Hartverwarmende Kippensoep
Deze Hartverwarmende Kippensoep is een troostende klassieker, perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan een opkikker
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 zakje vermicellisoep
- 2 strengen middelgrote vermicelli
- Natriumarme soepkruiden
- Zout naar smaak
- 1 kruidenbuiltje zonder zout
- Een snufje peper
Instructies
- Vul een grote pan met water (ongeveer 3 liter) en voeg hier de kippenbouillonblokjes, kipfilets, kruidenbuiltje, een snufje peper en de natriumarme soepkruiden aan toe.
- Breng het water aan de kook en zet het vuur laag.
- Laat het geheel met de deksel op de pan trekken totdat de kipfilets gaar zijn.
- Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar je kunt het langer laten trekken voor meer smaak.
- Haal de gekookte kipfilets uit de pan en pluk ze in stukjes (of snijd ze).
- Doe de kipstukjes terug in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
- Voeg de vermicellisoep en de vermicelli toe aan de pan.
- Roer goed door.
- Laat de soep nog eens 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan, tot de vermicelli gaar is.
- Proef en voeg zout toe naar smaak.
- Serveer de kippensoep heet en geniet ervan met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heeft u een mooie foto gemaakt van dit recept stuur hem mij dan toe.