Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen

Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Saus van muskaatpompoen: Doe een klont boter in de pan en zweet de ui erin aan.
  • Zweet de kerrie aan, voeg de pompoen toe en strooi de bloem erover.
  • Voeg 1 teentje knoflook toe en een stukje verse gember.
  • Giet er de gevogeltebouillon op en laat gaar worden.
  • Vis als de massa gaar is, de knoflook en de gember eruit.
  • Doe de massa in een blender.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de room toe.
  • Voeg een klont koude boter toe.
  • Klop met een staafmixer de saus schuimig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snoekbaars: Controleer de filets op graten.
  • Strooi peper en zout over de filets.
  • Bak de snoekbaars op de huid en leg de filets op een ovenplaat.
  • Schuif de filets in een voorverwarmde oven van 180 ºc
  • Bak in een wok de rijst met een fijngesnipperd uitje, een gedroogd tomaatje en de spinazie.
  • Verwarm de saus, controleer de vis.
  • Schep 1 lepel van de rijst en de spinazie op een bord.
  • Leg daar de snoekbaars op en lepel de saus eromheen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pilav met witlof

Recept categorieën: Noten, Rijst, Zuidvruchten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst,
  • Pak een braadpan en doe daarin de kip met noten en rozijnen en kruid deze goed.
  • Op het laatst de witlof even meebakken.
  • Alles door elkaar doen en opscheppen maar.

Tips / Opmerkingen

Erbij een frisse salade met appel.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboter en 2 sausjes

Recept categorieën: Boters, Saus, Voorgerechten

Bereidingswijze

Knoflookboter:

  • Meng alles door elkaar en doe in een potje.
  • Heerlijk met stokbrood.

Saus 1

  • Alles goed mengen, heerlijk bij gourmet

Saus 2

  • Alles goed mengen,

Tips / Opmerkingen

heerlijk als dipsaus of bij gourmet


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip kerrie van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Kip, Rijst
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst
  • Braad de kip aan en doe er de vruchtjes, rozijnen en walnoten bij
  • Doe er nu de kruiden bij en een beetje room


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerriesoep met kipfilet

Recept categorieën: Kip, Soep

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de kipfilet en rijst in de bouillon van 1l.
  • Neem een braadpan en op laag vuur de blokjes ui en paprika bakken.
  • Intussen haal je de kipfilet eruit en neem een hakmolen en hak de kip klein.
  • Doe nu de bloem bij de ui en paprika en blus af met bouillon.
  • Doe nu de kerrie en room erbij en warm dit.
  • Neem deze pan van het vuur en doe schep voor schep, met goed roeren bij de bouillon.
  • Wanneer alles erin zit, Goed blijven roeren en vuur iets hoger zetten tot alles goed warm is.

Tips / Opmerkingen

Lekker stukje stokbrood erbij en smullen maar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurry met raita

Recept categorieën: Curry's, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in ca. 15 minuten beetgaar.
  • Kook de courgette ca. 1 minuut in ruim kokend water met zout.
  • Bak de ui ca. 5 minuten in de olie.
  • Voeg de aardappelen en de courgette toe en bak ze ca. 5 minuten mee.
  • Roer er de mosterd, de kerrie en het chilipoeder door en bak die ca. 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, het citroensap en de bouillon toe en laat alles goed doorwarmen.
  • Bestrooi het gerecht voor het serveren met koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveer met raita:
Een salade van kleine blokjes komkommer met dunne reepjes tomaat en dunneringetjes rode peper, aangemaakt met zout en witte wijnazijn_


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurie

Recept categorieën: Curry's, Groenten, Noten, Zuidvruchten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de knoflook en de ui op een laag vuur en roer er het
  • kerriepoeder door.
  • Voeg de aardappelen en de kipfilet toe en bak al omscheppend ca 5 minuten.
  • Schenk de kokosmelk erbij en breng het tegen de kook aan.
  • Voeg de suiker, het citroensap, de bouillon en 2 el pinda’s toe en laat op een laag vuur 5minuten sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout en strooi wat pinda’s over de curie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sperzieboontjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel curry met bloemkool van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De aardappelen in blokjes snijden.
  • De ui en de knoflook snipperen en in de boter of margarine goudgeel fruiten.
  • De specerijen erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
  • De aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes
  • toevoegen en omscheppen.
  • De kokosmelk erbij schenken, de suiker en het citroensap toevoegen en het geheel in ca 15 minuten op een lage pit gaar laten worden.
  • De aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven.
  • De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gestoofde lamslappen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel courgette gratin

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De aardappelen in plakje schaven en deze in weinig water met zout 5 minuten koken.
  • De courgette in plakjes snijden.
  • Een platte ovenschaal invetten, er eenderde van de aardappelplakjes in leggen en met een lepeltje kaas bestrooien.
  • De helft van de courgetteplakjes erover verdelen en met kerriepoeder bestrooien.
  • Zo nog 3 afwisselende lagen aanbrengen, eindigen met aardappelplakjes.
  • De melk en de room vermengen, de eieren erdoor kloppen en het teentje knoflook erboven uitpersen.
  • De resterende kaas erdoor roeren en peper en eventueel wat zout naar smaak toevoegen.
  • Het mengsel in de schaal schenken en in een vrij hete oven (200°C) in ca 25 minuten goudbruin en gaar laten worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kip en een salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaartje met roergebakken bleekselderij

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelen in ca. 10 minuten gaarkoken.
  • Tartaartje bestrijken met curry ketchup en in 1 eetlepel olie in 3-4 minuten per kant bruin en
  • rosé of net gaar bakken.
  • In wok rest van olie verhitten en bleekselderij met kerriepoeder en tijm 2 minuten roerbakken.
  • Ui erdoor scheppen en nog 2 minuten roerbakken.
  • Scheutje water en wat zout toevoegen.
  • Bleekselderij in nog 4-5 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Tartaartje op bord leggen.
  • Scheutje water bij bakvet schenken en al roerend aan de kook brengen.
  • Tartaartje met bleekselderij en gekookte aardappels op bord scheppen.
  • Jus over aardappels scheppen.