Kippenborst gevuld met tahoe

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kip
  • zout
  • peper
  • 100 gram tahoe
  • 30 gram ui
  • ½ bosje peterselie
  • 1 ½ theelepel miso
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olie
  • 60 gram rijst
  • 125 gram worteltjes
  • 125 gram knolselderij
  • 100 gram taugé

Instructies

  • Verwijder de botten van de kippenborst voorzichtig, zodat de beide borstfilets door het vel aan elkaar blijven zitten.
  • Leg het vlees tussen keukenpapier of tussen plastic keukenfolie, sla het plat en bestrooi met zout en peper.
  • Prak de tahoe met een vork.
  • Snipper de ui.
  • Was en hak de peterselie.
  • Meng de tahoe met de ui, de helft van de peterselie, 1 theelepel miso en de sesamzaadjes en vul de kippenborst hiermee.
  • Bestrijk een groot vel aluminiumfolie met olie en rol het vlees hier stevig in.
  • Vouw de uiteinden zorgvuldig dicht en leg het pakje in de op 250°C voorverwarmde oven.
  • Braad de kip 30 minuten en laat hem in de uitgeschakelde oven nog 5 minuten rusten.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak de worteltjes en de knolselderij schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Was de taugé.
  • Blancheer de wortel en de bleekselderij 5 minuten en voeg de taugé de laatste halve minuut toe.
  • Laat de groenten uitlekken en doe ze over in een pan.
  • Open het aluminiumfolie, schep het braadvocht door de groenten, verwarm het geheel en breng op smaak met 1/2 theelepel miso en de helft van de rest van de peterselie.
  • Schep de overige peterselie door de rijst.
  • Snijd de kippenborst in plakken en serveer die met de groenten en de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip