Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kipdrumsticks
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 tl tijm
- 1 laurierblaadje
- ½ blokjes kippenbouillon
- zout
- 1 kl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- ½ kl kerriepoeder
- citroensap
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 dl witte wijn
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
- Meng in een hittebestendig diep bord of ovenschaal de ui, knoflook, tijm, olijfolie, wijn, paprikapoeder, cayennepeper, kerrie.
- Verkruimel het laurierblad en voeg dit samen met een beetje zout aan de marinade toe. Leg de drumsticks in de marinade en lepel de marinade over de hele drumsticks.
- Dek deze af met aluminiumfolie en zet deze voor minimaal 8 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Zet de drumsticks ongeveer een uur in de oven tot het vlees los laat van het bot. Halverwege de baktijd nog een keer de drumsticks bedruipen met de marinade.
- Verdeel de drumsticks over de borden en geef er groenten/aardappels bij naar keuze.