Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kip sandwich met avocado

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brunch, Kip, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
  • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
  • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en
  • verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
  • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
  • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleessalade met kerstomaatjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voor Bereiden:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • In kom azijn, mosterd, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Tomaatjes erdoor scheppen.
  • Artisjokharten afgieten en halveren.

Bereiden:

  • Frisée schoonmaken, wassen en droogslaan.
  • Frisée op helft van twee borden rangschikken.
  • Tomaatjes en artisjokharten erop leggen.
  • Saus erover sprenkelen.
  • Vleeswaren op andere helft van borden rangschikken.
  • Serveren met toast en boter

Recept afdrukken
No ratings yet

Visworstjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in 8 stukken snijden.
  • Sjalotjes pellen en halveren.
  • Kerstomaatjes schoonmaken en wassen.
  • Achtereenvolgens aan spies rijgen: paprika, visworstje, kerstomaatje, sjalot, paprika, visworstje, kerstomaatje en sjalot.
  • Zo ook andere spiezen maken.
  • Olie in kommetje doen en chilipepers erboven verkruimelen.
  • Spiezen met olie bestrijken.
  • Spiezen op hete barbecue in ca. 10 minuten bruin roosteren, regelmatig keren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met op barbecue geroosterde pitabroodjes, pikante kerriesaus en komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uientaartjes met rodewijnjus

Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Boven kopje tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren, regelmatig omscheppen. Intussen pruimen kleinsnijden.
  • In pan pruimen met wijn en honing aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen (= rodewijnjus).
  • Korst van geitenkaas snijden.
  • Kaas verkruimelen.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Olijven halveren.
  • Helft van tijm door uien scheppen.
  • Vormpjes invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • 2 Bladerdeegplakjes halveren.
  • Half plakje op heel plakje leggen en samen uitrollen tot ronde lap van ca. 18 cm doorsnede.
  • 1 Vormpje ermee bekleden.
  • Rand goed aandrukken, aan bovenkant teveel aan deeg naar binnen vouwen.
  • Andere vormpjes op dezelfde wijze bekleden.
  • Helft van geitenkaas over bodem verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Uien op smaak brengen met zout en peper.
  • Op geitenkaas scheppen.
  • Rest van geitenkaas en tijm erover verdelen.
  • Garneren met olijven en tomaatjes.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Boven pan jus zeven.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven "uientaartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Jus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Uientaartjes uit vormpjes nemen en op vier borden zetten.
  • Taartjes en borden besprenkelen met rodewijnjus.
  • Serveren met gemengde sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kipfilets tot op ca. 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in ca. 15 à 20 minuten beetgaar koken. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.
  • Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosterdtaart

Recept categorieën: Hapjes, Hartige taart
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sofie Dumont

Bereidingswijze

  • Neem kant- en klaar brokkeldeeg en bedek een taartbodem met het deeg, druk aan en duw de kanten eraf met je handpalm.
  • Prik de bodem in en doreer de zijkanten.
  • Gebruik de overschot van het deeg om bandjes te snijden en de zijkanten van de taart te versieren met lussen die je ook doreert.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Wrijf een goeie lepel mosterd uit op de bodem tot een mooi laagje.
  • Bedek de bodem verder met halve kerstomaatjes en geraspte kaas.
  • Bak 20 min op 180°.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pestosaus met tomaat en kappertjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom pesto en mayonaise door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tomaatjes wassen,halveren, met theelepel zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne partjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Tomatenpartjes en kappertjes door pestosaus roeren.
  • Peterselie erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij rollade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Kipfilets tot op 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in 15 min rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in 15 à 20 minuten beetgaar koken.
  • Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.

Tips / Opmerkingen

Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).