Kipkluifjes met citroen en olijven

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 1 schaal kipkluifjes ca. 500 g
  • 3 el olie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook grof gesneden
  • ½ tl gemberpoeder
  • 3 saffraandraadjes
  • 4 gr koriander verse , fijngesneden
  • 100 g groene olijven zonder pit

Instructies

  • Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap.
  • Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog.
  • Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook,
  • gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur.
  • Week de saffraan in 50 ml warm water.
  • Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven.
  • Voeg de laatste 5 min. de olijven toe.
  • Serveer de hapjes op kleine borden.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 7 g | Vet: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kip / Warme hapjes
Land van herkomst Mediterraan