Knobbeltjestaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Gistdeeg:

  • 20 g verse gist
  • 130 ml lauw water
  • 500 g bloem
  • 2 eieren
  • snuifje zout
  • 25 g suiker
  • 200 g zachte boter

Knobbeltjes:

  • 75 g suiker
  • 75 g boter
  • 125 g bloem

Instructies

Gistdeeg:

  • Los de verse gist op in het lauwe water.
  • Neem een grote kom en meng daarin de bloem, de eieren, het snuifje zout, de suiker en de zachte boter, voeg het water met de opgeloste gist toe, meng tot deeg.
  • Bol het deeg vervolgens op, wikkel het in plastic folie en laat het even opstijven in de koelkast.

Knobbeltjes:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar tot je knobbeltjes krijgt.

Taart:

  • Neem de taartvorm, boter die in en voeg er een beetje bloem aan toe.
  • Als het deeg is opgesteven, rol je het uit tot een stuk dat groot genoeg is om je taartvorm te bedekken.
  • Bedek de bodem met een goeie laag confituur naar keuze (zo’n twee eetlepels).
  • Vul de rest van de taart met de knobbels.
  • Bak 20 min af in een voorverwarmde oven op 180°C.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch