Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Smoor djawa

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees inwrijven met zout, peper en nootmuskaat, bakken in wat olie en dan ketjap plus een kopje water toevoegen.
  • Deksel op de pan doen en het vlees laten smoren totdat het vocht tot de helft is ingekookt.
  • Ui, knoflook, kruidnagel en aardappel fruiten en bij het vlees voegen.
  • Doe er het assemwater bij, sudder totdat het vocht is ingekookt en het vlees gaar is

Tips / Opmerkingen

Serveer bij witte rijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische kerriesoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Azië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Die alles in de pan en laat 20 min koken
  • Voeg er nu 2 el ketjap manis aan toe.
  • Bak het naanbrood op de aangegeven temperatuur


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische kippenlevertjes

gehaald van internet Maar is heel erg lekker!
Recept categorieën: Kip, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kruid de kippenlevertjes flink met peper en zout en haal ze door de bloem.
  • Braad de levertjes, na insmeren met zout en peper, heel even aan.
  • Uitlekken.
  • In dezelfde olie doe je nu alle verdere ingrediënten erbij en even flink bakken.
  • Doe nu de levertjes erbij en bak dit geheel 5-8 min.
  • De levertjes mogen een klein beetje rosé zijn.

Tips / Opmerkingen

Dien op met rijst en een frisse zoetzure komkommersalade!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Foe yonghai

Recept categorieën: Ei
Land van herkomst: China
porties: 4

Bereidingswijze

  • Meng de eieren met de groenten en bak er 1 koek van
  • Kook de saus
  • Leg nu een stuk van de koek op gekookte rijst en doe de saus erover


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Speklap met rodekool en gembersiroop

: AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in 20 minuten gaarkoken.
  • In de koekenpan uien glazig fruiten in olie.
  • Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen.
  • In achtergebleven olie speklapjes 5 minuten aan beide zijden op hoog vuur aanbraden.
  • Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap.
  • Spek nog 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
  • Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels, rode kool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met courgette-muntsaus en kip

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • Munt schoonmaken en fijnhakken.
  • Kipfilets in reepjes snijden en mengen met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en kipreepjes 10 minuten bakken.
  • In diepe pan 1 eetlepel olie verhitten en courgette met ui 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Rest knoflook en rest komijn toevoegen en 1 minuut bakken.
  • Helft in koekenpan bij kip scheppen en meebakken.
  • Aan diepe pan 3 dl water toevoegen en rest courgette 5 minuten koken.
  • Met staafmixer pureren.
  • Kip en munt door courgettesaus roeren.
  • Spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op vier borden scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Frikadellen Spies

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Snijd de frikadellen in vijf stukken.
  • Meng de sambal met de djahé, de ketjap, de knoflook en de olie, schep de frikadellen en de
  • peultjes door deze marinade en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.
  • Rijg de stukken frikadel en de peultjes om en om aan de stokjes.
  • Gril de frikadellen spiezen in 5 minuten bruin en knapperig.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische gehaktballen met pittige jus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook pellen en snipperen, selderij fijn knippen.
  • Garnalen fijn snijden.
  • Gehakt mengen met garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van gehakt ballen ter grootte van pingpongballetjes draaien.
  • In koekenpan olie verhitten en hierin ballen in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden.
  • Op laag vuur ketjap, citroensap, sambal en 1 dl water door bakvet roeren.
  • Jus aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree en sperziebonen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

In kokosmelk gestoofde Indonesische runderlappen

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap.
  • Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
  • Vlees uit marinade nemen.
  • In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien.
  • Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen.
  • Pan sluiten.
  • Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2.
  • Koriander grof hakken.
  • Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
  • Sereh uit stoofvocht verwijderen.
  • Maizena met 2 el water gladroeren,
  • stoofvocht hiermee binden.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rijst en roergebakken spitskool.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofvlees met frites

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.
  • Parten in lengte in plakjes snijden.
  • Bieflapjes in reepjes van ca. 1 cm dik snijden en bestrooien met gemberpoeder en peper.
  • Ovenfrites op bakplaat uitspreiden en in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin bakken.
  • Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Ketjap, nootmuskaat en 2 eetlepels water toevoegen.
  • Mengsel afgedekt in ca. 10 minuten op laag vuur gaar stoven.
  • Vlees toevoegen en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Frites over vier borden verdelen.
  • 'Stoofvlees' ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rode kool.