Kersen clafoutis

Kersen clafoutis van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 13/4 deciliter volle melk
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • boter voor invetten
  • 350 g kersen
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 2200C (hetelucht 2000C).
  • Zeef de bloem boven een beslagkom.
  • Klop een beslag van de bloem met de eieren, melk en de vanillesuiker.
  • Vet de ovenschaal in.
  • Was de kersen en ontpit ze.
  • Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
  • Laat de clafoutis midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.
  • Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm en bestrooi hem met de poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch