Recept afdrukken
No ratings yet

Bacon cheeseburgers

Allerhande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamburgers halveren en er 4 hamburgertjes van vormen.
  • Sjalotjes en augurken zeer fijn snipperen en met elkaar mengen.
  • Sla wassen en in smalle reepjes snijden.
  • Bakbacon halveren, broodjes opensnijden.
  • Hamburgertjes, sjalot/ augurkmengsel, slareepjes, bakbacon, kaas en broodjes bij elkaar op schaal leggen.
  • Fles ketchup erbij zetten.
  • Hamburger op hete grillplaat bruin en gaar grillen.
  • Tegelijkertijd plakje bacon op grillplaat knapperig uitbakken.
  • Hamburger in pannetje leggen, bacon en cheddar erop leggen.
  • Pannetje onder grillelement schuiven tot kaas gesmolten is.
  • Intussen broodje op snijvlak op grillplaat leggen en kort roosteren.
  • Broodje beleggen met reepjes sla, cheeseburger, wat van sjalot/augurkmengsel en ketchup naar smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Préparé Kookplaza manier

Filet americain
Recept categorieën: Broodbeleg, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: België
Auteur: kookplaza.be

Bereidingswijze

  • We snijden de augurk en sjalot in fijne stukjes en mengen deze onder het vlees.
  • We voegen een eetlepel mayonaise, een theelepel mosterd, een theelepel ketchup en een theelepel verse peperbolletjes toe.
  • We kruiden af met peper, zout, cayennepeper, enkele druppels worcestersaus en tabasco naar smaak en mengen alles goed onder het vlees.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij een stuk stokbrood, als aperitiefhapjes, of als voorgerecht met een groen blaadje

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelpanpizza

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pizza
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was en schil de aardappelen.
  • Kook ze hierna. Als ze klaar zijn, snijd ze dan in kleine stukjes.
  • Zet ondertussen een grote pan op het vuur en laat er wat margarine of olijfolie in smelten.
  • Gooi de aardappelstukjes in de pan en prak ze fijn met een vork.
  • Maak er als het ware een pannenkoek van.
  • Gebruik bindmiddel om de prut aan elkaar te krijgen.
  • Zet, als de pannenkoek goed gebonden en gebakken is, (aan beide kanten uiteraard) het vuur onder de pan laag.
  • Neem de eieren.
  • Doe ze in een pannetje met water en kook ze, bij voorkeur op ongeveer 4 minuten om ze lekker te krijgen.
  • Haal ze daarna uit de pan en pel ze.
  • Snijd de vers gekookte eieren in plakjes en verspreid die op een beetje mooie manier over de pizza.
  • Neem nu de tomaten.
  • Snijd ze ook in plakjes en verspreid die net zoals de eieren over de pizza.
  • Maak het geheel af met ketchup en eventuele andere kruiden/toevoegingen.
  • Suggesties zijn bijvoorbeeld champignons of ander lekkers voor op een pizza.
  • U moet de pan met de pizza erin nu afsluiten met een deksel en een klein tijdje laten sudderen.
  • Let er goed op dat de onderkant ondertussen niet verbrand.
  • Als de pizza helemaal klaar is, kunt u hem opdienen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure vis op aziatische groenten

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Azië
porties: 4
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de helft van de olie in een pan.
  • Roerbak daarin de ui, gember, en paprika tot de paprika zacht is.
  • Voeg het met water aangemaakte maïszetmeel toe, samen met de bouillon, ketjup, sojasaus, azijn en het citroensap.
  • Roer tot de saus kookt en een beetje begint te dikken.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Verhit de rest van de olie in een wok.
  • Bak daarin de moten vis met enkele tegelijk 1 minuut aan elke kant.
  • Doe alle vis terug in de wok met de saus en de ananas.
  • Laat dat zonder deksel tot de vis goed gaar is.
  • Kook of stoom ondertussen de kailan, paksoi en choisum afzonderlijk tot alles een beetje geslonken is.
  • Laat de groenten uitlekken en verdeel ze over de borden.
  • Leg daarop de vis en de saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktrol

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui snijden en knoflook persen.
  • Ui en knoflook fruiten, oregano erbij, gehakt erbij en aanbraden.
  • Toevoegen ketchup en mosterd.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Plakje rauwe ham of ontbijtspek neerleggen en hierop gehakt leggen.
  • Dan oprollen en een blaadje bladerdeeg erom heen doen.
  • 20 minuten in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hutspot met salami

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in 4 stukken snijden.
  • In grote pan aardappels en hutspotgroente met laagje water opzetten en aan kook brengen.
  • Half afgedekt in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Velletje van salami verwijderen, in blokjes snijden en laatste 4 à 5 minuten meewarmen.
  • Intussen peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en heel fijn snipperen.
  • In pan boter verhitten en peper zachtjes fruiten.
  • Juspoeder en 250 ml water al roerende toevoegen.
  • Ketchup toevoegen en jus zachtjes laten koken.
  • Hutspot afgieten, fijnstampen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met jus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hutspot met salami

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en in 4 stukken snijden.
  • In grote pan aardappels en hutspotgroente met laagje water opzetten en aan kook brengen.
  • Half afgedekt in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Velletje van salami verwijderen, in blokjes snijden en laatste 4 à 5 minuten meewarmen.
  • Intussen peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en heel fijn snipperen.
  • In pan boter verhitten en peper zachtjes fruiten.
  • Juspoeder en 250 ml water al roerende toevoegen.
  • Ketchup toevoegen en jus zachtjes laten koken.
  • Hutspot afgieten, fijnstampen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met jus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met scampi’s en cocktailsaus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Pasta, Vis, Zeevruchten
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet een pan met water op met wat zout.
  • Meng in een kom de ingrediënten voor de cocktailsaus.
  • Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak in koekenpan in een scheut olie de scampi’s aan beide zijden.
  • Voeg de crème fraîche toe en de cocktailsaus.
  • Meng goed door elkaar en laat de saus warm worden.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta, gamba’s en saus over de borden.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spareribs in tomaten honingsaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 Uur 5 minuten
Recept categorieën: Varkensvlees
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Breng ruim water aan de kook en leg de varkenskrabbetjes erin en kook ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
  • Meng de knoflook, honing, sojasaus, ketchup en het chilipoeder in een wijde schaal.
  • Laat de krabbetjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier en leg ze in de honingmarinade. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de varkenskrabbetjes in de ingevette braadslee en bak ze in het midden van de oven, op het rooster, in ongeveer 35 minuten goudbruin.
  • Bedruip ze regelmatig met de marinade en keer de varkenskrabbetjes halverwege.
  • Roer de yoghurt, lente-ui en munt door elkaar en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Serveer de spareribs met de yoghurtdip!
  • Lekker met frites en een mooie frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amerikaanse hamburgers

Recept categorieën: Brood, Rundvlees
Land van herkomst: America
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de tartaar, de ui, de kaas, de chilisaus en peper en zout naar smaak en vorm er 4 hamburgers van.
  • Bestrijk de hamburgers met olie en bak ze in een grillpan in ± 10 minuten aan beide kanten mooi bruin en net gaar.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Leg de ananasschijven in de pan en laat ze aan beide kanten mooi bruin kleuren.
  • Verdeel de sla over de opengesneden broodjes.
  • Leg de hamburgers en de ananas erop en verdeel de mayonaise en de ketchup erover.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een salade.