Groentesoep van Allerhande
AllerHande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 winterpeen ca. 200 g,
- prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 1 pot vleesfond 380 ml, AH,
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 1 mespunt gemalen foelie
- 1 tablet kruidenbouillon
- 4 takjes peterselie zakje á 30 g,
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 1 theelepel citroensap
- zout
- peper
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Winterpeen, prei, bleekselderij en paprika schoonmaken en wassen.
- Helft van groenten in grove stukken snijden en overdoen in (soep)pan.
- Fond, laurier, tijm, foelie en 1/2 liter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Bouillon afgedekt ca. 30 minuten zachtjes laten trekken.
- Intussen rest van groenten stukken van ca. 4 cm snijden.
- Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
- In kopje peterselie fijnknippen.
- Boven andere pan bouillon zeven.
Bereiden:
- Groentereepjes aan bouillon toevoegen.
- Geheel aan de kook brengen en groente afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes beetgaar koken. Sherry en citroensap erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in vier borden scheppen.
- Bestrooien met peterselie.
- Serveren met kaasstengels.