  • Meng pijnboompitten, kappertjes, limoensap en olijfolie in een pan.
  • Verwarm de dressing ongeveer een uur lang op 70°C.
  • Breng op smaak met gembersiroop, peper en zout naar smaak.
  • Serveer de dressing lauwwarm.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Bak de zalm in de oven gedurende 15 minuten op 160°C.
  • Kook de prei in licht gezouten water tot deze beetgaar is, giet af en voeg toe aan de zalm kerriesaus.
  • Voeg indien nodig een beetje melk toe als de saus te dik is.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Kook de penne rigate gaar en giet deze af.
  • Roer een flinke scheut olijfolie door de pasta.
  • Verdeel de penne rigate over 4 grote borden en schep de zalm kerriesaus erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten, prei, limoenpuree en rode paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn in een pan met een dikke bodem.
  • Dep de kappertjes droog.
  • Doe pijnboompitten, kappertjes, limoensap en de olijfolie in een pan.
  • Laat de dressing een uur warm worden op 70°C.
  • Voeg naar smaak gembersiroop toe en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Gebruik de dressing lauwwarm.
  • Bestrijk de zalm met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Bak de zalm voor het serveren in de oven 15 minuten op 160°C.
  • Snijd de prei in stukken van ongeveer 4 cm en kook ze in licht gezouten water.
  • Giet ze af en voeg ze toe aan de zalmkerrie.
  • Als de saus te dik is, voeg dan een beetje melk toe.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Kook de penne rigate gaar, giet af en roer er een flinke scheut olijfolie doorheen.
  • Verdeel de penne rigate over 4 grote borden en schep de zalmkerrie erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crabsalade

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in zeer kleine vierkantjes.
  • Halveer de zilveruitjes.
  • Snijd 2 geroosterde paprika's in heel kleine blokjes.
  • Snijd de uien fijn.
  • Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Laat 2 lepels kappertjes uitlekken.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluis 1 pakje surimisticks uit in lange reepjes met een vork.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze door elkaar zonder te roeren, om te
  • voorkomen dat het een aardappelpuree wordt.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak een sausje met de staafmixer van mayonaise, yoghurt, sap van augurk, suiker, tomatenketchup, Worcestershire-saus, ui en appel.
  • Meng de saus door het aardappelmengsel, zorg ervoor dat het niet te nat wordt.
  • Bak een plakje bladerdeeg tot een mooie bloem op 200 °C.
  • Pluis ook de overige surimisticks uit.
  • Bedek een mooie schaal met sla, gevolgd door een deel van het aardappelmengsel, een deel van de surimi, en herhaal dit in drie lagen totdat alles is opgebruikt.
  • Garneer de schaal met diverse soorten vis, ananas, doperwtjes, wortel, peperoni, kerstomaatjes en andere gewenste ingrediënten.
  • Laat je creativiteit de vrije loop.
  • Plaats het bladerdeegbakje bovenop de salade en schep er namaak kaviaar in.
  • Garneer met repen citroenschil die je hebt getrokken met een zester.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fish and Chips met Tartaarsaus

Recept categorieën: Vis
porties: 2
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

Voor de frietjes:

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappels in staafjes van 6 mm dik.
  • Week ze 20 minuten in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen.
  • Plaats de bloem op een bord en kruid met zout en peper.
  • Leg het broodkruim op een ander bord.
  • Klop het ei los in een bord en kruid het met zout en peper.
  • Haal de visfilets eerst door de gekruide bloem, daarna door het losgeklopte ei en tot slot door het broodkruim, druk lichtjes aan.
  • Bewaar in de koelkast tot je gaat frituren.
  • Verhit de frituurolie tot 165°C.
  • Laat de aardappelstaafjes uitlekken en dep ze droog.
  • Frituur de aardappelstaafjes in porties gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze krokant zijn maar nog niet goudbruin.
  • Frituur niet te veel tegelijk, anders blijft de olie niet heet genoeg.
  • Laat de staafjes uitlekken op keukenpapier en laat ze afkoelen.
  • Voor de tweede keer frituren, verwarm de olie tot 180°C, frituur de aardappels opnieuw in porties gedurende 4-5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Laat de frietjes uitlekken op keukenpapier, bestrooi met zout en schep ze voorzichtig om.
  • Houd warm.
  • Verhit zoveel olie in een grote anti-aanbakpan dat de bodem ruim bedekt is.
  • Leg de gepaneerde visfilets in de hete olie en bak ze ongeveer 4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • De baktijd hangt af van de dikte van de visfilets.
  • Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de vis en frietjes over twee verwarmde borden.
  • Garneer met takjes peterselie en partjes citroen en serveer met de tartaarsaus.

Tartaresaus:

  • Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus samen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de saumon cuit au gras de foie d'oie

Recept categorieën: Tussengerecht, Vis, Zalm
Auteur: ChatGTP

Bereidingswijze

ZALM:

  • Verwijder de zalmhuid.
  • Smelt het ganzenvet tot 55 graden Celsius.
  • Voeg salie, citroenschil en steranijs toe.
  • Laat de zalmfilets 25 minuten in het vet trekken.
  • Haal de zalm uit het vet en laat uitlekken op papier.
  • Maak de zalmhuid schoon en bak deze knapperig in een oven van 150 graden.

