Sannie’s Thaise Currysoep
ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 bamipakket 450 gram, de rode peper klein gesneden
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 bosje lente uitjes in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 extra rode peper buiten die al in het bami pakket zit, klein gesneden
- 1 zak 300 gram sugarsnaps ( ik had diepvries van Bonduelle)
- 1 stengel citroengras gekneusd
- klein handje gedroogde limoenblad
- 4 mie nestjes
- 1 blikje 400 ml kokosmelk
- 1 limoen de rasp van de schil en het sap, de limoen eerst goed wassen!
- 70 gram Thaise gele curry
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 kippenbouillonblokjes verkruimeld
- zout
- peper
- 1 liter kokend water
Bereidingswijze
- Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
- Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
- Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
- Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
- Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
- Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
- Laat een minuut of 10 op laag staan..
- Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
- Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
- Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.
Tips / Opmerkingen
Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.