Kokos-cheesecake
ingrediënten
- 1 pak theebiscuits
- 200 gr zeer fijne tafelsuiker
- 4 eetlepels bloem
- 1 eetlepel kokosextract
- een snufje zout
- 4 grote eieren
- 1 blikje kokoscrème
- 1 beker zure room
- verse kokoskrulletjes net als boterkrulletjes
- 4 grote pakjes MonChou op kamertemperatuur
- 3 flinke eetlepels gesmolten roomboter
Bereidingswijze
- Meng de theebiscuits met de roomboter en druk dit op de bodem en tegen de rand (3 cm hoog) van een springvorm van 20 cm.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de MonChou in een grote kom met de mixer op hoge snelheid tot een zachte crème.
- Voeg, met de mixer op lage snelheid, één voor één de suiker, de bloem, het kokosextract, het zout, de eieren, de kokoscrème en de zure room toe.
- Klop 2 minuten door en ga af en toe met een spatel door de kom.
- Doe het mengsel op de theebiscuits-bodem in de springvorm en bak de taart 1 uur en 20 minuten in de oven.
- Laat de taart afkoelen en zet hem daarna zeker 6 uur in de koelkast tot hij ijskoud en stevig is.
- Maak flinterdunne kokoskrulletjes.
- Maak de cheesecake, als deze stevig is, met een spatel voorzichtig van de rand van de springvorm los en versier hem met de kokoskrulletjes.
- Voor een leuk kleurcontrast kunt u, voordat u de kokoskrulletjes erop legt,
- een dun laagje mangoschijfjes op de cake leggen.