Recept afdrukken
No ratings yet

Siam mie met gamba's

Recept categorieën: Hapjes, Mie, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Begin met de gamba's in de olie te wokken, totdat ze mooi roze zijn en goed gaar.
  • Voeg vervolgens de groenten toe en wok ook deze op een hoog vuur goed gaar.
  • Doe ondertussen de woknoedels in kokend water.
  • Als de groenten ook gaar zijn, voeg daar dan de Thaise curry aan toe, onmiddellijk gevolgd door de bouillon.
  • Daarna de kokosmelk toevoegen en het vuur op half hoog zetten.
  • Als laatste voeg je de gare woknoedels toe en wok deze nog even mee.

Tips / Opmerkingen

Serveer het geheel met een snufje peterselie en een limoentje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tom ka kai

Mijn favoriete soep, beslist.
Recept categorieën: Kip, Soep
Land van herkomst: Thailand
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Zonodig:

  • 1 tl sambal
  • 80 gram noodles alleen dan wanneer je dit als maaltijd soep eet!

Bereidingswijze

  • Kook de kip met sereh, gember en citroenblaadjes gaar in 20 min
  • Haal de kruiden eruit en doe de groente, bamboe en champignons erbij.

Evt.

  • De sambal erbij doen.
  • Aan de kook brengen en zo nodig de noodles erbij.
  • Wanneer deze gaar zijn dan gaat de kokosmelk erbij!
  • Let op: alleen waarmaken, niet koken!

Recept afdrukken
No ratings yet

Curry met zoete aardappel

Recept categorieën: Curry's, Kip

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de kipfilet in olie en doe er dan de groente en ui bij.
  • Lekker laten sudderen voor 10 min.
  • Doe er nu de kokosmelk, knoflook en de curry madras bij.
  • 15 minuten laten sudderen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gekookte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische kerriesoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Azië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Die alles in de pan en laat 20 min koken
  • Voeg er nu 2 el ketjap manis aan toe.
  • Bak het naanbrood op de aangegeven temperatuur

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten met een Aziatisch tintje

Recept categorieën: Groenten, Vlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Los de boemboe in de kokosmelk op en flink inkoken
  • Bak in andere pan de ui met gehakt en champignons
  • Doe de ingekookte kokosmelk met boemboe erbij samen met de spruiten
  • Evt voor de liefhebber nog 1 tl sambal

Tips / Opmerkingen

Opdienen met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelcurie

Recept categorieën: Curry's, Groenten, Noten, Zuidvruchten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olie in een grote braadpan, fruit de knoflook en de ui op een laag vuur en roer er het
  • kerriepoeder door.
  • Voeg de aardappelen en de kipfilet toe en bak al omscheppend ca 5 minuten.
  • Schenk de kokosmelk erbij en breng het tegen de kook aan.
  • Voeg de suiker, het citroensap, de bouillon en 2 el pinda’s toe en laat op een laag vuur 5minuten sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout en strooi wat pinda’s over de curie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sperzieboontjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel curry met bloemkool van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De aardappelen in blokjes snijden.
  • De ui en de knoflook snipperen en in de boter of margarine goudgeel fruiten.
  • De specerijen erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
  • De aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes
  • toevoegen en omscheppen.
  • De kokosmelk erbij schenken, de suiker en het citroensap toevoegen en het geheel in ca 15 minuten op een lage pit gaar laten worden.
  • De aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven.
  • De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gestoofde lamslappen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissticks met tomaten kokossaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • In hapjespan met anti-aanbaklaag helft van olie uit blikje ansjovis verhitten.
  • Ansjovis, ui en kappertjes toevoegen en 3 minuten op matig vuur bakken.
  • Tomatenblokjes (incl. vocht) en kokosmelk erbij doen en aan de kook brengen.
  • Tomaten-kokossaus 15 minuten op laag vuur laten sudderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken.
  • In pan met anti-aanbaklaag rest van olie uit blikje ansjovis verwarmen en hierin vissticks
  • volgens aanwijzing op verpakking.
  • Rijst, vissticks en sperziebonen over vier borden verdelen, saus ernaast en erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vissoep allerhande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Soep, Vis
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan olie verhitten en de currypasta 1 minuten fruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken.
  • Kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in pan schenken.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Tilapia toevoegen en soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot vis gaar is.
  • Eventueel op smaak brengen met extra vissaus en sojasaus.
  • Soep on afgedekt laten afkoelen.
  • Peultjes, paprika en stoneleeks schoonmaken, in stukjes snijden en in plastic zakje verpakken.
  • Soep en groenten tot gebruik gekoeld bewaren.
  • (Tijdens vervoer deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten).
  • Op picknickplaats groenten door vissoep roeren.
  • Soep verwarmen en 3-5 minuten zachtjes laten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise rundvleescurry met aubergine

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peper tussen handen rollen, een topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper in ringetjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en vlees in 5 minuten al omscheppend aanbraden.
  • Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren.
  • Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaar stoven, eventueel met vlamverdeler
  • onder de pan.
  • Stoneleeks erdoor scheppen en het gerecht zonder deksel nog 5 minuten zachtjes stoven.
  • Basilicum erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst.