Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle citruscake

Recept categorieën: Cake, Noten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • Een decoratieve bakvorm (+/- 1½ l) invetten en bestrooien met gemalen amandelen.
  • De eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen.
  • De bloem met de specerijen, de maïzena en het bakpoeder zeven.
  • Alles luchtig door het eiermengsel scheppen.
  • De melk erdoor roeren en de citroen- of sinaasappelrasp toevoegen.
  • Het beslag direct in de vorm scheppen, gladstrijken en midden in de oven +/- 30 minuten
  • bakken.
  • Een paar minuten in de vorm laten afkoelen.
  • Op een rooster omkeren en onder de vorm verder laten afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Shrikand van Christine Brekelmans

Indiase hangop
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de theedoek uit en goed wringen
  • Leg deze in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
  • 1 nacht laten uitlekken, goed afgedekt.
  • Verwarm de melk met de kardemom en saffraan, tot het net niet kookt.
  • Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
  • Laat 20 min afkoelen en schep de uitgelekte yoghurt in de kom erbij.
  • Schil de mango’s en in blokjes snijden.
  • Hak de noten grof.
  • De de hangop in schaaltjes, bestrooi met de mango en noten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelballetjes met yoghurtdip

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar, laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
  • Was en schil intussen alle groenten en het stukje gemberwortel.
  • Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle ingrediënten daarna zeer fijn.
  • Meng ze met de koriander.
  • Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom,zout en peper.
  • Meng de groenten, de eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de
  • aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
  • Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
  • Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer de balletjes met een yoghurtdip die u maakt door 1 pakje gemengde kruiden door 500 gr yoghurt te roeren, deze op smaak te brengen met ½ theelepel kummelzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout en dan nog ½ uur te laten trekken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Taai taai AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In mengkom honing en 1 ei door elkaar roeren.
  • In kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout
  • omscheppen.
  • Bloemmengsel met houten lepel door honingmengsel roeren tot samenhangend geheel ontstaat.
  • Handen met bloem bestuiven en deeg tot deegbal kneden.
  • Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik.
  • Met vormpjes figuurtjes uitsteken en deegfiguurtjes op de bakplaat leggen.
  • Ei loskloppen en deeg ermee bestrijken.
  • Suikerparels erop strooien en licht aandrukken.
  • In midden van de oven taaitaai in ca. 10-15 minuten bruin en gaar bakken.
  • Taaitaai Figuurtjes op rooster laten afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde peren in rode wijn

Recept categorieën: Dessert, Fruit

Equipment

Bereidingswijze

  • Halveer de citroen en rasp de schil met een dunschiller.
  • Breng de wijn met het water, de, suiker, citroensap, steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en kardemom aan de kook.
  • Roer tussendoor om de suiker op te lossen.
  • Zet zodra de suiker is opgelost het vuur hoog om het vocht te laten inkoken en om de specerijen hun smaak af te laten geven.
  • Schil de peren en laat het stokje eraan zitten.
  • Voeg de peren toe aan de wijn en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan.
  • Laat circa 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Haal de peren uit de wijn en verdeel ze over borden.
  • Kook de rode wijn nog circa 10 minuten tot een siroop.
  • Giet de siroop over de peren en serveer op kamertemperatuur.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Meloensoep met champagnesabayon

