Pestokrieltjes met roerbakratatouille
Recept afdrukken
No ratings yet

Pestokrieltjes met roerbakratatouille

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen
Calorieën: 465kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote hapjespan of wok met deksel olie verhitten.
  • Krieltjes ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Vuur laag draaien,deksel op pan leggen en krieltjes in ca. 5 min goudbruin bakken.
  • Ratatouillemix erbij doen en onafgedekt op hoog vuur ca. 5 minuten al
  • omscheppend bakken.
  • Hamreepjes erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut verwarmen.
  • Pan van vuur nemen, pesto erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Nutrition

Calorieën: 465kcal | koolhydraten: 51g | Eiwit: 17g | Vet: 21g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Calorieën: 530kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan kook brengen.
  • Krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.
  • Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen.
  • Zalmfilet en tomaatjes op bakblik leggen en onder ovengrill schuiven.
  • Na 5 minuten omdraaien en nog ca. 5 minuten grillen tot zalm bijna gaar is (kern mag rauw blijven).
  • Zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen.
  • Krieltjes, zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
  • Salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Nutrition

Calorieën: 530kcal | koolhydraten: 51g | Eiwit: 24g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Oeufs a l'Indienne

Eieren uit Indonesie
Recept categorieën: Bijgerecht, Ei
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de uien en de knoflook en hak beide fijn.
  • Schil de aardappels.
  • Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de ui lichtbruin.
  • Voeg er flink wat kerrie bij en de knoflook.
  • Mijoteer het nog even en voeg er dan de aardappeltjes bij.
  • Laat die 5 minuten meebakken en geef er dan 2 glazen water bij, zet het deksel op de pan en laat het zachtjes 20 minuten koken.
  • Kook ondertussen de eieren hard, spoel ze koud af, pel ze en snij ze doormidden.
  • Als de aardappels gekookt zijn voegen we de tomatenpuree toe en laten het wat
  • reduceren.
  • Voeg dan de harde eieren toe en laat nog 5 minuten koken.
  • Geef er zout en wat cayennepeper bij.
  • Giet de eieren met de aardappels en de saus in een voorverwarmde schaal en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse waterzooi 3 van Astrid Veltman

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes bijna gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Schil intussen de knolselderij, snijd hem in plakken en snijd die vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Schrap de peen, halveer de prei in de lengte en spoel hem schoon en snijd de peen en de prei in even grote reepjes als de knolselderij.
  • Breng in een pan ¾ liter water met het citroensap aan de kook en verkruimel de
  • bouillontabletten erboven.
  • Halveer de kipfilethaasjes.
  • Zet het vuur laag, roer de crème fraîche door de bouillon en pocheer de kip hierin in ± 5 gaar.
  • Voeg de krieltjes en de groentereepjes toe en kook ze nog 3 minuten zachtjes mee. Breng de waterzooi op smaak met peper.
  • Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met de selderij.

Tips / Opmerkingen

Tip:
De knolselderij kunt u vervangen door 2-3 stengels bleekselderij.
Trek de draden van de stengels en snijd de stengels in stukken en vervolgens in dunne reepjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelsalade met kip

Mijn Jumbo nr. 6, 2008
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Voor de dressing

Voor de salade

Bereidingswijze

  • Kook de aardappeltjes gaar, laat ze afkoelen en halveer ze.
  • Snijd de gerookte kipfilets in reepjes en de lente-uitjes in ringen.
  • Bak de spekjes tot ze knapperig zijn.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de aardappeltjes en de kip.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met krieltjes in mosterd-notensaus

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Jumbo

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes en de paksoi in smalle reepjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Roerbak de kipfilet 5 minuten in 1 eetlepel olie.
  • Schep de blokjes uit de pan en zet ze apart.
  • Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de krieltjes, paprika en paksoi 5 minuten.
  • Schep de kipblokjes, kerriepoeder, tijm en peper en zout erdoor.
  • Bak nog 3 minuten.
  • Meng kookroom, mosterd en citroensap erdoor en stoof zachtjes 3 minuten.
  • Rooster de noten in een droge hete koekenpan en strooi ze met de peterselie over het gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vis met tuinkruiden en gebakken krieltjes

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Prei wassen en in dunne reepjes snijden.
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Steel van broccoli schillen en in stukjes snijden.
  • Broccoli in 5 minuten beetgaar koken.
  • In grote koekenpan boter verhitten en krieltjes 10 minuten bakken.
  • Laatste 5 minuten prei en kerrie erdoor scheppen en meebakken.
  • Vis volgens gebruiksaanwijzing in magnetron gaar laten worden.
  • Vis, krieltjes en broccoli over vier borden verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische filets met groene pepersalsa

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Barbecue aansteken.
  • Pepers en tomaten fijnsnijden en met 2 eetlepels olie mengen.
  • Maïs laten uitlekken en door tomatenmengsel scheppen.
  • Salsa met zout en peper op smaak brengen.
  • Peultjes schoonmaken en in 5 minuten beetgaar koken.
  • Krieltjes mengen met rest van olie en teentje knoflook er boven uitknijpen.
  • Grillmand invetten en krieltjes op barbecue in 10 minuten grillen.
  • Krieltjes met zout bestrooien.
  • Valess op barbecue in 5 minuten gaargrillen.
  • Valess met krieltjes, salsa en peultjes serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazieschnitzel met kruidenkrieltjes

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  • Krieltjes in pan met water in ca. 5 minuten gaarkoken.
  • Tomaten wassen en inkruisen, bestrooien met zout en peper, besprenkelen met 1 eetlepel olie en in ovenschaal zetten.
  • Tomaten onder grill in ca. 10 minuten grillen, halverwege omkeren en nogmaals besprenkelen met 1 eetlepel olie.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en op matig vuur spinazieschnitzels onder af en toe keren in ca. 5 minuten gaar bakken.
  • Kruiden door krieltjes scheppen.
  • Schnitzels serveren met krieltjes en gegrilde tomaten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse rosbief

Snel te maken.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en krieltjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Laatste 8 minuten groentemix en tijm meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen rosbieflapjes aan 1 zijde besmeren met tapenade en met tapenade aan binnenzijde oprollen.
  • Rolletjes vastzetten met prikker.
  • In kleine braadpan boter verhitten.
  • Rosbiefrolletjes in ca. 3 minuten rosé bakken.
  • Serveren met aardappel-groenteschotel.

Tips / Opmerkingen

Lekker met groene salade.