Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie’s Thaise Currysoep

Recept categorieën: Kip, Soep
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de rode pepers klein (1 uit het bami pakket en 1 extra, de zaadlijsten verwijderen).
  • Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
  • Fruit de ui, de knoflook en de Thaise gele curry even kort in de zonnebloemolie.
  • Doe het bamipakket erbij en roerbak een paar minuutjes.
  • Voeg 1 liter kokend water, de kokosmelk, het citroengras, de gedroogde limoenblaadjes en de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng weer aan de kook.
  • Doe de balletjes, de mienestjes, de Thaise vissaus en de gembersiroop erbij.
  • Laat een minuut of 10 op laag staan..
  • Haal de laatste 4 minuten het citroengras eruit en doe de sugarsnaps erbij, laat de laatste 4 minuten meekoken.
  • Draai het vuur uit, doe het limoensap bij de soep en roer door elkaar.
  • Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met wat lente-uiringen.

Tips / Opmerkingen

Je kunt nog wat limoenblaadjes vinden met eten, haal die eruit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige kipballetjes in tomatensaus

Recept categorieën: Hapjes, Kip
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom kipgehakt,ui,piment,pijnboompitten en 1½eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen.
  • In braadpan olie verhitten en balletjes in ca.7minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van peterselie erover strooien.
  • Warm of koud serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst:
Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipgehakt in bladerdeeg

Bereidingstijd1 Uur 10 minuten
Recept categorieën: Warme hapjes
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en kleed het tot een mooie rol (een beetje in de vorm van een klein brood).
  • Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat.
  • Leg het gehaktbrood in het middel op het deeg.
  • Maak aan beide kanten van het gehakt insneden in het bladerdeeg (ongeveer 2 cm uit elkaar) zodat er strips ontstaan.
  • Leg om en om de strips over de vulling.
  • Snij het overgebleven bladerdeeg aan de uiteinden weg.
  • De uiteinden hoeven niet dicht te zijn. Kwast het brood in met het geklutste ei voor een mooi bakresultaat.
  • Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven (190 graden) voor ongeveer 40 min.
  • Snij er mooie plakken uit en eet smakelijk.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een frisse salade
Maak je handen nat voordat je het gehaktmengsel gaat kneden, dan blijft het niet zo plakken…

Indiase Kruidenballetjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase kruidenballetjes

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: India
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vorm kleine balletjes van het gehakt, de gemberpoeder, 1 theelepel kerriepoeder, de kurkuma, knoflook, zout en peper.

Bak in de boter de balletjes in 10 minuten bruin en schep ze uit de pan.

  • Fruit in het vet 2 theelepels kerriepoeder en de ui.
  • Voeg de slagroom, de amandelen en de balletjes toe en verhit alles nog ± 5 minuten.

Breng op smaak met zout en peper.

  • Bestrooi de balletjes met verse koriander.

Tips / Opmerkingen

lekker met Pandan rijst en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gekruid kipgehakt

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Variatie Geef er een curry bij van:

Bereidingswijze

  • Kruid het gehakt met de vindaloo-kruiden, de yoghurt en de geprakte aardappelen.
  • Vorm dit tot een groot 'brood', braad dit in wat bakboter rondom bruin en stoof het in 30 minuten langzaam gaar.
  • Snijd het daarna in plakken.

Tips / Opmerkingen

Geef er een curry bij van 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook uit de pers, 1eetlepel kerriepoeder, 40 gr boter, 500 gr (halfgare) aardappelblokjes, 100 gr afgehaalde peultjes, 300 gr bloemkoolroosjes en 1 gesnipperde rode paprika.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taco’s met kipgehakt en wortelsalade

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Taco's & Nacho's
porties: 4
Auteur: C1000

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak het kipgehakt al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg 1,2 dl heet water en de inhoud van het zakje tacomix toe en breng alles al roerende aan de kook.
  • Laat de saus 15 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep voor de salade de winterwortel met de appel, de rozijnen en de slasaus door elkaar.
  • Vul de schelpen met de bladsla, de gehaktsaus en de ananasstukjes.
  • Verdeel er tacosaus en zure room over en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Bonassia Estate, Merlot/ Cabernet Sauvignon, rood, Marokko

