Kip met peultjes
porties: 4 personen
ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 1 teen look
- 1 theelepel gember
- 125 gr peultjes
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 eetlepel sojasaus lichte
- 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry
- 6 eetlepels kippenfond zelf te maken of aangemaakt met poeder
Bereidingswijze
- Snijd de kippenfilet op de draad in lapjes van ½ cm dik.
- Snijd de gember in luciferdunne balkjes.
- Pel de look en snijd in zeer dunne plakjes.
- Meng de gember en de look met de kip, ½ theelepel lichte sojasaus en ½ eetlepel Shaoxing.
- Verwarm de wok tot zeer heet of tot hij walmt.
- Giet de helft van de olie in de wok.
- Als de olie begint te walmen, gaat de kip in de wok.
- Roerbak tot de kip wit kleurt.
- Neem de kip uit de wok en laat uitlekken.
- Doe de resterende olie in de wok en de peultjes zeer snel met de olie die aroma's heeft gekregen van de look en de gember.
- De kip gaat nu opnieuw de wok in.
- Roerbak energiek.
- Voeg de resterende Shaoxing, de sojasauzen en de kippenfond toe.
- Laat eventueel onder een deksel even doorgaren.
- Schep het gerecht op voorverwarmde borden en geef nog een draai van de vijfkleurenpepermolen.