kipgehak-in-bladerdeeg

Kipgehakt in bladerdeeg

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Jan bladerdeeg
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 600 gram kipgehakt
  • 75 gram panko broodkruim
  • 1 ei geklutst
  • 15 gram basilicum grof gesneden
  • 75 gram zongedroogde tomaten grof gesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en kleed het tot een mooie rol (een beetje in de vorm van een klein brood).
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
  • Leg het gehaktbrood in het middel op het deeg.
  • Maak aan beide kanten van het gehakt insneden in het bladerdeeg (ongeveer 2 cm uit elkaar) zodat er strips ontstaan.
  • Leg om en om de strips over de vulling.
  • Snij het overgebleven bladerdeeg aan de uiteinden weg.
  • De uiteinden hoeven niet dicht te zijn. Kwast het brood in met het geklutste ei voor een mooi bakresultaat.
  • Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven (190 graden) voor ongeveer 40 min.
  • Snij er mooie plakken uit en eet smakelijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse salade
Maak je handen nat voordat je het gehaktmengsel gaat kneden, dan blijft het niet zo plakken…
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme hapjes