Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich met aardbei

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan spek in ca. 2 minuten bruin bakken.
  • Intussen aardbeien "wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes snijden.
  • Spek op keukenpapier laten uitlekken.
  • Sla wassen en goed uitslaan.
  • Korstjes van brood snijden.
  • Sneetjes brood besmeren met kruidenboter.
  • 2 Sneetjes brood achtereenvolgens beleggen met kaas, aardbeien, spek en sla. Laatste 2 sneetjes brood (met besmeerde kant onder) erop leggen.
  • Sandwiches met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kropsla met eierdressing

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Ei, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 285kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
  • Bladeren in stukjes scheuren.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Eieren laten schrikken, pellen,
  • halveren en dooiers eruit nemen.
  • Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven.
  • Al kloppend scheutje voor scheutje olie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing.
  • Peterselie erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Eiwitten heel fijn hakken.
  • Sla luchtig door dressing scheppen.
  • Eiwit erover strooien.

Nutrition

Calorieën: 285kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 6g | Vet: 29g

Recept afdrukken
No ratings yet

Koud vlees met kappertjessaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Calorieën: 400kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Sjalotje pellen en heel fijn snipperen.
  • Kappertjes grof hakken.
  • In kom mayonaise, mosterd,paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen. Fricandeau, ham en salami klein snijden.
  • Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
  • Helft in dunne reepjes snijden.
  • Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen.
  • Serveren met patat frites of pasta.

Nutrition

Calorieën: 400kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 26g | Vet: 31g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm sandwichrepen

AllerHande april 2000
Recept categorieën: Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla wassen, nerf eruit scheuren en sla droogdeppen.
  • Bosui schoonmaken en fijn snijden.
  • Citroenschil onder koud stromend water schoonboenen en raspen.
  • Roomkaas en bosui met citroenrasp gladroeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Helft van sneetjes brood dun met roomkaas besmeren.
  • Blaadjes sla en plakjes zalm erover verdelen.
  • Andere helft van sneetjes brood dik met rest van roomkaas besmeren en op met zalm belegde sandwiches leggen.
  • Korsten van sandwiches snijden.
  • Sandwiches elk in 3 repen snijden.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wok roll met bloemkool kipcurry

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
porties: 3 personen
Auteur: Conimex

Equipment

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in dunne plakjes.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en wok de plakjes kip ca. 3 minuten.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en wok 8 minuten mee.
  • Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de wok rolls volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Was en verdeel de blaadjes sla en de bloemkool-kipcurry over de wok rolls, bestrooi met wat wortelreepjes en rol ze op.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:

Lekker met pittige Conimex Sambal Manis voor de extra pit

Variatietip:

Vervang de plakjes kip door vlees of kalkoen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gebakken kip en frambozen

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

  • -

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Frambozen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Kip met zout en peper bestrooien.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Van frambozen 100 g pureren en samen met rest van olie en 1 eetlepel azijn, suiker, zout en peper dressing roeren.
  • Sla schoonmaken, blad in grove stukken scheuren, wassen en goed laten uitlekken.
  • Appel wassen, klokhuis verwijderen en appel in stukjes snijden.
  • Kip in plakjes snijden.
  • Sla met rucola, appel en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Garneren met kip en rest van frambozen.

Tips / Opmerkingen

Met pistolets serveren.

Zeeschnitzel met honing mosterddressing
Recept afdrukken
No ratings yet

Zeeschnitzel met honing mosterddressing

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, wassen en met weinig zout in 20 minuten gaar koken.
  • Ei in 8 minuten hard koken en laten afkoelen.
  • In koekenpan margarine verhitten en vis 8 minuten bakken.
  • Sla schoonmaken en blad in stukjes scheuren.
  • Ui pellen en snipperen. In kom sla, ui en dressing mengen.
  • Ei in plakjes snijden en over sla verdelen.
  • Saus volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Vis met saus, aardappels en sla serveren.

Zalm met citrussalade
Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met citrussalade

snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen.
  • Met satéstokje of vork aardappels op verschillende plaatsen diep inprikken.
  • Aardappels in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 15 minuten garen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Sinaasappels en grapefruit dik schillen (zodat vliesje weggeschild wordt).
  • Sap opvangen.
  • Sinaasappels en grapefruit halveren en halve vruchten in plakjes snijden.
  • Opgevangen sap mengen met olie, zout en peper.
  • Sla schoonmaken, wassen en drogen.
  • Sla mengen met sinaasappel, grapefruit, ui en dressing.
  • Zalm verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Aardappels opensnijden en over vier borden verdelen.
  • Klontje kruidenboter in elke aardappel leggen.
  • Serveren met zalm en citrussalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Haringovenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Haringen schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Ui ca. 3 minuten fruiten.
  • In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen.
  • 2 dl warm water toevoegen.
  • Rest van boter smelten.
  • Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel.
  • Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren.
  • Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperge kipcocktail

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Asperges laten uitlekken en in stukjes van ca. 1 cm snijden.
  • Sla wassen en laten uitlekken.
  • Kipfilet in kleine blokjes snijden.
  • Bieslook fijnknippen.
  • Sausje roeren van mayonaise, yoghurt, kerrie en sherry.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Asperges en kip mengen met saus.
  • Sla in vier (glazen) schaaltjes leggen.
  • Asperge-kipmengsel erover verdelen.
  • Bestrooien met bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd brood en roomboter.