Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante visschotel uit Indonesië

Ook dit weer bij familie gegeten. Heerlijk!
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon met knoflook en kruiden.
  • De vis in stukken snijden en samen met de garnalen klaarzetten.
  • Snipper de ui en fruiten, daarna toevoegen bij de bouillon.
  • Schep de vis en garnalen er doorheen en nu 10 min laten stoven.
  • Leg de vis op een schaal en maak de saus af met citroensap.
  • Giet dit over de vis.

Tips / Opmerkingen

Samen met de bloemkool uit India een heerlijk gerecht.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Soto ajam van AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillon in pan met knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkumà aan de kook brengen.
  • Bouillon 10 minuten op laag vuur laten trekken en boven kom zeven.
  • Intussen eieren in 8 minuten hardkoken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen.
  • Eieren pellen en halveren.
  • Bouillon snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in bak met ijswater) en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Kip en peultjes erdoor roeren en in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Intussen in kom mihoen in kokend water laten wellen.
  • Mihoen in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen.
  • Taugé en Chinese kool erop leggen.
  • Bouillon met kip en peultjes in borden met mihoen en groenten scheppen.
  • Eipartjes in soep leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Moksi alesi met zoutvlees en garnalen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zoutvlees in kleine blokjes snijden.
  • In vergiet leggen en 1 minuut goed afspoelen.
  • Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 minuten gaarkoken.
  • Vlees laten uitlekken en droogdeppen.
  • In pan met antiaanbaklaag ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkumà 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen.
  • Geheel 10 minuten met deksel op pan laten sudderen.
  • Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
  • Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen.
  • Kidneybonen in vergiet afspoelen.
  • Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische nasi goreng

AllerHande 2006
Land van herkomst: Indonesië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar.
  • Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, de knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees.
  • Bak intussen in een droge koekenpan de spekjes uit en fruit de uisnippers in het uitgebakken spekvet.
  • Schep het gebakken spek en de ui door het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
  • Voeg de prei en de soepgroente toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Roer de gekookte rijst er goed doorheen en bak het geheel nog 10 minuten al omscheppend door.

Tips / Opmerkingen

Lekker met satésaus, atjar tjampoer, zilveruitjes, omeletreepjes en een plak ham.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Brik met gamba tonijnvulling

Allerhande 2003
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Marokko
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Plakjes filodeeg in verpakking ca. 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
  • Aardappel ongeschild in bodempje water in ca. 20 minuten gaar koken en laten afkoelen. Aardappel pellen en in fijne stukjes snijden.
  • Gamba's pellen en in stukjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Blad van peterselie fijn knippen.
  • Kappertjes fijn hakken.
  • In pan 1 dl olie verhitten, hierin ui en knoflook fruiten.
  • Gamba, aardappel, peterselie en kappertjes en kurkuma toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Pan van vuur nemen. Tonijn afgieten en door gambamengsel scheppen.
  • Vulling op smaak brengen met zout, peper en harissa.
  • Deeg uitvouwen.
  • Met scherp mes 4 cm van lange kant van filodeeg snijden, zodat vierkante vellen van ca. 23 x 23 cm ontstaan.
  • 1 filovel met eiwit bestrijken en op tweede vel leggen.
  • Randen met eiwit bestrijken.
  • Kwart van vulling in hoek scheppen.
  • Met vingers halve maan van vulling vormen, met bolle kant aan hoekzijde.
  • Telkens 1 eitje breken in holte van maanvorm, of ei splitsen en dooier op filodeeg leggen. Filodeeg diagonaal over vulling vouwen en dichtdrukken.
  • Afdekken met vochtige theedoek (om uitdroging te voorkomen).
  • Zo nog 3 driehoeken (= brik) maken.
  • In diepe koekenpan of braadpan flinke laag olie verhitten.
  • Briks een voor een behoedzaam in hete olie laten glijden en aan beide zijden goudbruin bakken, voorzichtig omkeren.
  • Brik op keukenpapier laten uitlekken en warmhouden.
  • Intussen 'sokkeltjes' van citoenen snijden:onderkant eraf snijden en in de lengte diepe inkepingen maken.
  • Op vier borden citroen zetten en warme brik in inkeping plaatsen.
  • Aan tafel brik naar wens met citroensap besprenkelen.

