Recept afdrukken
No ratings yet

Reuzengehaktschijf met boontjes

Snel te maken.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel mengen en er platte schijf van vormen.
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
  • Gehaktschijf er plat inleggen, pan afdekken en aan beide kanten 8 minuten gaarbakken.
  • Intussen in koekenpan rest van margarine verhitten en krieltjes in 12 minuten bruinbakken, af en toe omscheppen.
  • Boontjes schoonmaken en in 4 minuten halfgaar koken.
  • Boontjes laten uitlekken en nog 2 minuten met aardappels meebakken.
  • Gehaktschijf in 4 punten snijden en met aardappeltjes en boontjes serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met wat extra tomatenketchup.

Recept afdrukken
No ratings yet

Haring in dillesaus

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Krieltjes met wat zout gaar koken.
  • Sperziebonen met zout in ca. 7 minuten beetgaar koken.
  • Haringen van staartjes ontdoen en schuin in stukjes snijden.
  • Dille fijnknippen.
  • Boter verhitten en uitjes (uit pakjes) ca. 1 minuut fruiten.
  • Crème fraîche verwarmen.
  • Haring en dille toevoegen en even doorwarmen.
  • Saus eventueel op smaak brengen met zout.
  • Sperziebonen mengen met uitjes en op smaak brengen met zout.
  • Haring in roomsaus serveren met krieltjes en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Haring in dillesaus

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Krieltjes met wat zout gaar koken.
  • Sperziebonen met zout in ca. 7 minuten beetgaar koken.
  • Haringen van staartjes ontdoen en schuin in stukjes snijden.
  • Dille fijnknippen.
  • Boter verhitten en uitjes (uit pakjes) ca. 1 minuut fruiten.
  • Crème fraîche verwarmen.
  • Haring en dille toevoegen en even doorwarmen.
  • Saus eventueel op smaak brengen met zout.
  • Sperziebonen mengen met uitjes en op smaak brengen met zout.
  • Haring in roomsaus serveren met krieltjes en sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Viscurry met pappadums

Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en snipperen.
  • Paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • In braadpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en aardappel 2 minuten bakken.
  • Paprika toevoegen en 1 minuten meebakken.
  • Currypasta erdoor roeren en even meebakken.
  • Tomaten en koolvis toevoegen, geheel aan de kook brengen en 15 minuten zacht laten doorkoken.
  • Af en toe voorzichtig omscheppen.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten.
  • Pappadums een voor een 2-3 seconden in hete olie frituren.
  • Met tang uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Curry met zout en peper op smaak brengen en met pappadums serveren.

Aardappel broccolistoofpot met kabeljauw
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel broccolistoofpot met kabeljauw

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kabeljauw laten ontdooien(in magnetron).
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Steel schillen en in stukken snijden.
  • In braadpan margarine verhitten.
  • Krieltjes 3 minuten bakken.
  • Broccoliroosjes, 200 ml water en bouillontablet aan krieltjes toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt ca. 5 minuten laten koken.
  • Kabeljauw in stukken snijden.
  • Mosterd losroeren met crème fraîche en door aardappels scheppen.
  • Vis toevoegen en geheel nog 5 minuten verhitten.
  • Bosuien in ringetjes snijden.
  • Schotel met zout en peper op smaak brengen en met bosui bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

Allerhande 09 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grijs velletje van tuinbonen verwijderen.
  • Krielaardappels in 20 minuten gaarkoken.
  • Sjalot met witte wijn omscheppen.
  • Romaatjes met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen.
  • Muntblaadjes van takjes afplukken.
  • Tuinbonen 2 minuten koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 eetlepel olie tot grove puree malen.
  • Met citroensap, zout en peper op smaak brengen.
  • Grillpan verhitten.
  • Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien.
  • Zeewolf in ca. 5-7 minuten goudbruin grillen, halverwege keren.
  • Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen.
  • Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.

Roerbakschotel van aardappels en groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakschotel van aardappels en groenten

Recept categorieën: Airfryer, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de krielaardappels in een kom, voeg er één eetlepel olie aan toe en meng dit goed door elkaar.
  • Bak de aardappels in de airfryer tot ze mooi bruin beginnen te worden.
  • Terwijl de aardappels bakken, snij de groenten in blokjes van ongeveer één cm.
  • Als de aardappels klaar zijn, voeg er alle gesneden groenten bij en bak met een paar keer schudden de roerbakschotel af.
  • Beetje zout en peper erover en opdienen.

Tips / Opmerkingen

Omdat in heel veel groenten ook water zit, kunnen groenten gekookt worden zonder water (roosteren) in de airfryer. Snij de groenten mooi in blokjes, zodat de warmte meteen in de groenten trekt en ze mooi gelijkmatig gaar worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Reuzengehaktschijf met boontjes

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gehakt met ei, tomatenketchup, zout, peper en paneermeel mengen en er platte schijf van vormen.
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels margarine verhitten.
  • Gehaktschijf er plat inleggen, pan afdekken en aan beide kanten 8 minuten gaarbakken.
  • Intussen in koekenpan rest van margarine verhitten en krieltjes in 12 minuten bruinbakken, af en toe omscheppen.
  • Boontjes schoonmaken en in 4 minuten halfgaar koken.
  • Boontjes laten uitlekken en nog 2 minuten met aardappels meebakken.
  • Gehaktschijf in 4 punten snijden en met aardappeltjes en boontjes serveren.
  • Lekker met wat extra tomatenketchup.