Bacon cheeseburgers
Allerhande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 hamburgers of 4 mini-hamburgers uit gourmetpakket
- 2 sjalotjes gepeld
- 4 augurken
- 2 bladen ijsbergslà
- 2 plakken bakbacon vleeswaren
- 4 witte minibolletjes
- 4 plakjes cheddar of lichtbelegen kaas
- ketchup
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze
- Hamburgers halveren en er 4 hamburgertjes van vormen.
- Sjalotjes en augurken zeer fijn snipperen en met elkaar mengen.
- Sla wassen en in smalle reepjes snijden.
- Bakbacon halveren, broodjes opensnijden.
- Hamburgertjes, sjalot/ augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op schaal leggen.
- Fles ketchup erbij zetten.
- Hamburger op hete grillplaat bruin en gaar grillen.
- Tegelijkertijd plakje bacon op grillplaat knapperig uitbakken.
- Hamburger in pannetje leggen, bacon en cheddar erop leggen.
- Pannetje onder grillelement schuiven tot kaas gesmolten is.
- Intussen broodje op snijvlak op grillplaat leggen en kort roosteren.
- Broodje beleggen met reepjes sla, cheeseburger, wat van sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.