Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

Ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Instructies

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Notities

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalm Teriyaki

    Japanse zalmsteak
    Recept categorieën: Vis, Zalm
    Land van herkomst: Japan
    Auteur: Cor Kevenaar

    Ingrediënten

    Instructies

    • Teriyakisaus:
    • Vermeng de suiker, de saké, de sojasaus en de mirin en roer tot de suiker
    • geheel is opgelost.
    • Marineer de zalm 10-15 minuten in de teriyakisaus.
    • Laat de vis uitlekken en bewaar de saus.
    • Kwast de zalm in met olie en leg ze met de velkant naar boven op het
    • grillrooster.
    • Grilleer ze 4-5 minuten tot de filet begint te verkleuren.
    • Kwast de filets nogmaals in, maar nu met de teriyakisaus en leg ze
    • omgedraaid terug op het rooster.
    • Herhaal dit tot de zalmfilet gaar is.
    • Garneer dit gerecht met waterkers en ragfijn gesneden prei.