Franse Kruidenbouillon
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 liter water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel tijm
- ½ theelepel rozemarijn
- 1 theelepel bonenkruid
- Stukje foelie
- Peterselie
- Handje worteltjes
- 2 kruidnagels
- 250 gram rundergehakt
- 1 blokje rundvleesbouillon
- Zout
- Vermicelli
- Paneermeel
Bereidingswijze
- Doe het water in een soeppan met het rundvlees bouillonblokje en breng het aan de kook.
- Snijd de worteltjes in dunne plakjes.
- Meng de tijm, rozemarijn, bonenkruid en de kruidnagels in een thee-ei, maar houd de
- peterselie apart voor de garnering.
- Meng het gehakt met zout en paneermeel en vorm kleine balletjes.
- Laat de bouillon 1 uur trekken en voeg 10 minuten voor het serveren de gehaktballetjes en
- vermicelli toe.
- Garneer de bouillon met verse peterselie.