Kummel kaassalade

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 1 sjalot
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eierdooier
  • 1 dl olie
  • een scheutje azijn
  • ½ dl room
  • 50 gram Boursin
  • 1 koffielepel gehakte kervel
  • 1 koffielepel gehakte dragon
  • peper
  • zout

Voor de salade:

  • 100 gram groene boontjes fijne
  • ½ kropsla
  • 100 gram champignons
  • 1 stukje Gouda met kummel van ± 200 gr
  • 1 vleestomaat
  • zout

Instructies

  • Pel de sjalot en hak hem fijn.
  • Mix de mosterd met de eierdooier en de gehakte sjalot en voeg er geleidelijk de olie en vervolgens de azijn, de room en de Boursin aan toe.
  • Spatel er vervolgens de gehakte kervel en dragon door en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de boontjes schoon, kook ze in licht gezouten water beetgaar, giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
  • Was de kropsla en snijd de bladeren in fijne slierten.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd de kaas in dobbelsteentjes van ± 1 cm.
  • Vermeng alle ingrediënten in een slakom en giet er de dressing over.
  • Was de tomaat, snijd hem in dunne halve schijfjes en versier de salade hiermee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met roggebrood.
Deze salade smaakt ook heel lekker na de maaltijd ter vervanging van het traditionele stukje kaas.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade