Kreeft á la grandmère

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kreeften van 600 gr
  • 100 gr boter
  • 100 gr mirepoix bordelaise
  • 1 klein glaasje jenever
  • 12 cl Gueuzebier
  • 2 dl verse room
  • 100 gr Américainesaus
  • gehakte sjalot
  • kervelpluksels

Instructies

  • Kook de kreeften 8 minuten in een traditionele court-bouillon.
  • Haal ze uit de pan, snijd ze in de helft en breek de scharen.
  • Smelt 30 gr boter in de pan en bak de kreeften op een hevig vuur aan.
  • Flambeer met de jenever.
  • Voeg de helft van de groente mirepoix en het bier toe en laat even uitzweten.
  • Voeg er dan de Américainesaus en de room aan toe en laat alles 10 minuten koken.
  • Haal de kreeften uit de saus, haal het vlees uit het pantser en snijd de staarten in plakjes.
  • Voeg het romige gedeelte ,dat u uit de kop haalt en het koraal bij de saus.
  • Zeef de saus, breng haar op smaak en werk op met een beetje boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er verse deegwaren bij met een beetje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Zeevruchten
Land van herkomst België