Kastanjechampignons met ansjoviscrème

Porties: 20 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 kastanjechampignons
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 8 Ansjovis filets
  • 100 g verse roomkaas op kamertemperatuur
  • 2 eetlepel(s) slagroom
  • 1 eetlepel(s) rode pesto bakje a 100 g
  • 2 eetlepel(s) peterselie verse fijngeknipt

Instructies

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt).
  • Olie verhitten en champignons snel rondom bakken.
  • Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en versgemalen peper.
  • Ca. 2 minuten zachtjes smoren.
  • Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven.
  • Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met (weinig) zout en versgemalen peper.
  • Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème.
  • Garneren met peterselie.
  • Direct serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Vis
Land van herkomst Italië