Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm palingsurprise

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden.
  • Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook heel fijn knippen.
  • Palingfilets in dunne reepjes snijden.
  • In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm.
  • Zalm over rand van kopjes laten hangen.
  • Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken.
  • Zalm over vulling dichtvouwen.
  • Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.
  • Kopjes boven vier bordjes keren en timbaaltjes op bordjes laten glijden.
  • Voorzichtig folie verwijderen.
  • Tuinkers van bedje knippen. Plakjes komkommer en tuinkers rond timbaaltjes verdelen.
  • Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwichtes

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Hartige taart, Lunch, Vis
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches.
  • Perfect voor een lunch of high tea.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de steeltjes van de koriander en hak het blad grof.
  • Besmeer 12 sneetjes casinobrood dun met de knoflookmayonaise.
  • Beleg 8 van de 12 besmeerde broodjes met kipfilet.
  • Doe vervolgens op 4 plakjes radijs en op de andere 4 koriander.
  • Leg de sandwiches op elkaar, kipfilet radijs met erboven op kipfilet koriander.
  • Bedek met onbelegde sneetje met de mayonaise kant naar beneden.
  • Druk de sandwiches goed aan.
  • Snijd de korsten van het brood.
  • Snijd ze diagonaal doormidden.
  • Steek in elk driehoekje een satéstokje.
  • Halveer de palingfilet.
  • Schaaf de komkommer heel dun.
  • Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel.
  • Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer.
  • Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen.
  • Leg op elke reep een stukje paling.
  • Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.
  • Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes.
  • Verdeel over de helft van de sneetjes.
  • Bestrooi de appel met rozemarijn.
  • Dek af met de andere sneetjes.
  • Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren.
  • Leg ze op een schaal en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwichtes

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Vis
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches.
  • Perfect voor een lunch of high tea.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de steeltjes van de koriander en hak het blad grof.
  • Besmeer 12 sneetjes casinobrood dun met de knoflookmayonaise.
  • Beleg 8 van de 12 besmeerde broodjes met kipfilet.
  • Doe vervolgens op 4 plakjes radijs en op de andere 4 koriander.
  • Leg de sandwiches op elkaar, kipfilet radijs met erboven op kipfilet koriander.
  • Bedek met onbelegde sneetje met de mayonaise kant naar beneden.
  • Druk de sandwiches goed aan.
  • Snijd de korsten van het brood.
  • Snijd ze diagonaal doormidden.
  • Steek in elk driehoekje een satéstokje.
  • Halveer de palingfilet.
  • Schaaf de komkommer heel dun.
  • Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel.
  • Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer.
  • Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen.
  • Leg op elke reep een stukje paling.
  • Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.
  • Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes.
  • Verdeel over de helft van de sneetjes.
  • Bestrooi de appel met rozemarijn.
  • Dek af met de andere sneetjes.
  • Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren.
  • Leg ze op een schaal en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Beschuitbol met garnalensalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Salade, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer wassen en (met kaasschaaf) in plakjes snijden.
  • Beschuitbollen overdwars halveren en dun besmeren met boter.
  • Onderste helften beleggen met komkommerplakjes.
  • Garnalensalade erop scheppen.
  • Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
  • Bieslook in stukjes van 4 cm knippen.
  • Paprika en bieslook over salade verdelen.
  • Bovenste helft van beschuitbollen erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesspiesjes met exotische saus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
  • Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
  • Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
  • Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
  • Bestrooien met kokos.
  • Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
  • Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
  • zijkanten indien nodig bijsnijden.
  • Met scherp mes halveren.
  • Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
  • Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
  • Rest van saus over vier bordjes verdelen.
  • Spiesjes erin leggen.
  • Bestrooien met prei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla met tomaat en kaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Tomaten wassen en in stukjes snijden.
  • In kom tomaten en helft van Sugo door elkaar scheppen.
  • Schaal royaal invetten.
  • Tortilla's op aanrecht uitspreiden.
  • Tomatenmengsel en pizzavleesreepjes erover verdelen. 1/3 Deel van kaas erover strooien. Tortilla's oprollen en naast elkaar in schaal leggen.
  • Achtereenvolgens zure room en rest van Sugo erover uitstrijken.
  • Rest van kaas erover strooien.
  • In midden van oven tortilla's onafgedekt in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Komkommer wassen, in dikke plakken snijden en in schaal doen.
  • Apart bij tortilla's serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tahoesalade met sesamdressing

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
  • Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met tabasco.
  • Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
  • Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
  • Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
  • Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
  • In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
  • In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
  • Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  • In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
  • In pan marinade aan de kook brengen.
  • Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.

Bereiden:

  • Groenten door elkaar scheppen en op midden van vier borden leggen.
  • Tahoe erop leggen.
  • Marinade erover scheppen. (Bestrooien met sesamzaadjes.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofschotel met shoarmavlees

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Vlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom mix met tomatensap ca. 10 minuten laten wellen.
  • Intussen komkommer wassen, in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in blokjes snijden. In pan boter verhitten.
  • Vlees in ca. 2 minuten rondom bruin bakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In zelfde pan aardappelpartjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Vlees, komkommer en paprika toevoegen.
  • Mix met vocht erdoor roeren, aan de kook brengen en schotel afgedekt ca. 10
  • minuten zachtjes laten stoven.
  • Peterselie erboven fijnknippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roggebroodsandwich met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Komkommer schillen en (met kaasschaaf) schuin in plakjes schaven.
  • In droge koekenpan pijnboompitten en paprikareepjes al omscheppend in ca. 2 minuten bruin roosteren.
  • Van vuur af citroensap en olie erdoor scheppen.
  • Roggebrood dik besmeren met geitenkaas.
  • Helft van sneetjes roggebrood beleggen met plakjes komkommer.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikareepjes en pijnboompitten op rest van besmeerde sneetjes roggebrood leggen.
  • Sneetjes roggebrood op elkaar leggen en met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rettichsalade met kruidendressing

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rettich schoonmaken, wassen en (met kaasschaaf) in dunne plakjes schaven. Komkommer wassen en (met kaasschaaf) in dunne plakjes schaven.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden.
  • Dressing mengen met 1 eetlepel slagroom.
  • Bieslook boven kommetje fijnknippen.
  • Rettich, komkommer, appel en dressing door elkaar scheppen.
  • Bestrooien met bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gebakken aardappelschijfjes en vis.