Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmsandwich

porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Besmeer het brood met mierikswortelpasta, leg er gerookte zalm bovenop.
  • Snijd komkommer in dunne plakjes en leg deze op de zalm.
  • Voeg fijngesneden lente-ui toe.
  • Serveer de zalm sandwich.

Recept afdrukken
No ratings yet

Domates Salatasi

Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
  • Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
  • Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
  • Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fricandeau met Zoetzure Groenten

Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui, komkommer, beide halve paprika's en ananas in reepjes die niet veel dikker mogen zijn dan lucifers.
  • Meng in een kom het ananassap, de azijn, chilisaus of tabasco, suiker of honing en de bouillon.
  • Verhit de olie in een wok en bak al omscheppend de stukjes vlees aan alle kanten aan.
  • Neem het vlees uit de pan als het gaar is en zet het apart.
  • Voeg de ingrediënten voor de saus in de overgebleven olie en breng het al roerend aan de
  • kook, zodat het licht gaat binden. Voeg een klein beetje zout toe en maal er peper over.
  • Voeg eerst de gesneden groenten en ananas toe en laat het geheel even heet worden.
  • Voeg daarna de stukjes tomaat en het vlees toe en laat alles goed door en door heet worden, maar niet koken.Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht is een heerlijk bijgerecht met malse fricandeau en zoetzure groenten.
Het is een smaakvol gerecht met een vleugje Oosterse invloed.
Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Salade met fruit

Recept categorieën: Fruit, Salade
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer in stukjes, de bananen in plakjes en verwijder de zaadjes van de
  • groene pepertjes en hak ze fijn.
  • Snijd de sinaasappel in halve partjes.
  • Rooster de amandelen in een hete koekenpan, maar zorg ervoor dat ze niet aanbranden.
  • Meng de komkommer, banaan, pepertjes en sinaasappel door elkaar in een saladeschaal.
  • Roer de yoghurt erdoor.
  • Strooi de geroosterde amandelen eroverheen.
  • Geniet van deze heerlijke gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Lumpie

variatie op Indonesische lumper soort Loempia
Recept categorieën: Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij een plak (± 8 cm lang) van de komkommer en snij er 4 repen van ½ centimeter breed en dik van. Doe kokosmelk, kerrie, ui, kip, zout en peper naar smaak in steelpan.
  • Laat het zachtjes pruttelen totdat kokosmelk ingekookt is en er een ‘dik’ mengsel ontstaat.
  • De kip is inmiddels gaar.
  • Roer regelmatig over bodem.
  • Maak de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg vel plasticfolie op werkbank. Leg in het midden 100 g kleefrijst.
  • Leg er een vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Haal bovenste vel folie eraf.
  • Leg in het midden een strookje gare kipvulling.
  • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
  • Leg op de kipstrook een reep komkommer.
  • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide kanten dicht.
  • Maak ‘m warm in de magnetron.
  • Haal plastic eraf en de lumpie is eetklaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikant zuur van komkommer

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil een of een paar kleine komkommers.
  • Schaaf of snij ze in heel dunne plakken.
  • Laat ze met wat zout bestrooid., even staan.
  • Verwijder dan het overtollige vocht.
  • Wrijf tezamen fijn: 2 rode lomboks, 2 uitjes, stukje trassi, stukje Jav. Suiker (of bruine suiker).
  • Doe er wat azijn bij en vermeng dit met de komkommers en wat fijngesneden jonge prei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lumpie

(variatie op Indonesische lumper) soort Loempia
Recept categorieën: Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij een plak (± 8 cm lang) van de komkommer en snij er 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
  • Doe kokosmelk, kerrie, ui, kip, zout en peper naar smaak in steelpan.
  • Laat het zachtjes pruttelen totdat kokosmelk ingekookt is en er een ‘dik’ mengsel ontstaat.
  • De kip is inmiddels gaar.
  • Roer regelmatig over bodem.
  • Maak de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg vel plasticfolie op werkbank. Leg in het midden 100 g kleefrijst.
  • Leg er een vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Haal bovenste vel folie eraf.
  • Leg in het midden een strookje gare kipvulling.
  • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
  • Leg op de kipstrook een reep komkommer.
  • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide kanten dicht.
  • Maak ‘m warm in de magnetron.
  • Haal plastic eraf en de lumpie is eetklaar.

Tips / Opmerkingen

U eet de lumpie als zo’n waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog.
Doe er wel een servet om, want het kan heet zijn”

Recept afdrukken
No ratings yet

Strandcocktail

Recept categorieën: Mocktail
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles in de blender en goed mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stralende huid

Recept categorieën: Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pers de ingrediënten en voeg vervolgens apart 1/4 – 1/2 kop kokosmelk of sojamelk toe.
  • Meng goed.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse tortillapuntjes met vis

Recept categorieën: Tortilla, Tosti's, Vis
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelblokjes 7 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
  • Schep ze warm door de losgeklopte eieren en roer er een theelepel zout en wat peper door.
  • Laat even staan.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan met antiaanbaklaag.
  • Schenk er het eiaardappelmengsel in en bak in 20 minuten gaar.
  • Leg halverwege een deksel op de pan zodat het ei mooi stolt.
  • Schil de komkommer met de dunschiller, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Schaaf er lange dunne linten van en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
  • Als de tortilla is afgekoeld, kun je er met een scherp mes puntjes van snijden.
  • Beleg de puntjes met dubbelgevouwen komkommerlinten en een stukje gerookte paling of zalm naar keuze.