Zalm palingsurprise
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- ½ komkommer of 1 snackkomkommer
- 12½ gr bieslook verse
- 100 g gerookte palingfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels crème fraîche
- 200 g gerookte zalmfilet
- 1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
- Helft van komkommer in flinterdunne plakjes snijden.
- Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
- Komkommer in kleine stukjes snijden.
- Bieslook heel fijn knippen.
- Palingfilets in dunne reepjes snijden.
- In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
- In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna met plakjes zalm.
- Zalm over rand van kopjes laten hangen.
- Palingmengsel erin scheppen en licht aandrukken.
- Zalm over vulling dichtvouwen.
- Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.
- Kopjes boven vier bordjes keren en timbaaltjes op bordjes laten glijden.
- Voorzichtig folie verwijderen.
- Tuinkers van bedje knippen. Plakjes komkommer en tuinkers rond timbaaltjes verdelen.
- Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen.
Tips / Opmerkingen
Variatie:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.