Thaise curry met tahu reepjes
porties: 4 personen
ingrediënten
Ingrediënten voor de rode curry:
- 3 rode chilipepers
- 3 tenen knoflook
- 2 stengels citroengras
- 3 limoenbladeren of limoenrasp
- 2 cm verse gember
- 1 sjalot
- 1 el korianderzaadjes
- 1 tl zout
Overige ingrediënten:
- 2 pakjes Alpro® soya Reepjes pittig gekruid tahu
- 1 bloemkool
- 1 blik kokosmelk
- 30 g cashewnoten
- 1 bosui
- 200 g pandan rijst
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
- Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
- Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
- Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
- Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
- Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
- Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.