Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met mossel tomatensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruim water met zout spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui in 5 minuten zachtjes glazig bakken.
  • Knoflook 1 minuut meefruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en saus 10 minuten laten inkoken.
  • Kropsla schoonmaken, wassen en drogen (in slacentrifuge).
  • In kom sla omscheppen met dressing.
  • Tomatensaus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Mosselen erdoor roeren en even meewarmen, maar saus mag niet meer koken.
  • Pastà afgieten en over vier diepe borden verdelen.
  • Mossel-tomatensaus erover verdelen.
  • Sla apart erbij geven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met frisse zalm roomsaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti in ruim water met zout beetgaar koken.
  • In steelpan Hollandaisesaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Zalmsnippers erdoor roeren en saus op smaak brengen met helft van citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Nog 2 minuten zachtjes laten koken.
  • Slabladeren loshalen en grove nerven verwijderen.
  • Sla in grove stukken scheuren, wassen en droog deppen.
  • In schaal dressing kloppen van olie met rest van citroensap en zout en peper naar smaak.
  • Sla door dressing mengen.
  • Spaghetti over vier borden verdelen en saus erover verdelen.
  • Bestrooien met bosuitjes en sla erbij serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Slasoep met komkommer

AllerHande 2006
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was en droog de sla en snijd de bladen in repen.
  • Fruit het uitje in een soeppan in de olie, tot het goudbruin is.
  • Roer de sla en de helft van de komkommer erdoor en bak het al omscheppend 2 minuten mee.
  • Schep de crème fraîche door de groenten, verkruimel het kippenbouillontablet erboven en schenk er 1 l water bij.
  • Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier bekers of diepe borden en strooi de rest van de komkommer erover.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Slabonbons met mierikswortel roomkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Koude Hapjes
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan water met wat zout aan de kook brengen.
  • Blaadjes van kropsla losmaken en 12 mooie blaadjes (+ 2 extra als reserve) selecteren.
  • Slabladeren even in kokend water onderdompelen, zodat ze zacht worden.
  • Slablaadjes in bak met ijskoud water leggen, om garingsproces te stoppen.
  • Slablaadjes laten uitlekken en met keukenpapier of theedoek voorzichtig droogdeppen.
  • Roomkaas mengen met losgeknipte tuinkers, mierikswortel, zout en peper naar smaak.
  • Slabladeren op werkvlak uitspreiden en midden op elk blad 1 eetlepel roomkaas scheppen.
  • Blaadjes rond roomkaas vouwen en 'slabonbons' op vouwnaad op bord leggen.
  • (Met handschoenen aan) bietjes voorzichtig schillen en in dunne plakjes snijden.
  • In kom 1 eetlepel olie met azijn, zout en peper tot dressing kloppen en 12 mooie bietplakjes erin leggen (rest wordt niet gebruikt).
  • Bonbons en bietplakjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Plakjes biet op kamertemperatuur laten komen.
  • Amuselepels op schaal leggen en op elke lepel plakje biet leggen.
  • Slabonbon op de biet leggen en de rest van de olijfolie erover druppelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kropsla met croutons

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten.
  • Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
  • Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
  • Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
  • Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden.
  • Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
  • Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
  • Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper.
  • Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
  • Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing.
  • Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met citroen jus en kropsla

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Een citroen uitpersen, andere schoonboenen en in plakjes snijden.
  • Kip in braadslede leggen, met 2 eetlepels olie invetten en besprenkelen met 2 eetlepels citroensap.
  • Citroenplakjes in buikholte stoppen.
  • Kip met zout en peper bestrooien en op borst in braadslede leggen.
  • Aardappels omscheppen met zout, peper en 1 eetlepel olie en rond kip leggen.
  • Braadslede in midden van oven schuiven en kip in ca. 1 uur bruin en gaar laten worden, na 45 minuten kip omdraaien.
  • In slakom dressing kloppen van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Sla en uiringen erdoor mengen. Uiringen erop leggen.
  • Kip en aardappels uit braadslede nemen en warm houden.
  • Bouillon in braadslede schenken, aanbaksels losroeren en jus in steelpan overschenken.
  • Jus op hoog vuur iets inkoken, op smaak brengen met peper en citroensap.
  • Kip in stukken snijden en serveren met aardappels, citroen jus en kropsla.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde kipfilet in bladerdeeg

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In 8 minuten 2 eieren hardkoken, onder koud water afspoelen en pellen.
  • Deeg ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Kipfilets aan een kant diep insnijden, zodat holte ontstaat.
  • Holte vullen met roomkaas en kipfilet bestrooien met zout en peper.
  • Plakjes deeg iets uitrollen en kipfilets in midden ervan leggen.
  • Overgebleven ei loskloppen en deegranden bestrijken met gedeelte van ei.
  • Deeg rondom kipfilet dichtvouwen en naden goed dichtdrukken.
  • Pakketjes met naad naar beneden op ingevette bakplaat leggen en bestrijken met rest van losgeklopt ei.
  • In midden van oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Gekookte eieren grof hakken en door slasaus scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla in grove stukken scheuren.
  • In slakom sla, tomaat en slasaus voorzichtig mengen.
  • Sla apart bij kippakketjes serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwten met kropsla en sjalotten

Allerhande 2005
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren verwijderen.
  • Sla in ruim water wassen en droogdeppen.
  • Sla in reepjes snijden. Kleine blaadjes in stukken scheuren.
  • Sjalotten pellen en in kwarten snijden.
  • In hapjespan boter smelten en sjalot 5 minuten zachtjes bakken.
  • Doperwten en sla toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Suiker, zout en peper, laurierblad, tijm en wijn toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 minuten gaarsmoren.
  • Tussentijds zo nodig scheutje water toevoegen.
  • Pan van vuur nemen, laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen.
  • Groentemengsel omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gestoomde vis en gekookte aardappels.
Naast kropsla zijn little gem (kleine slakropjes) ook geschikt om te smoren.
De wijn kan vervangen worden door 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels water.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade met noten

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Noten, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Boen 1 sinaasappel schoon, rasp er 1 theelepel oranje schil af en pers de vrucht uit.
  • Snijd van de andere sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
  • Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook.
  • Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij.
  • Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in 10-15 minuten in de oven gaar worden.
  • Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen.
  • Schep de geroosterde amandelen, de stukjes sinaasappel en de peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper.
  • Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij kip.
Kan warm of koud worden geserveerd.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette omelet

Allerhande 2004
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelplakjes in 10 minuten bijna gaar koken en afgieten.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin ui fruiten.
  • Courgette toevoegen en 3minuten meebakken, voorzichtig omscheppen.
  • In schaal eieren loskloppen.
  • Aardappelplakjes, courgettemengsel en helft van kaas door ei scheppen.
  • Geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • In grote, diepe koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en ei-groentemengsel in pan overdoen.
  • Rest van kaas over omelet strooien.
  • Deksel op pan leggen en omelet afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten laten stollen.
  • Pan af en toe ronddraaien, zodat vloeibaar ei naar zijkant loopt en bovenkant mooi droog wordt.
  • In schaal 4 eetlepels olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Sla wassen, grof scheuren en omscheppen met dressing.
  • Sla over de borden verdelen.
  • Omelet in vieren snijden en naast sla leggen.