Kervelsoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 koppen gehakte kervel
  • 3 grote geschilde aardappels
  • 1 liter water
  • ½ zeer fijngesnipperde ui
  • scheutje koffieroom
  • peper
  • 150 gram gehakt
  • 1 bouillontablet
  • zout

Instructies

  • Maak het gehakt aan met peper en zout en draai er kleine balletjes van.
  • Zet de balletjes op in het koude water met de bouillontablet en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Rasp de aardappelen en laat ze meekoken, evenals de gesnipperde ui.
  • Laat alles ca 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de laatste 2 minuten de gehakte kervel toe.
  • Maak de soep op smaak af met peper, zout en koffieroom.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep