Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen
porties: 4 personen
ingrediënten
- 800 g snoekbaarsfilet
- Klont boter
- 1 dl room
- 1 dl witte wijn
- 1 dl gevogeltebouillon
- 200 g pompoen in blokjes gesneden
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje verse gember
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Peper
- zout
- 250 g wilde spinazie
- 150 g wilde rijst gekookte
- 1 gedroogde tomaat in kleine stukjes gesneden
- 1 gesnipperde ui
Bereidingswijze
- Saus van muskaatpompoen: Doe een klont boter in de pan en zweet de ui erin aan.
- Zweet de kerrie aan, voeg de pompoen toe en strooi de bloem erover.
- Voeg 1 teentje knoflook toe en een stukje verse gember.
- Giet er de gevogeltebouillon op en laat gaar worden.
- Vis als de massa gaar is, de knoflook en de gember eruit.
- Doe de massa in een blender.
- Breng de saus aan de kook en voeg de room toe.
- Voeg een klont koude boter toe.
- Klop met een staafmixer de saus schuimig.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snoekbaars: Controleer de filets op graten.
- Strooi peper en zout over de filets.
- Bak de snoekbaars op de huid en leg de filets op een ovenplaat.
- Schuif de filets in een voorverwarmde oven van 180 ºc
- Bak in een wok de rijst met een fijngesnipperd uitje, een gedroogd tomaatje en de spinazie.
- Verwarm de saus, controleer de vis.
- Schep 1 lepel van de rijst en de spinazie op een bord.
- Leg daar de snoekbaars op en lepel de saus eromheen.