Recept afdrukken
No ratings yet

Sweet & sour wok roll met kipgehakt, paprika en lente-ui

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 3
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Was en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Was de paksoi. Haal van mini-paksoi de blaadjes alleen maar los of snijd grote paksoi in repen.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 3 minuten.
  • Wok vervolgens de paprika 3 minuten mee.
  • Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Roer er vervolgens ca. 6 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.
  • Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 seconden per wok roll of 1 minuut voor alle wokrolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
  • Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
  • Schep het gehakt-groentemengsel op de wokrolls.
  • Strooi de lente-uitjes erover en rol ze op. Leg ze op 3 of 4 borden.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Zet voor een fris element Conimex Atjar Tjampoer op tafel en Sambal Oelek voor als je het ‘hot’ lekker vindt.

Variatietip:

Vervang het kipgehakt door rundergehakt en de paksoi door kleine
broccoliroosjes. Wok deze met de paprika in totaal 4 minuten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Yakitori 4

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week 12 satéstokjes 15 minuten in koud water.
  • Snijd de kipfilets in vierkante stukjes en rijg ze op 8 stokjes: 4 met
  • kipstukjes met vel, 4 met velloze stukjes, schuif de kipblokjes flink strak
  • tegen elkaar.
  • Hak het wit van de bosuitjes fijn en meng dit met het zout door het
  • kipgehakt.
  • Vorm er 4 worstjes van en steek door elk worstje een stokje.
  • Roer een marinade van de sojasaus, 3 eetlepels mirin en de suiker en kwast
  • de kipspitjes hiermee in.
  • Laat ze 30 minuten staan.
  • Verwarm de grill voor of gebruik een witheet houtskoolvuurtje en rooster de
  • kipspitjes rondom 10 minuten.
  • Kwast ze regelmatig met de marinade in.
  • Hak de prei heel fijn en roer de sesamolie erdoor.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op
  • keukenpapier.
  • Verwarm de miso, de rijstazijn en 2 eetlepels rijstwijn al roerend in een met
  • water omgespoeld pannetje.
  • Snijd het bosuigroen in reepjes.
  • Leg op 4 borden een koolblad en schik de kipspitjes erop.
  • Lepel de warme misosaus erover en verdeel er het preimengsel over.
  • Strooi er tenslotte de sesamzaadjes en het bosuigroen over.
  • Geef er een salade bij van sla, komkommer, bosui en eventueel asperges,
  • met een sesamdressing (zie spinaziesalade) en pittig zoete ketjapsambalsaus (van Conimex).

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipgehaktspiesjes met gember en koriander

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt met de maïzena, 1 eetlepel sojasaus, de gemberwortel, het
  • korianderblad, het sesamzaad en peper en zout en vorm er worstjes van.
  • Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze onder de hete grill of in een
  • grillpan rondom bruin en gaar.
  • Verwarm intussen de mirin in een klein pannetje en laat de alcohol
  • verdampen.
  • Voeg de rest van de sojasaus en een mespuntje zout toe en geef de saus bij
  • de spiesjes.

Kip gevulde ei rol
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip gevulde ei rol

Recept categorieën: Ei, Gevogelte, Hapjes, Kip
Auteur: Hetty van Es

Bereidingswijze

Bereiding vulling:

  • Mix de gehakt met ui, paprika en kruiden door elkaar en op het laatst de ei er door roeren. ( het blijft heel vochtig).

Omelet:

  • Bak deze dun en laat het afkoelen.

Samen:

  • Leg de omelet op plank, leg de vulling erop en rol het geheel op. Wat nog over is doe je nog een 2e omelet vullen. Snij ze in stukjes van 1 cm breed over de lengte.
  • Verwarm de olie in de pan en bak de kip-gevulde ei rol gaar.
  • Eventueel tomatenketchup erbij.