Recept afdrukken
No ratings yet

Kokos-cheesecake

Recept categorieën: Cake
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
  • Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.
  • Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
  • Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
  • Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
  • Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.
  • Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt,
  • een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.