Konijnenbouten met Honing en Mosterdglazuur
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels Dijon-mosterd
- 1 eetlepel sojasaus
- 250 ml kippenbouillon
- 1 takje verse rozemarijn
- Verse peterselie voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur.
- Bak de konijnenbouten aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak kort mee tot ze zacht zijn.
- Meng in een kom de honing, mosterd en sojasaus.
- Giet dit mengsel over de konijnenbouten.
- Voeg de kippenbouillon toe en leg het takje verse rozemarijn in de pan.
- Dek de braadpan af en zet deze in de voorverwarmde oven.
- Laat de konijnenbouten ongeveer 1,5 tot 2 uur bakken, of totdat het vlees mals is.
- Halverwege het kookproces kun je de deksel verwijderen en de konijnenbouten bedruipen met de glazuursaus.
- Haal de braadpan uit de oven en laat het konijn enkele minuten rusten.
- Garneer met verse peterselie en serveer de konijnenbouten met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree of gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit konijnenrecept met honing en mosterdglazuur zorgt voor een sappig en smaakvol hoofdgerecht dat de perfecte toevoeging is aan je kerstmenu.