Recept afdrukken
No ratings yet

Roggebroodsandwich met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Komkommer schillen en (met kaasschaaf) schuin in plakjes schaven.
  • In droge koekenpan pijnboompitten en paprikareepjes al omscheppend in 2 minuten bruin roosteren.
  • Van vuur af citroensap en olie erdoor scheppen.
  • Roggebrood dik besmeren met geitenkaas.
  • Helft van sneetjes roggebrood beleggen met plakjes komkommer.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikareepjes en pijnboompitten op rest van besmeerde sneetjes roggebrood leggen.
  • Sneetjes roggebrood op elkaar leggen en met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rettichsalade met kruidendressing

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rettich schoonmaken, wassen en (met kaasschaaf) in dunne plakjes schaven. Komkommer wassen en (met kaasschaaf) in dunne plakjes schaven.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden.
  • Dressing mengen met 1 eetlepel slagroom.
  • Bieslook boven kommetje fijnknippen.
  • Rettich, komkommer, appel en dressing door elkaar scheppen.
  • Bestrooien met bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gebakken aardappelschijfjes en vis

Recept afdrukken
No ratings yet

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst, Soep
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer schillen en in lengte halveren.
  • Met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Komkommer en kipfilet in blokjes snijden en over twee diepe borden verdelen.
  • Rijst en soep verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bieslook boven kom fijn knippen, warme rijst erdoor mengen.
  • Soep over garnituur in borden schenken en in het midden van elk bord een bergje bieslookrijst scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommerschuitjes met garnalen jeneversalade

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 30kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer wassen, halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommerhelften elk in zes gelijke stukken snijden.
  • In kommetje jonge jenever en crème fraîche door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Garnalen door dressing scheppen.
  • Sprietjes bieslook in stukken van 3 cm knippen.
  • Komkommerschuitjes vullen met garnalenmengsel.
  • Garneren met bieslookreepjes.

Nutrition

Calorieën: 30kcal | Eiwit: 2g | Vet: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zuidvruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 195kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.
  • Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca.1 min zachtjes laten sudderen.
  • Garnalen in marinade laten afkoelen.
  • Met dunschiller komkommer schillen.
  • Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
  • Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven.
  • Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
  • Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen.
  • Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen.
  • In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
  • Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen.
  • Serveren met toast.

Nutrition

Calorieën: 195kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 23g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse met bleekselderij

Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd50 min
Bereidingstijd3 u 5 min
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
porties: 4 personen
Calorieën: 125kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • Kom invetten.
  • Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
  • Velletjes en graatjes verwijderen.
  • In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
  • In pannetje citroensap verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
  • Slagroom stijfkloppen.
  • Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmmengsel in kom scheppen.
  • Bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
  • Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
  • Losjes tot roosjes oprollen.

BEREIDEN:

  • Kom enkele seconden in heet water houden.
  • Platte schaal erop leggen.
  • Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
  • Garneren met zalmroosjes.
  • Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
  • Rest apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Serveren met toast.

Nutrition

Calorieën: 125kcal | koolhydraten: 1g | Eiwit: 9g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tandoori tofu met een frisse komkommer salade

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

Tandori tofu:

  • Verwarm de oven of grill voor op 220 °C.
  • Snij de blokken tofu in 8 stukjes.
  • Maak een marinade van de tandoori pasta, yoghurtvariatie en het sap van een ½ citroen en besmeer de tofu hiermee.
  • Bak de tofu ongeveer 10 minuten in de oven/grill totdat hij goudbruin is gekleurd.

Komkommer salade:

  • Snij de komkommer in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de zaadlijst.
  • Snij vervolgens de komkommer in hele dunne plakjes.
  • Breng op smaak met zout en peper, zoete chili saus en rijst azijn.
  • Serveer de tandoori tofu en de komkommer salade met naanbrood of basmati rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tabbouleh met burgers

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng 350 ml water aan de kook met het tablet groentebouillon.
  • Doe de bulgur in een diepe kom en giet hier de bouillon overheen.
  • Dek dit in zijn geheel af met een bord en laat het ongeveer 5 minuten stomen.
  • Meng de gare bulgur met de fijngesneden kruiden en groeten en breng op met zout, peper en citroensap naar smaak.
  • Bak de burgers ca. 4 minuten om en om goudbruin in een scheut bakken en braden en serveer ze met de bulgur.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht smaakt heerlijk in combinatie met humus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmabroodjes met knoflookcrème

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de rode ui fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snij ze in blokjes.
  • Meng vervolgens de ui, tomaten en de ketchup.
  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft en haal de zaadlijsten er uit.
  • Snij de komkommer in dunne plakjes en besprenkel deze met zout en peper.
  • Laat de komkommer ongeveer 10 minuten staan.
  • Bak het Alpro®soya fijngehakt met de kruiden en breng het op smaak met zout en peper.
  • Dep de komkommer droog en voeg de tofunaise en de knoflook hier aan toe.
  • Serveer het gehakt in een verwarmd pita broodje samen met de komkommer- en de tomaat mengsels en een beetje sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase Korma met rijst en komkommer raïta

Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

• Rijst:

Raïta:

Bereidingswijze

Curry:

  • Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
  • Verwarm de kaneel, kardemom, en kruidnagels 1 minuut in een koekenpan met 2 eetlepels Bakken & Braden en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
  • Voeg na 8 minuten de rest van de specerijen toe en laat ze 1 minuut mee koken.
  • Voeg vervolgens het blik tomaten en de 250 ml water toe en kook het 15 minuten op een laag vuur.
  • Verwijder het kaneelstokje, de kardemompeulen en de kruidnagels.
  • Bewaar de curry in potjes voor toekomstig gebruik in de koelkast of vriezer.

Korma met rijst en raïta:

  • Halveer de champignons en bak ze 5 minuten in een koekenpan en voeg daarna de Pittige Reepjes en de Cuisine toe.
  • Voeg daarna, naar smaak, de currysaus toe, met wat zout en peper.
  • Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Doe voor de rijst alle benodigde ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Bedek de pan vervolgens met een deksel en laat de rijst op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  • Maak de rijstkorrels voorzichtig los met een vork.

Voor de raïta:

  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten van de raïta toe.