Serehspiesjes met kokoscurry
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 3 cm verse gemberwortel
- 15 g verse koriander
- 15 g verse munt
- 500 g lamsboutlapjes à la minute
- 1 ei
- 12 stengels sereh citroengras
- 400 g pandanrijst
- 2 eetlepels groene Thaise currypasta pot
- 4 dl kokosmelk
- 50 g geraspte kokos
- 100 g gezouten cashewnoten
Bereidingswijze
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- Gember schillen en fijn raspen.
- Steeltjes van verse kruiden snijden.
- Lamslapjes in stukken snijden.
- In keukenmachine lamsvlees, sjalotjes, gember en helft van verse kruiden met ei tot fijne massa draaien.
- Lamsgehakt in 12 porties verdelen.
- Om elke stengel sereh portie gehakt kneden.
- Ovengrill voorverwarmen.
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- In steelpan currypasta met kokosmelk en kokos verwarmen en op zacht vuur beetje laten inkoken.
- Serehspiesjes onder ovengrill in ca. 15 minuten aan alle zijden goudbruin en gaar grillen. Cashewnoten en rest van verse kruiden grof hakken en door gare rijst mengen.
- Spiesjes en rijst op serveerschaal leggen, currysaus apart serveren.
Tips / Opmerkingen
Geen keukenmachine?
Neem dan rundergehakt of gebruik lamsburgers.
Neem dan rundergehakt of gebruik lamsburgers.