Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Grof Zeezout

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Bestrooi de moten zalm aan de zijde met vel met grof zeezout, bak deze kant aan en laat ze
  • ongeveer 18 minuten zonder deksel op een heel laag vuur garen.
  • Was de asperges, snijd ze in plakjes en fruit deze in een dun laagje warme olie met de stukjes lente-ui en de gehalveerde tomaatjes.
  • Blus af met een scheutje witte wijn, breng op smaak met zout en peper, voeg een beetje water toe en laat alles 7 minuten stoven.
  • Maak af met fijngehakte peterselie en marjolein.
  • Serveer de zalm met de groenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crabsalade

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in zeer kleine vierkantjes.
  • Halveer de zilveruitjes.
  • Snijd 2 geroosterde paprika's in heel kleine blokjes.
  • Snijd de uien fijn.
  • Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Laat 2 lepels kappertjes uitlekken.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluis 1 pakje surimisticks uit in lange reepjes met een vork.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze door elkaar zonder te roeren, om te
  • voorkomen dat het een aardappelpuree wordt.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak een sausje met de staafmixer van mayonaise, yoghurt, sap van augurk, suiker, tomatenketchup, Worcestershire-saus, ui en appel.
  • Meng de saus door het aardappelmengsel, zorg ervoor dat het niet te nat wordt.
  • Bak een plakje bladerdeeg tot een mooie bloem op 200 °C.
  • Pluis ook de overige surimisticks uit.
  • Bedek een mooie schaal met sla, gevolgd door een deel van het aardappelmengsel, een deel van de surimi, en herhaal dit in drie lagen totdat alles is opgebruikt.
  • Garneer de schaal met diverse soorten vis, ananas, doperwtjes, wortel, peperoni, kerstomaatjes en andere gewenste ingrediënten.
  • Laat je creativiteit de vrije loop.
  • Plaats het bladerdeegbakje bovenop de salade en schep er namaak kaviaar in.
  • Garneer met repen citroenschil die je hebt getrokken met een zester.

Recept afdrukken
No ratings yet

Supersnelle spaghetti met oregano

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar, was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Schenk de tomatensaus in een steelpan met dikke bodem, voeg de roomkaas toe en breng
  • de saus al roerende aan de kook.
  • Voeg op het laatst de gesneden kerstomaatjes toe en warm ze mee.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schep een soepopscheplepel vol saus in het midden.
  • Zet op tafel een kommetje verse oregano (de blaadjes van de takjes) en een stuk kaas met een kaasrasp.
  • Roer naar smaak wat vers oregano en versgeraspte kaas door de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoek met bieslook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

2 Eetlepel fijngesneden bieslook:

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Spoel de vis onder stromend koud water.
  • Leg de moten 2 minuten in ruim kokend water waaraan enkele limoen-of citroen schijfjes zijn toegevoegd.
  • Spoel ze daarna onder koud water zolang tot de vis volkomen is afgekoeld.
  • Verwijder daarna de schubben en spoel de mootjes opnieuw onder stromend koud water.
  • Maak de moten vervolgens droog met keukenpapier en wrijf ze in met limoen-of citroensap.
  • Laat de vis tenminste 10 minuten liggen.
  • Maak de moten daarna opnieuw droog en wrijf ze in met wat zout en peper.
  • Wentel ze vervolgens door de bloem.
  • Schud overtollige bloem eraf.

Bereidingswijze

  • Verhit een bakpan en laat de olie er even door walsen.
  • Voeg 25 gram boter toe.
  • Wacht tot het schuim van de boter vrijwel geheel is verdwenen.
  • Temper de warmtebron.
  • Bak de moten in 12-15 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveertips

