Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pomelosalade

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Vis, Vlees, Zeevruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de pomelo en breek het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel de garnalen.
  • Maal de helft van de garnalen en hak het varkensvlees fijn.
  • Doe het limesap, de vissaus, de chilijam en de suiker in en kom en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg dan de gemalen garnalen, het varkensvlees, de geroosterde kokos en de kokoscrème toe en ga door met roeren tot alles goed is vermengd.
  • Doe het fruit erbij en roer dat goed door het mengsel zodat de stukjes fruit overal bedekt zijn.
  • Leg het fruit op een schaal, leg de overgebleven garnalen er omheen en garneer alles met de basilicumbladeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise salade van aspergebonen

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Noten, Salade, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aspergebonen doormidden en blancheer ze in fel kokend water.
  • Haal ze uit het water, laat ze even uitlekken en doe ze in ijswater, zodat ze knapperig blijven en de kleur bewaard blijft.
  • Snijd de sjalotten in plakjes, halveer de garnalen en pluk het kippenvlees.
  • Kneus de pepers en de geroosterde pinda's en doe ze in een mengkom.
  • Doe er de garnalen, het kippenvlees, de kokoscrème, de vissaus, het lime sap de suiker en de chilisaus bij, roer alles goed door elkaar, doe er dan de aspergebonen en de sjalotten bij en vermeng die er ook door.
  • Doe alles op een schotel en bestrooi met de geroosterde gemalen kokos.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mango-kokostompouce

Recept categorieën: Gebak

Bereidingswijze

  • Roer er de maïzena en dan de hete melk door en laat al roerend 5-6 minuten
  • zachtjes koken.
  • Laat afkoelen.
  • Bladerdeeg:
  • Snijd de plakjes deeg doormidden.
  • Prik de plakjes met een vork in en bestrooi ze met suiker.
  • Bak ze 10 minuten in een oven van 200°C.
  • Zet de temperatuur terug naar 165°C en bak ze nog 10-15 minuten.
  • Saus:
  • Breng 40 gr suiker met de wijn, de limoenrasp, het limoensap en het
  • vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten trekken.
  • Verwijder het vanillestokje, maar voeg het merg weer toe.
  • Laat afkoelen.
  • Afwerking:
  • Snijd de mango's in dunne plakjes.
  • Bedek een deegplakje met een laagje crème en een plakje mango.
  • Bouw zo verder en dek af met deeg.
  • Geef er de saus bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos-cheesecake

Recept categorieën: Cake

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
  • Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.
  • Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
  • Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
  • Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
  • Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.
  • Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt,
  • een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel curryquiche

Recept categorieën: Curry's, Hartige taart
Land van herkomst: België

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 º C. of gasovenstand 4.
  • Quichevorm invetten.
  • Deeg laten ontdooien.
  • In braadpan spekreepjes ca. 3 minuten uitbakken.
  • Prei en aardappelgolfjes ca. 4 minuten meebakken.
  • Currypasta erdoor scheppen.
  • Kokosmelk loskloppen met eieren en kaas.
  • Quicevorm bekleden met deeg.
  • Aardappelmengsel op deeg scheppen en eimengsel erover schenken.
  • Taart in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.