Komkommer-aardappelsalade met zeebanket

Boodschappen 6-2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aardappels vastkokers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 cm komkommer
  • 2 eieren
  • 1 blik tonijn op water
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 4 Ansjovis filets uit blik
  • 4 zure haring

Instructies

  • Kook de aardappels in de schil gaar.
  • Laat ze iets afkoelen en pel ze.
  • Snijd de aardappels in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes.
  • Kook de eieren 8 minuten.
  • Pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Haal de tonijn uit blik en laat uitlekken.
  • Maak de tonijn los met een vork.
  • Schep de aardappel- en komkommerblokjes door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep in het midden van elk bord deze aardappelsalade.
  • Strooi er kappertjes op.
  • Leg de verschillende soorten vis om de salade heen: de halve haring en de tonijn die wordt bestrooid met bieslook.
  • Leg op de halve eieren een ansjovisfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst België