Kummel kaassalade
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voor de salade:
- 100 gram groene boontjes fijne
- ½ kropsla
- 100 gram champignons
- 1 stukje Gouda met kummel van ± 200 gr
- 1 vleestomaat
- zout
Instructies
- Pel de sjalot en hak hem fijn.
- Mix de mosterd met de eierdooier en de gehakte sjalot en voeg er geleidelijk de olie en vervolgens de azijn, de room en de Boursin aan toe.
- Spatel er vervolgens de gehakte kervel en dragon door en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de boontjes schoon, kook ze in licht gezouten water beetgaar, giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
- Was de kropsla en snijd de bladeren in fijne slierten.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd de kaas in dobbelsteentjes van ± 1 cm.
- Vermeng alle ingrediënten in een slakom en giet er de dressing over.
- Was de tomaat, snijd hem in dunne halve schijfjes en versier de salade hiermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met roggebrood.
Deze salade smaakt ook heel lekker na de maaltijd ter vervanging van het traditionele stukje kaas.