Presentatie:
neem de vis uit de pan en leg de motennaast elkaar in het midden van een
voorverwarmde schaal.
Verwijder olie en boter uit de pan.
Laat onmiddelijk daarna 50 gram boter in de pan heet worden.
Schenk de hete en bruisende boter over de snoekmoten.
Strooi er fijngesneden bieslook over.
Garneer het gerecht door er gehalveerde tomaatjes en bosjes bieslook bij te leggen.
Geef gekookte aardappelen(Opperdoezer Ronde)en gesmoorde komkommer of courgettes erbij.
Van snoek wordt gezegd dat ze in de herfst het beste smaakt.
Eerlijk gezegd smaakt de snoek mij ook in de zomer goed.
De aanvoer van verse snoek vindt vrijwel altijd plaats tijdens en vrij kort na een periode met ruig, stormachtig weer.
Bij de vishandel wordt verse snoek in moten verkocht.
Het nadeel van de snoiek is dat ze vrij veel graten bevat, hetgeen de meeste Nederlanders niet aanstaat.
Over de juiste bereidingswijze van snoek lopen de meningen nogal uiteen.
De een beweert dat de snoek onmiddellijk na de vangst moet worden schoongemaakt en leeg moet bloeden om zijn rietachtige smaak kwijt te raken.
Anderen wassen de bek uit met wat azijn en/of spoelen de vis in water waaraan azijn is toegevoegd.
Wanneer men de vis daarna hangend laat drogen zullen de fijnste graten als het ware in het visvlees zijn opgelost.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen gebakken met kerstomaatjes

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de aardappelen, uien en tomaatjes en leg het
  • mengsel in de braadslee.
  • Bestrooi met zout en peper en schenk er de olie
  • over.
  • Bak het gerecht in het midden van de oven ca 50
  • minuten onder af en toe omscheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kip sandwich met avocado

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brunch, Kip, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
  • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
  • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en
  • verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
  • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
  • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleessalade met kerstomaatjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voor Bereiden:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • In kom azijn, mosterd, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Tomaatjes erdoor scheppen.
  • Artisjokharten afgieten en halveren.

Bereiden:

  • Frisée schoonmaken, wassen en droogslaan.
  • Frisée op helft van twee borden rangschikken.
  • Tomaatjes en artisjokharten erop leggen.
  • Saus erover sprenkelen.
  • Vleeswaren op andere helft van borden rangschikken.
  • Serveren met toast en boter

Recept afdrukken
No ratings yet

Visworstjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in 8 stukken snijden.
  • Sjalotjes pellen en halveren.
  • Kerstomaatjes schoonmaken en wassen.
  • Achtereenvolgens aan spies rijgen: paprika, visworstje, kerstomaatje, sjalot, paprika, visworstje, kerstomaatje en sjalot.
  • Zo ook andere spiezen maken.
  • Olie in kommetje doen en chilipepers erboven verkruimelen.
  • Spiezen met olie bestrijken.
  • Spiezen op hete barbecue in ca. 10 minuten bruin roosteren, regelmatig keren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met op barbecue geroosterde pitabroodjes, pikante kerriesaus en komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uientaartjes met rodewijnjus

Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Boven kopje tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui toevoegen en afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren, regelmatig omscheppen. Intussen pruimen kleinsnijden.
  • In pan pruimen met wijn en honing aan de kook brengen en afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen (= rodewijnjus).
  • Korst van geitenkaas snijden.
  • Kaas verkruimelen.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Olijven halveren.
  • Helft van tijm door uien scheppen.
  • Vormpjes invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • 2 Bladerdeegplakjes halveren.
  • Half plakje op heel plakje leggen en samen uitrollen tot ronde lap van ca. 18 cm doorsnede.
  • 1 Vormpje ermee bekleden.
  • Rand goed aandrukken, aan bovenkant teveel aan deeg naar binnen vouwen.
  • Andere vormpjes op dezelfde wijze bekleden.
  • Helft van geitenkaas over bodem verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Uien op smaak brengen met zout en peper.
  • Op geitenkaas scheppen.
  • Rest van geitenkaas en tijm erover verdelen.
  • Garneren met olijven en tomaatjes.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Boven pan jus zeven.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven "uientaartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Jus opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Uientaartjes uit vormpjes nemen en op vier borden zetten.
  • Taartjes en borden besprenkelen met rodewijnjus.
  • Serveren met gemengde sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met tonijnsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In zeef tonijn laten uitlekken.
  • 2 Augurken in blokjes snijden, rest van augurken schuin in plakjes snijden.
  • In kom mayonaise, tomatenketchup, kwark en augurkblokjes door elkaar roeren. Tonijn in stukjes verdelen en door saus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en helften schillen.
  • Halve avocado in blokjes snijden en door tonijnsalade scheppen.
  • Andere helft in lengte in 8 plakjes snijden.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
  • Sneetjes brood roosteren.
  • Sneetjes dun besmeren met boter en op vier bordjes leggen.
  • Alfalfa erover verdelen.
  • Salade erover verdelen.
  • Garneren met plakjes avocado, augurk en tomaat.