Siam mie met gamba's
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g groenten zelf samen stellen
- 5 à 6 grote gamba's
- Thaise curry groen, geel of rood
- 200 ml kokosmelk
- 250 g woknoodles
- 1 eetlepel sla olie
- Snufje fijngehakte peterselie
- ¼ limoen
- 1 eetlepel bouillon
Bereidingswijze
- Begin met de gamba's in de olie te wokken, totdat ze mooi roze zijn en goed gaar.
- Voeg vervolgens de groenten toe en wok ook deze op een hoog vuur goed gaar.
- Doe ondertussen de woknoedels in kokend water.
- Als de groenten ook gaar zijn, voeg daar dan de Thaise curry aan toe, onmiddellijk gevolgd door de bouillon.
- Daarna de kokosmelk toevoegen en het vuur op half hoog zetten.
- Als laatste voeg je de gare woknoedels toe en wok deze nog even mee.
Tips / Opmerkingen
Serveer het geheel met een snufje peterselie en een limoentje.