Tomaten groentesoep
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 2 tabletten vleesbouillon
- 250 g braadworst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 250 g kastanjechampignons
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenblokjes netto 400 g, AH,
- 1 ciabatta 240 g,
- 50 g Parmezaan geraspte
Bereidingswijze
- In pan 1 liter water aan de kook brengen.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
- In bouillon braadworst afgedekt in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten
- worden.
- Ui pellen en snipperen.
- Knoflook pellen en fijnhakken.
- Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Van vuur af braadworst uit bouillon nemen en in plakjes snijden.
- In braadpan olie verhitten.
- Ui, knoflook en plakjes worst ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
- Champignons en bleekselderij toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillon en tomatenblokjes met vocht toevoegen.
- Soep al roerend aan de kook brengen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
- Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Ciabata sneetjes snijden en op grillplaat leggen. ca. 10 cm onder de grill in ca. 1 à 2 minuten goudbruin roosteren.
- In vier diepe borden elk twee sneetjes geroosterd brood leggen.
- Soep erop scheppen.
- Bestrooien met kaas.