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Calorieën: 380kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vanillestokjes ca. 5 min. in heet water weken.
  • Stokjes in lengte opensnijden en zaadjes met mes eruit schrapen.
  • In steelpan 1 dl azijn met 1/3 van vanille, appelstroop, mespunt kardemom en mespunt peper al roerend aan de kook brengen.
  • Op matig vuur in ca. 5 min. inkoken tot siroopdikte.
  • Laten afkoelen.
  • Pitjes uit meloen verwijderen, vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine doen. 1/2 dl champagne toevoegen en meloen pureren tot gladde soep.
  • Op smaak brengen met citroensap, sinaasappelsap, 1 el honing en 1/3 van vanille. Soep in koelkast in 2-3 uur koud laten worden.
  • In keukenmachine helft van frambozen pureren.
  • Frambozen boven kom door zeef wrijven en 1 dl afmeten. 1 1/2 el azijn, mespunt kardemom, mespunt peper en 1 dl champagne erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met poedersuiker en 1 el honing.
  • Puree in ijsblokjesvorm gieten.
  • In diepvries in 2-3 uur laten bevriezen.
  • Het maken van de sabayon kan ca. 1 uur van tevoren: In (au bain-marie) pan water aan de kook brengen.
  • In inzetpan (of kom) eierdooiers met basterdsuiker, 1/3 van vanille en 125 ml
  • champagne met mixer op lage stand luchtig kloppen.
  • Inzetpan boven kokend water in pan hangen en eimassa al kloppend verwarmen tot mooi gebonden schuimige vla ontstaat.
  • Inzetpan in koud water zetten en massa met mixer opnieuw doorkloppen tot mengsel koud is.
  • In andere kom slagroom lobbig kloppen en luchtig door sabayon spatelen. Afgedekt in koelkast zetten.
  • Met satéstokje op vier borden ter garnering dunne lijntjes specerijensiroop trekken. Blaadjes munt van takjes plukken en in resterende frambozen steken (4 frambozen apart houden).
  • Muntframbozen over borden verdelen.
  • Meloensoep aanvullen met rest van gekoelde champagne voor een sprankelend effect.
  • Framboos onder in vier champagneflûtes leggen.
  • Meloensoep in glazen schenken en met lepel champagnesabayon erop scheppen. Glazen in midden van borden zetten.
  • Frambozenijsblokjes uit vormpjes drukken en op borden leggen.
  • Direct serveren.

Nutrition

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 4g | Vet: 13g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige eendenborst met paté

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Eend, Voorgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 410kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Pepertje erboven verkruimelen.
  • Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen.
  • Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
  • In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Rest van olie in koekenpan verhitten.
  • Vel van eendenborst paar keer insnijden.
  • Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is.
  • Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien.
  • Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Paté in blokjes snijden.
  • Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté.
  • Garneren met geroosterde pijnboompitten.

Nutrition

Calorieën: 410kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 16g | Vet: 38g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in pittige satésaus

Dit gerecht is geschikt als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel, als lunchgerechtje, als tussendoortje en als partysnack (in dit geval de gehaktballetjes iets kleiner maken)
recept van W.teunis - 50plusser.nl
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De gehakt kruiden met peper zout kardemom komijn of welke andere Oosterse kruiden je ook lekker vindt.
  • Balletjes draaien van ongeveer 2½ cm.
  • In de koekenpan in boter en olijfolie rondom bruin bakken en op laag vuur 15 min. door laten garen met deksel op de pan of door af en toe te draaien.
  • Ondertussen de satésaus warm maken, een flinke schep sambal, ½ theelepel gemberpoeder of een stukje verse gember raspen, een scheutje pikante ketjap en eventueel wat gesneden en gebakken verse sjalotjes toevoegen en goed door elkaar roeren.
  • Even laten doorwarmen en de gehaktballetjes in een schaal scheppen, satésaus erover, garneren met wat kant en klaar gebakken uitjes en smullen maar

Tips / Opmerkingen

De satésaus is ook erg lekker bij vers gebakken aardappeltjes of frieten


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidkoek met gember, rozijnen en nootmuskaat

AllerHande januari 2004
Recept categorieën: Gebak, Koek
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen.
  • In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen.
  • Iets laten afkoelen.
  • In kom specerijen mengen.
  • Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen.
  • Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag.
  • Gember en rozijnen met sap door beslag roeren.
  • Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven.
  • Koek in ca. 1 uur en 15 minuten bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit).
  • Koek 10 minuten laten afkoelen.
  • Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen.
  • Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten rusten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango in serehsiroop

AllerHande jubileumnummer 2003
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden.
  • In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 minuten zachtjes laten koken.
  • Limoensap erdoor roeren. Mango's schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden.
  • Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren.
  • Minstens 1 uur laten intrekken.
  • Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen.
  • Sereh met vork uitsiroop scheppen.
  • Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen.
  • Op elk wat kletskoproom scheppen.
  • Garneren met munt.