Kippensoep

Hartverwarmende Kippensoep

Deze Hartverwarmende Kippensoep is een troostende klassieker, perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan een opkikker
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 zakje vermicellisoep
  • 2 strengen middelgrote vermicelli
  • Natriumarme soepkruiden
  • Zout naar smaak
  • 1 kruidenbuiltje zonder zout
  • Een snufje peper

Instructies

  • Vul een grote pan met water (ongeveer 3 liter) en voeg hier de kippenbouillonblokjes, kipfilets, kruidenbuiltje, een snufje peper en de natriumarme soepkruiden aan toe.
  • Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het geheel met de deksel op de pan trekken totdat de kipfilets gaar zijn.
  • Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar je kunt het langer laten trekken voor meer smaak.
  • Haal de gekookte kipfilets uit de pan en pluk ze in stukjes (of snijd ze).
  • Doe de kipstukjes terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
  • Voeg de vermicellisoep en de vermicelli toe aan de pan.
  • Roer goed door.
  • Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan, tot de vermicelli gaar is.
  • Proef en voeg zout toe naar smaak.
  • Serveer de kippensoep heet en geniet ervan met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten