Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de cerf grillee et beurre aux pieds de moutons

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 16

ingrediënten

BOTER

CROUSTADES

UIEN/BESSENCOMPOTE

GARNITUUR

KROKETJES

Bereidingswijze

KROKETTEN :

  • Breng de wildfond samen met de kaneel, kruidnagel en peperkorrels aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten trekken.
  • Hierna passeren.
  • Hertevlees in kleine reepjes snijden.
  • Fond aan de kook brengen en nbinden met de boekweit tot een dikke saus.
  • Het rauwe hertenvlees er door roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • In terugkoeler snel laten afkoelen.
  • Hiervan 16 kleine kroketjes rollen.
  • Deze door de bloem, losgeklopt ei en paneermeel rollen en koelen.

BEURRE AU PIED DE MOUTON :

  • De boter wit kloppen met de vlinder onder machine.
  • De schapenvoetjes schoon borstelen en fijn hakken.
  • Toevoegen aan de boter samen met wat rode port, citroensap, zout en peper.
  • Hiervan met een spuitzak met kartelspuit op siliconen grote rozetten spuiten en koellen.

CROUSTADES :

  • Het zetmeel, bloem en eidooier door het eiwit roeren, eventueel wat water toevoegen en zout.
  • Hiervan met een croustadeijzer 16 croustades frituren en op keukenpapier laten uitlekken.

UIEN/BESSENCOMPOTE :

  • De rode uien schillen en in halve ringen snijden.
  • Deze in boter aanzweten, afblussen met de rode wijn en onder deksel gaar stoven.
  • Als ze gaar zijn deksel verwijderen en vocht bijna laten verdampen.
  • Hierna de suiker toevoegen en geheel goed door verhitten.
  • Van het vuur af de vossebessen door roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Hiermee de croustades vullen.

GARNITUUR :

  • De aardappelen schillen en onder deksel gaar koken en pureren.
  • Door deze puree de witte bonen roeren samen met wat olijfolie en beetje truffelpasta.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

HERTENBIEFSTUKJES :

  • Deze op een hete grillpan tot de gewenste gaarheid grillen en hierna in oven van 60 graden 5 minuten laten rusten.
  • De puree warm maken.
  • De croustades in oven van 180 graden verhitten.
  • De kroketjes frituren.

DRESSEREN :

  • Schep de puree op de warme borden.
  • Leg hierop een biefstukje met daarop een rozet boter.
  • Zet de croustade er langs en leg het kroketje erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde peren in rode wijn

Recept categorieën: Dessert, Fruit

Equipment

Bereidingswijze

  • Halveer de citroen en rasp de schil met een dunschiller.
  • Breng de wijn met het water, de, suiker, citroensap, steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en kardemom aan de kook.
  • Roer tussendoor om de suiker op te lossen.
  • Zet zodra de suiker is opgelost het vuur hoog om het vocht te laten inkoken en om de specerijen hun smaak af te laten geven.
  • Schil de peren en laat het stokje eraan zitten.
  • Voeg de peren toe aan de wijn en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan.
  • Laat circa 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Haal de peren uit de wijn en verdeel ze over borden.
  • Kook de rode wijn nog circa 10 minuten tot een siroop.
  • Giet de siroop over de peren en serveer op kamertemperatuur.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Syllabub

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Citroen onder koud water goed schoonboenen.
  • Met citroentrekker smalle reepjes schil van citroen trekken (of citroen met scherp mesje dun schillen en schil in smalle reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen.
  • Citroen uitpersen. In (steel)pan citroensap, sherry, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, piment en nootmuskaat al roerend zachtjes verwarmen, blijven roeren tot suiker is opgelost.
  • Pan van vuur nemen en sherrymengsel ca. 1 uur laten staan.
  • Intussen in kom slagroom half stijf kloppen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Kaneelstokje en kruidnagel uit sherrymengsel nemen.
  • Sherrymengsel in dun straaltje door slagroom kloppen tot luchtig mengsel (= syllabub) ontstaat.
  • Syllabub in glazen scheppen.
  • Garneren met citroenreepjes. In elk glas 1 kaneelbiscuit steken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Allumettes met reypenaer en ruccola

Vegetarisch
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

ALLUMETTES:

DRESSING:

SALADE:

ZOETZUUR:

Bereidingswijze

ZOETZUUR :

  • Snijd de serehstengel in kleine stukken en doe deze samen met de kruidnagelen en het cardamonzaad en de suiker in de azijn.
  • Breng aan de kook en laat op laag vuur een uur trekken.
  • Passeer de vloeistof, laat afkoelen en bewaar in koeling tot gebruik.

DRESSING :

  • Roer de mosterd door 2 dl. zoetzuur en breng op smaak met zout en peper.

RUCCOLA :

  • Pluk deze en zet in ijswater.

ALLUMETTES :

  • Snijd de reijpenaer in dunne plakjes.
  • Bestrijk de plakken bladerdeeg met eidooier.
  • Verdeel over de helft hiervan de reijpenaer en druk de andere plakken hierop goed aan.
  • Snijd deze in repen van 1 cm en leg op plaat met silpad.
  • Bestrijk ze met eidooier en laat 20 minuten rusten.
  • Bak ze af op 180 graden in 20 minuten en laat afkoelen.

DRESSEREN :

  • Laat de ruccola uitlekken en maak droog in centrifuge.
  • Maak de ruccola aan met de dressing en leg deze op de borden.
  • Maak de allumettes lauwwarm in oven van 180 graden en dresseer deze op de ruccola.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 705kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In vergiet linzen wassen.
  • In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen.
  • Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken.
  • Wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Knoflook pellen.
  • Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen.
  • Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper.
  • Vuur laag draaien en linzen 15 minuten koken.
  • Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken.
  • Rest van ui en knoflook fijnhakken.
  • In kom mengen met mosterd en azijn.
  • Al roerend olie toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Linzen afgieten en kort laten uitdampen.
  • Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen.
  • Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken.
  • Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie.
  • Bestrooien met bieslook.
  • Lauwwarm serveren.

Tips / Opmerkingen

Deze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren

Nutrition

Calorieën: 705kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 28g | Vet: 46g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte zalmfilet met romige Rodenbachsaus

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 150 gr ,als voorgerecht, anders 200 gr

Bouillon:

Voor het garnituur:

  • ½ kg wortelen
  • 2 stengels prei julienne gesneden
  • 1 kg mosselen verse / gaar gemaakt met een flinke scheut Rodenbach
  • ¼ liter room

Bereidingswijze

  • Laat de porties zalmfilet in de vooraf klaargemaakte groentebouillon ± 10 minuten
  • zachtjes koken.
  • Haal de vis uit de pan en houd hem op een schotel warm.
  • Bereid intussen de mosselen voor het garnituur en haal ze uit de schelpen.
  • Laat het mosselkookvocht tot op de helft inkoken.
  • Snijd de groentejulienne en stoof die gaar.
  • Laat een deel van het kookvocht van de zalmfilets tot op de helft inkoken.
  • Maak een beetje blonde roux met 1 lepel boter en 1 lepel bloem.
  • Bevochtig met het ingekookte mosselvocht en de ingekookte visbouillon en laat onder voortdurend roeren tot op de gewenste dikte inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg tenslotte de room, de groentejulienne en de mosselen toe.
  • Schik de zalmfilets midden op een dienschotel en nappeer met de romige Rodenbachsaus.
  • Breng rondom een krans duchesse aardappelen aan en bestrooi het geheel met peterselie.

Tips / Opmerkingen

Duchesse aardappelen kunt u ook door gekookte aardappelen vervangen; geef die er apart bij.
Serveer met een Rodenbach.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterzooi van vis van Astrid Veltman

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de knolselderij en de ui schoon, was ze en snijd in julienne.
  • Maak de vis schoon en verdeel hem in stukken van ± 5 cm.
  • Doe de vis, de groenten, de kruiden en de boter in een hoge kookpan, overgiet met de witte wijn en voeg water bij tot alles onder staat.
  • Laat de vis 15 minuten pocheren.
  • Voeg dan de verbrokkelde snee brood of het paneermeel toe.

Tips / Opmerkingen

Dien op in een soepterrine.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterzooi op z'n Gents

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet het water op met de beenderen, de schenkel en de kruiden en kook dit 2 uur.
  • Maak intussen de kip schoon.
  • Doe de kip na 2 uur in de kookpan en laat nog 1 uur koken.
  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in julienne.
  • Smelt 50 gr boter en laat de groenten hierin in 15 minuten gaar stoven.
  • Haal de gaar gekookte kip uit de kookpan, verdeel haar in stukken en houd die op een zeer laag vuurtje warm.
  • Zeef de bouillon.
  • Leng eventueel aan tot 2 liter.
  • Smelt 40 gr boter, neem de pan van het vuur en voeg al roerend 40 gr bloem toe.
  • Zet de pan terug op het vuur en giet er al roerend de bouillon bij en voeg dan de gestoofde groenten toe.
  • Klop de room en de eidooiers los.
  • Neem een soepterrine, doe de room en de eidooiers daarin en giet er de gebonden bouillon op.
  • Leg de stukken kip erin en bestrooi deze met gehakte peterselie en gehakte kervel.

Tips / Opmerkingen

Dien op met beboterde sneetjes brood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterzooi van kip

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Maak de kip schoon.
  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukken van ± 1 cm.
  • Zet de kip volledig onder water, voeg de groenten, de kruiden en de boter toe en laat ± 1½ uur koken.
  • Verwijder de tijm, laurier en de kruidnagel.
  • Haal de kip uit de bouillon en verdeel haar in stukken.
  • Leg deze in een soepterrine en giet er de groenten en de bouillon bij.

Tips / Opmerkingen

Dien op met beboterde sneetjes brood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofvlees op Vlaamse wijze

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de runderlappen in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur in ± 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
  • Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan.
  • Fruit de uien ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ± 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe.
  • Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur ± 1 uur zachtjes stoven.
  • Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd.
  • Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het ± 30 minuten mee sudderen.
  • Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden.
  • Stoof het in ± 1½ uur verder zachtjes gaar.