Krabbetjes in ketjapmarinade uit de oven

Ik had zin om gewoon eens weer lekker Indisch te koken en krabbetjes buikspek met kleine stukjes knarsbeen zijn zo heerlijk gemarineerd uit de oven
Porties: 5
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 krabbetjes van de slager
  • Zonnebloemolie om de braadslee mee in te vetten

Voor de marinade

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 milliliter ketjap manis
  • Zeezout naar smaak
  • zwarte peper Vers gemalen
  • 2 theelepel sambal badjak
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 centimeter gember
  • 1 trassi ca. vierkante centimeter
  • 2 theelepel ketoembar
  • 2 theelepel laos
  • 1 theelepel djintan
  • 2 eetlepels goela djawa

Instructies

  • Vet het bakblik in met de zonnebloemolie
  • Doe alle ingrediënten voot de marinade in een hoge mengkom
  • Meng ze goed fijn met een staafmixer
  • Wrijf de krabbetjes stuk voor stuk in met de marinade
  • Giet wat over is helemaal over de krabbetjes in de braadslee
  • Doe huishodfolie over het bakblik en plaats deze minimaal 3 uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 140 graden
  • Neem de braadslee uit de koelkast en verdeel de marinade nog weer over het vlees
  • Doe er aluminiumfolie over en plaats het bakblik
  • 3 uur op 140 graden in de oven
  • Neem daarna het aluminiumfolie eraf en verhit de oven op tot 180 graden
  • Laat het vlees dan even lekker minimaal een kwartier doorbakken
  • Salamat makan

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik heb dit gerecht zelfbedacht
Na het maken van snert deze week bedacht ik dat ik met dit buikspek een heerlijk Indisch ovengerecht kon maken
Met mijn kennis van de Indische keuken wist ik wat er aan ingrediënten in dr marinade moest
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië