Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme appels

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een citroen trekkertje of dunschiller
  • een smal reepje uit de schil.
  • Ze barsten daardoor niet tijdens het bakken.
  • Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter.
  • Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.
  • Zet de appels in de ovenschaal en vul ze met het rozijnen mengsel.
  • Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.
  • Laat de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden, dek ze het eerste
  • kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Tips / Opmerkingen

Laat ze uit de oven iets afkoelen.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpeermousse met in amandel gepaneerde ijsbolletjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stoofpeertjes in zeef laten uitlekken, vocht opvangen.
  • Van stoofpeertjes 4 partjes aan 1 kant in lengte insnijden, zodat waaiervorm ontstaat.
  • Rest van stoofpeertjes fijn snijden.
  • In koele kom slagroom met suiker, vanillesuiker en limoensap lobbig kloppen.
  • Kom met plasticfolie afdekken en in de koelkast zetten.
  • Gelatine 5 minuten in glas met koud water weken.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan kort roosteren en op het bord laten afkoelen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Opgevangen stoofpeertjes vocht met speculaaskruiden en mespunt zout in een steelpannetje verwarmen.
  • Port door perenvocht roeren. Pan van vuur nemen en gelatine in warme vocht oplossen.
  • Van mengsel 4 eetlepels apart houden (bijv. in glas schenken).
  • Rest in kom schenken en deze in grotere kom met ijskoud water zetten.
  • Gelatine Mengsel al roerend in ca. 10 minuten lobbig laten worden (let op: dit proces kan ineens erg snel gaan!).
  • Helft van slagroom door lobbig gelatine mengsel spatelen.
  • Stukjes stoofpeer voorzichtig erdoor scheppen en rest van slagroom snel erdoor spatelen (door te lang spatelen gaat mengsel schiften).
  • Mousse 3-4 minuten afgedekt in koelkast zetten.
  • Lange vingers halveren.
  • Op vier dessertborden ring vormpje zetten.
  • Lange vingers met gesuikerde kant tegen wand in ringvorm zetten.
  • Stoofpeertjes Mousse in ringvorm scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • Achtergehouden gelatinemengsel klein beetje verwarmen (glas in schaaltje kokend water zetten) zodat het weer vloeibaar wordt.
  • Mengsel met lepel voorzichtig over de bovenkant van de mousse verdelen.
  • Borden afdekken met plasticfolie en mousse nog minstens 30 minuten in de koelkast laten opstijven.
  • Glad mes tussen koek en rand van ringvorm halen en ring vormpjes voorzichtig verwijderen.
  • Bolletje ijs snel door amandelschaafsel rollen en met peer waaiertjes naast stoofpeertjes mousse leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidkoekmuffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Muffinvorm met bloem bestuiven.
  • In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout.
  • Boter met stroop in magnetron in 20 seconden laten smelten.
  • Botermengsel met ei door melk roeren.
  • Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar.
  • Beslag in muffinvormpjes scheppen.
  • Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 minuten bruin en gaar bakken.
  • Muffins 5 minuten laten afkoelen en uit vorm nemen.

Tips / Opmerkingen

Test de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins
gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kleverige honing gembercake

Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Cake
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
  • Vet het bakpapier ook nog lichtjes in.
  • Rasp de pompoen.
  • Meng de bloem met het zout, bakpoeder, zuiveringszout, gember, kruiden en nootmuskaat.
  • Maak een kuiltje in het midden.
  • Verwarm de honing in de magnetron, voeg de pompoensnippers toe en roer goed door.
  • Voeg het pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng deze stukje bij beetje door het pompoenmengsel met een siliconen garde, tot je een nat beslag hebt.
  • Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven gaar.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Meng alle ingrediënten goed met elkaar en sprenkel over de cake.

