Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met pruimen en Steenbrugge Dubbel Bruin

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de in plakjes gesneden varkenshaas hierin om en om.
  • Doe de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook, de in dunne reepjes gesneden pruimen, de geraspte sinaasappelschil en de gekneusde korianderzaadjes erbij en verhit onder regelmatig omroeren even goed door.
  • Doe er beetje bij beetje de helft van het flesje
  • bier bij en laat iets inkoken. B
  • reng op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij drooggekookte rijst of aardappelkroketjes en in boter gestoofde
broccoli of groene kool.
Drink er een glas gekoelde Steenbrugge Dubbel Bruin bij.
Steenbrugge Dubbel Bruin is een bier van brouwerij De Gouden Boom te Brugge. Het is een donker abdijbier met 6,5%alcohol en een stamwortgehalte van15,5 Plato.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken krielaardappeltjes

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur Onbekend

Bereidingswijze

  • Een heerlijk bijgerecht zijn gebakken krielaardappeltjes.
  • Die je een jasje geeft.
  • Een krokant jasje.
  • Zo maak ik deze krielaardappeltjes door een mengseltje van een ei, een eetlepel paprikapoeder en een halve eetlepel gemalen korianderzaadjes te maken.
  • Het mengsel breng ik op smaak met een beetje zeezout.
  • In olijfolie, dat je lekker heet laat worden, in tien tot vijftien minuten krokant afbakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van pastinaken

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Kookhistorie.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaak met een dunschiller, was hem en snijd hem in plakjes.
  • Kook deze plakjes drie minuten in gezouten water.
  • Laat ze afkoelen en dep ze droog.
  • Was de veldsla.
  • Maak een dressing van azijn, zout en peper, en de helft van de geplette korianderzaadjes.
  • Bestrooi de plakjes pastinaak met zout en haal ze door de bloem. Verhit olie in een koekenpan, en bak de plakjes aan weerszijden goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier, en afkoelen.
  • Maak de veldsla aan met de dressing.
  • Verdeel de sla over vier borden en leg daarop de pastinaakplakjes.
  • Strooi de rest van de korianderzaadjes over de pastinaakplakjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Opor Ayam

kip gestoofd in kruidige kokosmelk
Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Stoofpot
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Kruidenpasta:

Bereidingswijze

  • Voor de kruidenpasta de koriander, komijn en de venkel in een droge pan op een laag vuur 2 min. roosteren tot de geur loskomt.
  • Af laten koelen en dan in de kruidenmolen fijnmalen.
  • De kemirienoten, sjalotjes, knoflook, gember en de peper ook in de kruidmolen doen er een romige pasta van pureren.
  • Om te voorkomen dat het mes blokkeert, kunt u wat kokosmelk toevoegen.
  • De kruidenpasta in een grote pan doen.
  • Beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en goed vermengen.
  • Op een middelhoog vuur langzaam opwarmen.
  • Citroengras, laos, salamblaadjes en limoenblaadjes toevoegen, evenals de suiker en het zout.
  • Het mengsel al roerend aan de kook brengen en zonder het deksel op de pan 2 min. zachtjes laten doorkoken.
  • De stukken kip in de pan leggen en zonder het deksel op de pan, terwijl u regelmatig roert, 30 min. zachtjes koken tot de kip zacht en gaar is.
  • Voor het serveren de kip op smaak brengen met limoensap.
  • In een schaal doen en garneren met de knapperige sjalotjes.

