Kreeft á la grandmère
Ingrediënten
- 2 kreeften van 600 gr
- 100 gr boter
- 100 gr mirepoix bordelaise
- 1 klein glaasje jenever
- 12 cl Gueuzebier
- 2 dl verse room
- 100 gr Américainesaus
- 1½ gehakte sjalot
- kervelpluksels
Instructies
- Kook de kreeften 8 minuten in een traditionele court-bouillon.
- Haal ze uit de pan, snijd ze in de helft en breek de scharen.
- Smelt 30 gr boter in de pan en bak de kreeften op een hevig vuur aan.
- Flambeer met de jenever.
- Voeg de helft van de groente mirepoix en het bier toe en laat even uitzweten.
- Voeg er dan de Américainesaus en de room aan toe en laat alles 10 minuten koken.
- Haal de kreeften uit de saus, haal het vlees uit het pantser en snijd de staarten in plakjes.
- Voeg het romige gedeelte ,dat u uit de kop haalt en het koraal bij de saus.
- Zeef de saus, breng haar op smaak en werk op met een beetje boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er verse deegwaren bij met een beetje basilicum.