Tips / Opmerkingen

Laat de cake goed afkoelen voor je het bakpapier losmaakt. Omdat er geen vet in deze cake zit, kan hij plakkerig zijn.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenterisotto met kalkoenschnitzel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Rijst
Land van herkomst: Italië
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan 1 el boter verhitten en paprika en courgette 2 min. roerbakken.
  • Risotto erdoor scheppen, 500 ml water toevoegen en zonder deksel aan de kook brengen.
  • Risotto in ca. 8 min. zachtjes gaarkoken.
  • Kalkoenschnitzels in reepjes snijden en mengen met koekkruiden, zout en peper.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en vlees op matig vuur in 5 min. bruinbakken.
  • Langs rand van pan wijn erbij schenken en vlees nog 3 min. zachtjes laten sudderen.
  • Risotto in twee diepe borden scheppen en vleesreepjes met jus erover scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete en hartige oliebolletjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

zoete vulling:

hartige vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiden zoete bolletjes:

  • Citroen schoonboenen, schil raspen.
  • Dadels ontpitten.
  • Dadels en vijgen klein snijden.
  • Pistachenoten pellen, afspoelen, droogdeppen en grof hakken.
  • In kom citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal helft van oliebollenmix met koenjit en 2 1/2 dl lauwwarm water met mixer met
  • deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.

Voorbereiden hartige bolletjes:

  • Olijven en gedroogde tomaten klein snijden.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In kom olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal rest van oliebollenmix met oregano, wijn en 1 1/2 dl lauwwarm water met mixer met deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.
  • In frituurpan olie verwarmen tot 190 °C.
  • Kleine ijsbolletjestang of 2 dessertlepels in frituurolie dopen en hiermee uit deeg kleine bolletjes (walnootgrootte) steken.
  • Bolletjes direct in hete olie laten glijden en met 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Op dikke laag keukenpapier laten uitlekken en afkoelen.
  • Oliebolletjes op aparte schalen opstapelen.
  • Zoete bolletjes bestrooien met poedersuiker en koekkruiden, hartige bolletjes met geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Vervang de pistachenootjes evenueel door amandelschaafsel of fijngehakte hazelnoten.
Vervang de spekjes eventueel door katenspek of stukjes kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese rolletjes

Recept categorieën: Hapjes, Rundvlees, Varkensvlees
Land van herkomst: Vietnam
porties: 20 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
  • Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
  • Stoof alles nog 2 minuten.
  • Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
  • Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
  • Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
  • Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
  • Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zwitserse worteltjestaart

AllerHande 1997
Bereidingstijd2 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hartige taart, Taart
Land van herkomst: Zwitserland
porties: 8 personen
Calorieën: 410kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
  • In keukenmachine amandelen fijnmalen.
  • Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
  • Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
  • Rest van schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
  • Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
  • Vorm invetten en met bloem bestuiven.
  • In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
  • Dooiers één voor één erdoor kloppen.
  • 2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
  • Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
  • In andere kom eiwitten stijf kloppen.
  • Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
  • Alles door elkaar scheppen.
  • Beslag in vorm scheppen.
  • In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
  • Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
  • Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
  • Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
  • Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.

Nutrition

Calorieën: 410kcal | koolhydraten: 44g | Eiwit: 7g | Vet: 23g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Belgische marmercake

Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: België
porties: 12 plakjes

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Klop 100 gr boter romig met 2 eieren, de vanillecakemix en 2 eetlepels melk.
  • Klop ± 4 minuten door en schep het beslag dan in de vorm.
  • Klop de rest van de boter romig met 2 eieren, de kruidencakemix, 1 eetlepel melk, de honing, de koekkruiden en de bruine suiker.
  • Klop ± 4 minuten door en schep ook dit beslag in de vorm.
  • Bak de cake in de oven in 65-75 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem met de kaneel en de poedersuiker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidkoek van Janneke

Recept categorieën: Koek
Auteur: Janneke

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig.
  • Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen.
  • Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.
  • Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek 45-60 minuten.
  • Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).