KORST:

  • Klop de boter zacht.
  • Hak de salie zeer fijn.
  • Roer het broodkruim, salie, nootmuskaat en citroensap door de boter.
  • Rol het deeg dun uit tussen twee siliconenmatten en snijd stukken die de helft van de zalmfilet kunnen bedekken.
  • Koel het deeg.

SAUS:

  • Snipper de sjalotten.
  • Laat de witte wijn met citroensap en sjalotten tot de helft reduceren.
  • Voeg de visfond en schaaldierenfond toe en reduceer opnieuw tot de helft.
  • Breng de crème fraiche, room en boter aan de kook en reduceer ook tot de helft.
  • Voeg beide reducties samen en breng op smaak.
  • Hak de peterselie en kappertjes en voeg deze toe aan de saus.

GARNITUUR:

  • Schil de asperges en verwijder de onderste 2 cm.
  • Snijd de asperges in dunne repen met een dunschiller en bewaar ze in koud water.

ZALM:

  • Leg de zalmfilets op een bord.
  • Bedek de helft van de filets met aluminiumfolie en de andere helft met de korst.
  • Gril het geheel onder een salamander tot de korst goudbruin is.
  • Verwarm de saus.

DRESSEREN:

  • Haal de folie van de zalmfilets en bestrooi ze met zeezout en besprenkel ze met citroensap.
  • Schep aspergetagliatelle op de borden.
  • Leg de zalmfilet erop.
  • Lepel wat saus langs de zalm en garneer met de gedroogde zalmhuid en een takje kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Franse Stroganoffsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Ui, paprika, champignons aanzetten in roomboter en als laatste de prei erbij en de knoflook.
  • Kappertjes, augurk erbij en dan de paprikapoeder, tomatenpuree en tomatenketchup.
  • Om te blussen neemt u de wodka en de cognac.
  • U kunt het flamberen door de pan scheef op het gas houden.
  • Pas op voor hoge vlammen.
  • En dan de rest van de ingrediënten: peterselie, room, suiker, citroensap, bouillon, dragon en kervel.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij biefstuk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaar van Kalfsvlees met Bruschetta Wafel

Recept categorieën: Kalfsvlees

ingrediënten

Voor de salade:

Voor de tartaar:

Voor de wafels:

Bereidingswijze

Voor de salade:

  • Meng de eidooier met citroensap en voeg langzaam de olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de witlof in dunne ringen en de appels in dunne reepjes.
  • Meng ze met de dressing en breng op smaak.

Voor de tartaar:

  • Snijd de kalfshaas in kleine blokjes en meng met fijngehakte sjalotjes, kappertjes, ansjovis, knoflook en kervel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Druk de tartaar in ringen en zet in de koelkast.

Voor de wafels:

  • Meng bloem, boter, crème fraîche, ei, bakpoeder en bruchetta.
  • Klop het eiwit stijf en vouw het voorzichtig door het beslag.
  • Bak dunne wafels van het mengsel en snijd cirkels uit die iets groter zijn dan de tartaar ringen.

Dresseren:

  • Plaats de tartaar ringen op borden en verwijder de ringen.
  • Leg een wafel naast de tartaar, druppel wat saus eromheen en garneer met kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bavarois d'asperge, sauce vinaigrette

Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten

Bereidingswijze

Bavarois:

  • Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
  • Snijd van de onderkant 2 cm af.
  • Kook de aspergeschillen en kontjes in water, passeer de bouillon en kook hierin de aspergepunten beetgaar.
  • Laat ze afkoelen.
  • Pureer de aspergestukken, kook het aspergevocht en voeg gelatine toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel hangend opstijven, spatel er geklopte room doorheen.
  • Vul natgemaakte vormen en laat opstijven in de koeling.

Vinaigrette:

  • Snipper de sjalot en reduceer met aspergevocht, witte wijn en dragonazijn tot 1 dl.
  • Roer mosterd door de vloeistof, voeg oliesoorten toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak kruiden en kappertjes fijn, roer door de vinaigrette.

Truffelstengel:

  • Bestrijk bladerdeeg met truffelpasta, rol uit en snijd in dunne stengels.
  • Bak af op 180 graden gedurende 10 minuten en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Stort de bavarois op de borden, leg de coppa erlangs, besprenkel met vinaigrette en decoreer met de truffelstengel en kervel

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars met ansjovisboter

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Doe ondertussen het glas wijn in een sauspan en kook deze tot een derde deel in: neem de
  • pan van het vuur.
  • Spoel de ansjovisfilets af onder de kraan en snijd ze in reepjes.
  • Doe ze samen met de kappertjes en de boter bij de wijn en roer tot de boter gesmolten is.
  • Voeg de room toe en verwarm de saus opnieuw, maar laat hem niet koken.
  • Leg de filets op verwarmde borden, giet de saus erover en bestrooi het tot slot met de
  • selderijblaadjes.