Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Sardines in Champignonsaus

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Laat de sardines uitlekken op een zeef.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  • Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui en champignon plakjes
  • gedurende enkele minuten.
  • Voeg de bloem toe aan het mengsel in de pan en roer goed door.
  • Giet beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom bij het champignonmengsel terwijl je blijft roeren, totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Giet de bereide champignonsaus over de gebakken sardines en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.

Notities

Serveer de gebakken sardines met stokbrood en een frisse tomatensalade.
Dit gerecht combineert perfect de smaak van sardines met een romige champignonsaus.
Geniet ervan als voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Sardines in Champignonsaus

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Laat de sardines uitlekken op een zeef.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Leg de sardines naast elkaar in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  • Bak de sardines gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui en champignon plakjes
  • gedurende enkele minuten.
  • Voeg de bloem toe aan het mengsel in de pan en roer goed door.
  • Giet beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en kookroom bij het champignonmengsel terwijl je blijft roeren, totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Giet de bereide champignonsaus over de gebakken sardines en bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.

Notities

Serveer de gebakken sardines met stokbrood en een frisse tomatensalade.
Dit gerecht combineert perfect de smaak van sardines met een romige champignonsaus.
Geniet ervan als voorgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met Druiven

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Haal het vel van de druiven en snijd ze doormidden.
  • Als er veel pitjes inzitten, haal die er dan uit.
  • Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie.
  • Gril ze in een grillpan of bak ze in een bakpan aan beide kanten mooi bruin.
  • Voeg de druiven en de moscatel toe.
  • Zodra het begint te pruttelen, haal de moten uit de pan.
  • Wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Voeg de room aan de druiven en moscatel toe en laat dit op een laag vuur iets inkoken.
  • Leg op elk (verwarmd) bord een zalmmoot en schep de saus met de druiven erover.
  • Lekker met een gekookt aardappeltje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gamba's in Roomsaus

Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Verhit olijfolie en voeg sjalotten, knoflook, en fijngesneden peper toe.
  • Bak tot de olie begint te bruisen.
  • Blus af met citroensap en een glas droge, kruidige rosé of witte wijn.
  • Voeg indien beschikbaar een lepel gedroogde bouquet garni toe en laat het even intrekken.
  • Pel de gamba's,verwijder het damaanzet uit de kop en trek de darm eruit of snijd hem uit de rug.
  • Marineer de gamba's gedurende een halve dag in de marinade.
  • Bak de schalen en koppen van de gamba's snel in een beetje olijfolie tot ze roze kleuren en
  • lichtbruin aan de randjes zijn.
  • Blus met 0,2 liter water en laat de bouillon twintig minuten trekken en inkoken.
  • Zeef de schalen eruit.
  • Maak een roux van boter en bloem en voeg de hete bouillon toe.
  • Maak de saus af met een scheutje sherry en enkele eetlepels (kook)room.
  • Voeg een paar lepels groenten uit de marinade toe.
  • Snijd dunne, langwerpige plakken van de halve courgette, zout deze licht en laat ze tien minuten staan.
  • Spoel ze af en dep ze stevig droog met keukenpapier.
  • Vet een hoge ovenschaal in met olijfolie en leg de courgette plakken dakpansgewijs op de bodem.
  • Creëer een rand van aardappelpuree langs de randen van de schaal.
  • Schik de gamba's tussen de pureerand.
  • Giet de saus over de gamba's tot aan de rand van de puree.
  • Naar smaak kan er eventueel wat geraspte kaas over de schotel worden gestrooid.
  • Plaats de schaal in een voorverwarmde hete oven en bak deze twintig tot vijfentwintig
  • minuten tot de schotel heet is en lichtbruin is geworden.
  • Serveer dit gerecht met een stevige salade met maïskorrels en een mosterddille-dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gamba's

Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
Porties: 1 persoon
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het schillen van de ananas.
  • Verwijder de kruin en kont, schil de ananas met een broodmes en snijd de pit eruit.
  • Snijd de ananas in plakjes van 1 cm.
  • Schil de gemberwortel en hak deze fijn.
  • Verhit wat olie in een pan en voeg de gepelde gamba's toe.
  • Bak ze aan beide zijden tot ze rood zijn.
  • Voeg de ananas en gehakte gember toe (ongeveer 6 stukjes ananas en een theelepel gember).
  • Wanneer het geheel goed verwarmd is, roer je de kerriepoeder erdoor.
  • Na ongeveer 5 minuten, voeg je kookroom toe en roer je het geheel door.

Recept afdrukken
No ratings yet

Franse Stroganoffsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Ui, paprika, champignons aanzetten in roomboter en als laatste de prei erbij en de knoflook.
  • Kappertjes, augurk erbij en dan de paprikapoeder, tomatenpuree en tomatenketchup.
  • Om te blussen neemt u de wodka en de cognac.
  • U kunt het flamberen door de pan scheef op het gas houden.
  • Pas op voor hoge vlammen.
  • En dan de rest van de ingrediënten: peterselie, room, suiker, citroensap, bouillon, dragon en kervel.

Notities

Lekker bij biefstuk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met champignonroomsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Eventueel

Instructies

  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Bak op matig hoog vuur het shoarmavlees, voeg de prei toe en schep dit om.
  • Als het vlees gaar is, de soep toevoegen en dit geheel glad roeren (de saus kan iets bruin verkleuren door de kruiden van de shoarma).
  • Eventueel als laatste nog wat crème fraîche erdoorheen roeren.
  • Serveer met de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentecurry met pangasiusfilet

Recept categorieën: Curry's, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven boven en onder warmte op 150 graden
  • Bak de ui aan
  • Kook 3 min de groente
  • Maak een sausje van de room, knoflook, peper, zout en de 2 soorten madras
  • Doe de groente in een ovenschaal en leg de vis met ui er bovenop.
  • Giet de saus erover en plaats dit voor 90 minuten in de oven
  • Kook de rijst in de laatste 15 min.
  • Maak de borden op met rijst en groentecurry!

Notities

Serveer er koude komkommer bij!

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerriesoep met kipfilet

Recept categorieën: Kip, Soep

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de kipfilet en rijst in de bouillon van 1l.
  • Neem een braadpan en op laag vuur de blokjes ui en paprika bakken.
  • Intussen haal je de kipfilet eruit en neem een hakmolen en hak de kip klein.
  • Doe nu de bloem bij de ui en paprika en blus af met bouillon.
  • Doe nu de kerrie en room erbij en warm dit.
  • Neem deze pan van het vuur en doe schep voor schep, met goed roeren bij de bouillon.
  • Wanneer alles erin zit, Goed blijven roeren en vuur iets hoger zetten tot alles goed warm is.

Notities

Lekker stukje stokbrood erbij en smullen maar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vliegende Jacob

Een gek maar lekker Zweeds recept
Recept categorieën: Kip, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Zweden

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst en zet weg.
  • Draai een handdoek om de pan om warm te blijven
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Bak de spekjes uit, haal deze eruit en bak de stukjes kip in dit vet.
  • Mix de kookroom met de scheut Chili.
  • Vet een ovenschaal in en leg de rijst op de bodem, daarover de kip, plakjes banaan en de gebakken spekjes met pinda’s.
  • Als laatste de roomsaus met Chili.
  • Zet 20 min in de oven en klaar is Kees.

Notities

Serveer er een groene salade bij.