Tips / Opmerkingen

Harissa (pikante Tunesische sambal):
Pureer voor een dipsaus of smaakmaker 6 rode pepers (zonder zaadjes) met 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 gesnipperd sjalotje en 2 theelepels karwijzaad.
Roer er 1 theelepel zout, 1 eetlepel gehakte peterselie en 2-3 eetlepels olijfolie door, zodat het een smeuïge pasta wordt.
Doe de harissa in een schaaltje en sprenkel er nog wat olijfolie over.
Afgedekt blijft harissa enkele dagen goed in de koelkast.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete en hartige oliebolletjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

zoete vulling:

hartige vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiden zoete bolletjes:

  • Citroen schoonboenen, schil raspen.
  • Dadels ontpitten.
  • Dadels en vijgen klein snijden.
  • Pistachenoten pellen, afspoelen, droogdeppen en grof hakken.
  • In kom citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal helft van oliebollenmix met koenjit en 2 1/2 dl lauwwarm water met mixer met
  • deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.

Voorbereiden hartige bolletjes:

  • Olijven en gedroogde tomaten klein snijden.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In kom olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal rest van oliebollenmix met oregano, wijn en 1 1/2 dl lauwwarm water met mixer met deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.
  • In frituurpan olie verwarmen tot 190 °C.
  • Kleine ijsbolletjestang of 2 dessertlepels in frituurolie dopen en hiermee uit deeg kleine bolletjes (walnootgrootte) steken.
  • Bolletjes direct in hete olie laten glijden en met 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Op dikke laag keukenpapier laten uitlekken en afkoelen.
  • Oliebolletjes op aparte schalen opstapelen.
  • Zoete bolletjes bestrooien met poedersuiker en koekkruiden, hartige bolletjes met geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Vervang de pistachenootjes evenueel door amandelschaafsel of fijngehakte hazelnoten.
Vervang de spekjes eventueel door katenspek of stukjes kaas.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi koening met tjotjo ajam

Bereidingstijd1 Uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Calorieën: 780kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Serehstengels schoonmaken en halveren.
  • In braadpan olie verhitten en kipkarbonades rondom bruin bakken.
  • Op bord scheppen.
  • In bakvet sambal met 1 serehstengel ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Suiker erdoor roeren en laten smelten.
  • 1 blik kokosmelk en ca. 1 dl water erdoor roeren.
  • Blijven roeren tot mooie saus ontstaat.
  • Kipkarbonades in saus leggen en naar smaak zout toevoegen.
  • Kip onafgedekt in ca. 40 minuten zachtjes gaar smoren en saus dikker laten worden. In pan andere blik kokosmelk met 2 dl water, koenjit, andere serehstengel, laurierblaadjes, kruidnagels en zout aan de kook brengen, goed roeren.
  • Rijst erdoor roeren en in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
  • Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan.
  • Rijst op vier borden scheppen.
  • Tjotjo ajam ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met seroendeng, komkommer en omeletreepjes.
Dit gerecht is lekker pittig.
Gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe.
 

Nutrition

Calorieën: 780kcal | koolhydraten: 83g | Eiwit: 47g | Vet: 27g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 255kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosselen grondig wassen.
  • Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
  • Uien en knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten.
  • Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen.
  • Specerijen al roerend 1 minuut meebakken.
  • Wijn en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.
  • Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen.
  • Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn.
  • Pan zo nu en dan flink omschudden.
  • Intussen blaadjes van takjes koriander plukken.
  • Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.
  • Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.

Tips / Opmerkingen

Geen grote pan?
Verdeel de saus dan over twee pannen en bereid de mosselen in twee gedeeltes.
Serveer er pide bij (plat Turks brood) of geroosterde shoarmabroodjes.
 

Nutrition

Calorieën: 255kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 22g | Vet: 14g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ikan Bakar

Tonijn uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de vis schoon en besprenkel deze met citroensap.
  • Pel de knoflook, schil de kunyit; maak ze in de cobek of de blender fijn en meng de olie en het zout erdoor.
  • Bestrijk de vis met deze marinade en rooster hem op de barbeque ca.15 minuten aan beide kanten gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Koening van Jan Plasman

Basmati rijst met sereh en salam bladeren
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de rijst een nacht in een pan met veel water.
  • Giet het water de volgende dag af tot er nog 1 vingerkootje boven de rijst staat.
  • Knip de bovenkant van de sereh af.
  • Bind de serehstengel, de daun pandan en daun salam samen en doe dit tuiltje in de pan met de rijst.
  • Voeg het zout en koenjit poeder toe en roer alles door elkaar.
  • Breng de rijst op hoog vuur aan de kook, draai zodra het water kookt het vuur laag en roer de rijst regelmatig tot het water is verdampt.
  • Doe de rijst in een stomer en stoom hem in ongeveer 20 minuten gaar.