Garam Masala 1
Recept afdrukken
No ratings yet

Garam masala 1

Garam masala is een beroemd kruidenmengsel uit de Indiase keuken, dat per streek en per gerecht verschilt. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt alleen gemaakt voor de export. Met de volgende kruiden maakt u de basis garam masala (2 maanden houdbaar):
Recept categorieën: Kruidenmengsels
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rooster alles al roerend ± 2 minuten in een droge koekenpan en maal het fijn in een blender of koffiemolen.
  • Of gebruik alle kruiden in poedervorm.
  • Door te spelen met de ingrediënten kunt u de smaak van de garam masala

Tips / Opmerkingen

variaties

Het mengsel wordt geler met kurkuma of saffraan.
Met gedroogde rode pepertjes wordt het scherper.
Door de garam masala smeuïg te maken met olie krijgt u 'currypasta's'.
Het kruidenmengsel is dan ook als marinade te gebruiken voor vlees of kip.

Scampi's In Kokosnootsaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Scampi's in kokosnootsaus

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maal de chilipepers met de komijn- en korianderzaadjes.
  • Vermeng de kokosnootmelk met de gemalen kruiden, de kurkuma, de gember en de knoflook.
  • Bak de uien 15 minuten in de olie, tot de randen roodbruin worden.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg het kokosmelk-kruidenmengsel toe en kook tot het vocht is verdampt.
  • Blijf nog 10 minuten al roerend koken.
  • Giet er 5 dl water bij en laat sudderen tot een romige saus is ontstaan.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Roer de scampi's door de saus en kook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.
  • Serveer met gestoomde rijst.

Boti Kebab
Recept afdrukken
No ratings yet

Boti kebab

Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: India
porties: 6 personen

ingrediënten

Voor de garnering:

Maal in koffiemolen:

Bereidingswijze

  • Was het vlees en droog het met een doek.
  • Kerf hem met een scherp mes in en snijd het in blokjes van 4 bij 4 cm.
  • Vermeng de knoflook, koriander, yoghurt en het citroensap in de keukenmachine en voeg het zout, de kurkuma en de gemalen ingrediënten toe.
  • Doe het vlees in een kom en doe het mengsel uit de keukenmachine erbij.
  • Meng goed, dek de kom af en laat 6-8 uur intrekken (of laat de kom een nacht in de koelkast staan).
  • Laat de grill flink heet worden.
  • Bekleed de grillpan met een stuk aluminiumfolie.
  • Rijg de blokjes vlees aan pennen, laat tussen de blokjes een halve cm ruimte.
  • Roer de olie door de overgebleven marinade en zet het mengsel apart.
  • Leg de pennen op het folie in de grillpan en rooster de kebab 2-3 minuten.
  • Draai de pennen en rooster nog eens 2-3 minuten.
  • Verminder de hitte van de grill.
  • Doop een kwastje in het mengsel van olie en marinade, bestrijk de kebab ermee en rooster nog 6-8 minuten.
  • Draai de pennen, bestrijk de kebab met het restant van de olie en rooster ze nog 6-8 minuten.
  • Variatie: U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

U kunt in plaats van lamsvlees ook varkensvlees gebruiken.

Indiase Lamsschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase lamsschotel

Recept categorieën: Lamsvlees
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak de ui hierin 5 minuten.
  • Roer de komijn en de koriander erdoor en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg het vlees toe en bak het in 5 minuten rondom bruin.
  • Strooi er het kerriepoeder over en bak het onder omscheppen 2 minuten mee.
  • Schenk er 5 eetlepel water bij en laat het vlees afgedekt 30 minuten sudderen.
  • Roer de courgette en de paprika erdoor en laat het gerecht nogmaals 30 minuten stoven.
  • Breng het gerecht voor het serveren op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleespasteitjes

Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: India

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol elk plakje deeg nog iets uit. Snijd 5 plakjes deeg in vieren. Leg de
  • vierkantjes deeg in de vormpjes. Prik de bodem van het deeg met een vork in.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Meng het gehakt met de knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander, zout, peper, geroosterde sesamzaadjes en munt. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
  • Snijd 2 plakjes deeg in heel dunne reepjes en leg die diagonaal als een netje over de vulling.
  • Bak de taartjes in de oven in ± 25 minuten goudbruin en gaar (dek eventueel met aluminiumfolie af als het deeg te bruin wordt)