Recept afdrukken
No ratings yet

Bulgur Met Amandelen

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Durubulgur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de krenten 5 minuten in lauw water en giet ze af.
  • Verwarm de olie in een ruime pan en laat de amandelen al roerbakkend zachtjes roze kleuren.
  • Voeg de boter toe en laat dit smelten.
  • Voeg vervolgens de Duru coarse bulgur toe, de krenten, het zout en het kokende water en laat de bulgur zachtjes koken tot er puntjes zichtbaar zijn aan het oppervlak.
  • Laat 20 minuten rusten alvorens te serveren.

Tips / Opmerkingen

Heeft u amandelen in de schil, laat deze dan een half uur weken in lauw water.
Daama kunt u de schil gemakkelijk verwijderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kleurig Gevulde Paprika’s

Recept categorieën: Groenten, Rijst
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Durubulgur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de krenten 5 minuten in wat water en giet ze af.
  • Snijd de bovenkant met de steelaanzet van de paprika's, leg deze apart en verwijder zaad en zaadlijsten uit de binnenkant van de paprika's.
  • Doe de Duru coarse bulgur in een kom.
  • Voeg de ui, peterselie, tomaat en knoflook toe.
  • Voeg er vervolgens de overige ingredienten bij en meng goed.
  • Vul de 8 paprika's met het bulgurmengsel.
  • Zet de paprika's rechtop in een pan waarin ze tegen elkaar aan kunnen staan, zet op elke paprika het afgesneden topje, voeg het water en citroensap toe, breng aan de kook, sluit de pan en laat de paprika's in 1 uur gaar worden op een zacht vuur.

Tips / Opmerkingen

Steek houten prikkers door de topjes van de paprika's nadat u ze in de pan hebt gezet. Op deze manier absorberen ze het water beter. Nadat de kooktijd verstreken is kunt u het beste het deksel van de pan halen en al het vocht laten verdampen, net zo lang tot de paprika's nog een beetje aanbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bulgur Met Paddestoelen

Recept categorieën: Groenten, Rijst
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Durubulgur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe boter en olie in een ruime ondiepe pan.
  • Voeg de paprika en peper toe zodra de boter is gesmolten en roerbak ze even.
  • Voeg daarna de Duru bulgur toe en vervolgens het zout en de paddenstoelen.
  • Voeg het water toe, breng opnieuw aan de kook en laat 15 minuten garen op een zacht vuur, totdat de bulgur puntjes vormt aan het oppervlak.
  • Laat 20 minuten rusten alvorens op te dienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Lemper

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Was de rijst en laat hem uitlekken.
  • Doe de rijst in een pan, giet het water erop en breng het aan de kook.
  • Temper het vuur en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
  • Meng 3/4 kop kokosmelk met 1/2 kop water.
  • Laat het mengsel warm worden, maar breng het niet aan de kook en giet het over de rijst.
  • Schep alles goed door elkaar en laat de rijst nog 5-10 minuten koken tot de rijst het kokosmengsel volledig heeft opgenomen.
  • Laat de rijst daarna afkoelen.
  • Strooi wat zout en peper over het vlees en schep alles goed door elkaar.
  • Verhit de olie in een wok en bak er de knoflook en de daoen salam in.
  • Voeg er daarna de koriander, komijn, kurkuma en trassi bij en bak dit goed tot de trassi is opgelost.
  • Doe er dan het vlees bij en laat alles al omscheppend bakken tot het vlees een mooie bruine kleur heeft.
  • Roer er dan de rest van de kokosmelk door en laat alles op zacht vuur pruttelen tot het grootste deel van het vocht is verdampt.
  • Voeg het citroensap toe en doe er naar smaak wat zout en/of peper bij.
  • Laat het gerecht daarna afkoelen.
  • Leg de bananenbladeren op een werkblad uit en schep er een grote lepel rijst op.
  • Spreid de rijst uit tot een laagje van ±1 cm, schep daarop 1 eetlepel van het vleesmengsel en druk de rijst eromheen; de lempers moeten een cilindervorm krijgen.
  • Vouw er daarna het bananenblad om.
  • Leg de pakjes onder een hete grill en laat ze, onder regelmatig keren, ± 15 minuten roosteren.
  • U kunt de lempers ook in een stoompan of op de barbecue warm maken.
  • Laat ze hierna afkoelen en dien ze lauwwarm op.

Tips / Opmerkingen

Als u geen verse bladeren van banaan kunt krijgen, kunt u in plaats daarvan
aluminiumfolie gebruiken.